Islamisten (HTS) marcheren tijdens een parade in de noordwestelijke Syrische stad Idlib op 13 maart 2017.

De Russische buitenlandse inlichtingendienst heeft gezegd dat de VS “actief terroristen rekruteren om in Oekraïne te vechten”. Hieruit zou blijken dat Washington bereid is “elk middel te gebruiken om zijn geopolitieke doelstellingen te bereiken”.

De Russische inlichtingendienst SWR zei dinsdag in een verklaring dat volgens de inlichtingen waarover zij beschikt, “de Verenigde Staten zelfs actief bezig zijn leden van internationale terroristische organisaties, waaronder de Islamitische Staat, als huurlingen te rekruteren om deel te nemen aan de gevechten in Oekraïne”.

De Russische speciale dienst verwijst naar de militaire basis van de VS in Syrië, al-Tanf, die dicht bij de grenzen met Jordanië en Irak ligt. Volgens haar bronnen hebben deze basis en het omliggende gebied zich ontwikkeld tot een soort terroristische “hub” waar tot 500 IS- en andere jihadisten tegelijk kunnen worden “opgeleid”.

Terroristen in Donbass werden getraind op VS-basis Al-Tanf, waarschuwt Russische inlichtingendienst

Volgens SWR bevestigen deze gegevens dat “de Verenigde Staten bereid zijn elk middel te gebruiken om hun geopolitieke doelstellingen te bereiken, hetgeen niet uitsluit dat zij internationale terroristische groeperingen steunen”.

De conclusie van de inlichtingendienst was dat de regering van de VS niet nadenkt over de gevolgen van dergelijke acties, “zelfs wanneer het erom gaat de veiligheid van Europese bondgenoten en zelfs die van de VS in gevaar te brengen”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Instroom van buitenlandse strijders: honderden jihadisten zijn in Oekraïne aangekomen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties