Volodymyr Zelensky is de huidige president van Oekraïne. Hij werd in 2019 met een verpletterende overwinning verkozen met de belofte de spanningen met Rusland te verminderen en de crisis in de afgescheiden republieken in Oost-Oekraïne op te lossen. Hij heeft geen enkele poging gedaan om zich aan zijn woord te houden. In plaats daarvan heeft hij de interne crisis in Oekraïne aanzienlijk verergerd en Rusland onophoudelijk geprovoceerd. Zelenski heeft talloze gelegenheden gehad om de zaken met Moskou glad te strijken en het uitbreken van vijandelijkheden te voorkomen. In plaats daarvan heeft hij de zaken steeds erger gemaakt door blindelings de richtlijnen van Washington op te volgen, schrijft Mike Whitney.

Zelenski is in het Westen gelauwerd en geprezen voor zijn persoonlijke moed. Maar in de praktijk is hij er niet in geslaagd de nationale eenheid te herstellen of het cruciale vredesakkoord uit te voeren dat de enige weg naar verzoening is. De Oekraïense president houdt niet van het zogenaamde Minsk-protocol en heeft geweigerd aan de basisvereisten ervan te voldoen. Als gevolg daarvan duurt de etnisch geladen, broederoorlog die Oekraïne de afgelopen acht jaar heeft overspoeld, tot op de dag van vandaag voort, zonder dat het einde in zicht is. President Vladimir Poetin verwees in een recente toespraak in het Kremlin naar de halsstarrigheid van Zelenski. Hij zei:

“Gisteren verklaarde het Oekraïense leiderschap openlijk dat het zich niet aan deze afspraken zou houden. Niet van plan zich eraan te houden. Wel, wat kun je daar nog over zeggen?” (Vladimir Poetin)

De meeste Amerikanen beseffen niet dat de afwijzing van Minsk door Zelensky de druppel was die de emmer deed overlopen. Russische functionarissen hadden 8 jaar aan Minsk gewerkt om voorwaarden uit te werken die voor alle partijen aanvaardbaar zouden zijn. En toen, te elfder ure, zette Zelensky de deal met een zwaai van zijn hand opzij. Waarom? Wie heeft Zelensky gezegd de overeenkomst te schrappen? Washington?

Washington? Natuurlijk.

En waarom heeft Zelensky 60.000 gevechtstroepen ingezet in het gebied net voorbij de demarcatielijn (in Oost-Oekraïne) waar ze dodelijke granaten konden afvuren op de steden en dorpen van de etnische Russen die daar woonden? Het is duidelijk dat dit de mensen de boodschap gaf dat er een invasie op komst was en dat zij ofwel onmiddellijk hun huizen moesten ontvluchten ofwel in hun kelders moesten schuilen. Welk doel hoopte Zelenski te bereiken door deze mensen te dwingen zich in hun huizen op te sluiten in angst voor hun leven? En welk signaal wilde hij afgeven aan Moskou, waarvan de leiders deze ontwikkelingen met afgrijzen gadesloegen?

Wist hij dat zijn acties de alarmbellen in Rusland zouden doen rinkelen en Poetin ertoe zouden aanzetten zijn leger op te roepen en voor te bereiden op een mogelijke invasie om zijn volk te beschermen tegen – wat leek op – een massale etnische zuiveringsoperatie?

Dat wist hij.

Hoe zijn deze acties te rijmen met Zelensky’s campagnebeloften om de nationale eenheid te herstellen en de problemen van Oekraïne met Rusland vreedzaam op te lossen?

Ze zijn helemaal niet verenigbaar, ze staan lijnrecht tegenover elkaar. In feite lijkt Zelenskyy volgens een heel ander script te werken. Neem bijvoorbeeld zijn totale onwil om de minimale veiligheidszorgen van Rusland aan te pakken. Wist Zelensky dat Poetin herhaaldelijk heeft gezegd dat het lidmaatschap van Oekraïne van de NAVO een “rode lijn” voor Rusland is? Wist hij dat Poetin sinds 2014 keer op keer hetzelfde heeft gezegd? Wist hij dat Poetin waarschuwde dat als Oekraïne stappen ondernam om lid te worden van de NAVO, Rusland gedwongen zou worden om “militair-technische” maatregelen te nemen om hun eigen veiligheid te waarborgen? Weet Zelensky dat de NAVO een door Washington gecontroleerd bondgenootschap is dat zich schuldig heeft gemaakt aan talloze daden van agressie tegen andere soevereine staten. Hier is een korte lijst van de prestaties van de NAVO:

  1. De vernietiging van Joegoslavië
  2. De vernietiging van Afghanistan
  3. De vernietiging van Libië
  4. De vernietiging van Irak
  5. De vernietiging van Syrië

Weet Zelensky dat de NAVO openlijk vijandig staat tegenover Rusland en Rusland beschouwt als een ernstige bedreiging voor haar expansionistische ambities?

Ja, hij weet al deze dingen. Toch heeft hij publiekelijk zijn belangstelling getoond voor de ontwikkeling van kernwapens. Waar slaat dat op? Stel je het probleem voor dat dat voor Rusland zou betekenen. Stel je voor dat een door de VS gesteunde marionet, zoals Zelensky, kernraketten binnen handbereik had. Hoe denk je dat dat de veiligheid van Rusland zou beïnvloeden? Denkt u dat Poetin zo’n ontwikkeling zou kunnen negeren en toch zijn plicht zou kunnen vervullen om het Russische volk te beschermen?

En waarom stemde Zelenskyy ermee in dat lading na lading dodelijk wapentuig aan Oekraïne werd geleverd als hij oprecht vrede met Rusland wilde? Dacht hij dat Poetin te dom was om te zien wat er zich recht onder zijn neus afspeelde? Dacht hij dat hij de betrekkingen normaliseerde door zijn arsenaal uit te breiden, zijn eigen volk te bedreigen en door de hoepels te springen die Washington voor hem uitzette?

Of dacht hij dat de verzoeken van Poetin om veiligheidsgaranties onredelijk waren? Is dat het? Dacht hij – dat als de schoen aan de andere voet zou zitten – de VS Mexico zou toestaan militaire bases, artilleriestukken en raketbasis langs de zuidgrens van Amerika te plaatsen? Is er een president in de Amerikaanse geschiedenis die niet hetzelfde zou hebben gedaan als Poetin? Is er een president in de Amerikaanse geschiedenis die niet een preventieve aanval op die Mexicaanse wapens zou hebben gelanceerd en elk levend wezen in een straal van 20 mijl zou hebben verdampt?

Nee, Poetins eisen waren heel redelijk, maar Zelenskyy wees ze toch van de hand. Waarom?

Weet Zelenskyy dat er rechtse Sektor, neonazi’s in de regering, het leger en de veiligheidsdiensten zitten. Weet hij dat zij weliswaar klein in aantal zijn, maar dat er met hen rekening moet worden gehouden en dat zij een grote rol spelen in de haat tegen en de vervolging van etnische Russen? Realiseert hij zich dat veel van deze nazi’s zich schuldig hebben gemaakt aan misdadige wreedheden, waaronder het verbranden van 40 burgers bij het vakbondsgebouw in Odessa in 2014? Denkt hij dat de geheime programma’s van de CIA om deze rechtse militanten te bewapenen en te trainen vertrouwen wekken of denkt hij dat het Moskou herinnert aan een catastrofale oorlog waarin 27 miljoen Russen door de Duitse Wehrmacht werden uitgeroeid?

Ziet u hoe alles wat Zelensky heeft gedaan, is gedaan met de bedoeling Rusland te provoceren?

Al het gepraat over toetreding tot de NAVO, al het gepraat over de bouw van kernwapens, de gestage opbouw van dodelijk wapentuig, de verplaatsing van troepen naar het oosten, de weigering om het Minsk-verdrag uit te voeren en de afwijzing van Poetins veiligheidseisen. Dit waren allemaal opzettelijke provocaties. Maar waarom? Waarom “de beer uitdagen”; dat is de vraag?

Omdat Washington Rusland in een oorlog wil lokken zodat het Poetin verder kan demoniseren, Rusland kan isoleren, een contraterreuroperatie tegen het Russische leger kan lanceren en harde economische sancties kan opleggen die de Russische economie maximale schade zullen toebrengen. Dat is de strategie van Washington in een notendop, en Zelenskyy helpt Washington zijn doelstellingen te bereiken. Hij laat zich het werktuig van Washington zijn. Hij offert zijn eigen land op om de belangen van de Verenigde Staten te dienen.

Dit alles helpt om een punt te onderstrepen dat nooit wordt overwogen door de media en nooit wordt besproken door de pundits op kabelnieuws, namelijk dat Oekraïne de oorlog gaat verliezen, en Zelenskyy weet dat. Hij weet dat de Oekraïense strijdkrachten geen partij zijn voor het Russische leger. Het is als een reus die een vlieg slaat. Oekraïne is de vlieg. Het publiek moet dit horen, maar ze horen het niet. In plaats daarvan horen ze gebazel over heldhaftige Oekraïners die vechten tegen de Russische indringer. Maar dit is onzin, gevaarlijke onzin die mensen aanmoedigt hun leven op te offeren voor een verloren zaak. De uitkomst van dit conflict is nooit in twijfel getrokken: Oekraïne gaat verliezen. Dat staat vast. En als je tussen de regels doorleest, zul je zien dat Rusland de oorlog ruimschoots aan het winnen is; ze verpletteren het Oekraïense leger bij elke stap die het zet, en ze zullen doorgaan met verpletteren tot Oekraïne zich overgeeft. Kijk naar dit korte interview met kolonel Douglas MacGregor op Tucker Carlson en je zult begrijpen wat er echt aan de hand is:

Tucker: “Waar is de oorlog vanaf vanavond”? (1 maart)

Kolonel McGregor: “Nou, de eerste 5 dagen zagen we een zeer langzame methodische beweging van Russische troepen die Oekraïne …. binnenvielen. Ze trokken langzaam en voorzichtig op en probeerden het aantal slachtoffers onder de burgerbevolking te beperken, om de Oekraïense strijdkrachten de kans te geven zich over te geven. Dat is voorbij. En in de fase waarin we ons nu bevinden, hebben de Russische troepen zich gemanoeuvreerd om de overgebleven Oekraïense troepen te omsingelen en te vernietigen door middel van een reeks massale raketartillerie-aanvallen, luchtaanvallen met Russische pantsers die langzaam maar zeker de afstand verkleinen en vernietigen wat er nog over is. Dus dit is het begin van het einde van het Oekraïense verzet.

Tucker: Wat is Poetins doel hier?

Kolonel McGregor: “Poetin wilde zijn belofte van 2007 nakomen op de Veiligheidsconferentie in München, waar hij zei: ‘We zullen de uitbreiding van de NAVO niet toestaan tot een punt waar de NAVO onze grens raakt, specifiek Oekraïne en Georgië. Wij zien deze als Trojaanse Paarden voor de militaire macht van de NAVO en de invloed van de VS… Hij herhaalde die (waarschuwing) keer op keer, in de hoop dat hij kon vermijden actie te ondernemen om Oost-Oekraïne effectief te zuiveren van welke oppositie dan ook, en om zijn troepen in een positie te brengen ten opzichte van de NAVO om ons af te schrikken van verdere pogingen om Oekraïne te beïnvloeden of te veranderen in een platform voor de projectie van Amerikaanse en westerse macht in Rusland.

Nu is zijn doel – vanaf vandaag – om dit hele gebied van Oost-Oekraïne (ten oosten van de Dneiper-rivier) in te nemen en hij is de rivier overgestoken waar hij zich voorbereidt om die stad (Kiev) in te nemen en volledig te veroveren.

Op dat moment moet Poetin beslissen wat hij nog meer wil doen. Ik denk niet dat hij nog verder naar het westen wil gaan. Maar hij wil graag weten dat wat er ook als Oekraïne uit de bus komt… “neutraal” is, niet gebonden en, bij voorkeur, bevriend met Moskou. Dat zal hij accepteren. Als dat niet gebeurt, is zijn oorlog een verspilling van tijd geweest. (“Colonel Douglas MacGregor with Tucker Carlson”, Rumble)

Wat kunnen we afleiden uit dit korte interview:

  • Rusland zal zegevieren en Oekraïne zal verliezen.
  • Oekraïne zal worden opgedeeld. Poetin zal de buffer creëren die hij nodig heeft om de veiligheid van zijn land te garanderen.
  • Wie ook het westelijke deel van Oekraïne regeert, zal zijn “neutraliteit” (schriftelijk) moeten verklaren en elk aanbod voor NAVO-lidmaatschap moeten afwijzen. Als zij die belofte schenden, zullen zij met geweld worden verwijderd.

Maar hier komt het belangrijkste: alle hoofdrolspelers in dit fiasco wisten vanaf het allereerste begin dat Oekraïne geen schijn van kans had om het Russische leger te verslaan. Dat was een uitgemaakte zaak. Wat we dus willen weten is waarom Zelenskyy geen stappen heeft ondernomen om de tragedie te voorkomen voordat die zich voltrok.

Het antwoord op deze vraag helpt om te onthullen ‘wie Zelenskyy werkelijk is’.

Vraag jezelf dit af: Waarom onderhandelde Zelenskyy niet met Poetin toen hij de kans had? Waarom heeft hij zijn 60.000 troepen niet teruggetrokken uit het oosten? Waarom heeft hij Washington’s wapentransporten niet gestopt? Waarom heeft hij het Verdrag van Minsk niet uitgevoerd? Waarom heeft hij het aanbod van de NAVO om lid te worden niet afgewezen?

En tenslotte, waarom was hij zo vastbesloten de dingen te doen waarvan hij wist dat ze Moskou kwaad zouden maken en de kans op een oorlog zouden vergroten?

Deze vragen zijn niet moeilijk te beantwoorden.

Zelenskyy heeft vanaf het begin gehandeld in opdracht van Washington. Dat weten we. Hij heeft ook de agenda van Washington uitgevoerd, niet die van hemzelf en zeker niet die van Oekraïne. Dat weten we ook. Maar dat ontslaat hem niet van verantwoordelijkheid. Hij is tenslotte een volwassene die goed van kwaad kan onderscheiden. Hij weet wat hij doet, en hij weet dat het verkeerd is; erger dan verkeerd, het is onvergeeflijk. Hij laat mensen sterven in een oorlog waarvan hij weet dat ze die niet kunnen winnen; hij berokkent zijn eigen volk onmetelijk leed en verwondingen zonder enige reden; en – het ergste van alles – hij maakt de weg vrij voor de ontbinding van Oekraïne zelf, het land dat hij gezworen had te verdedigen. Dat land zal in stukken worden gebroken als onderdeel van een definitieve regeling met Rusland, en Zelenskyy zal een groot deel van de schuld dragen.

Hoe kan zo’n man met zichzelf leven?


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Peking: De VS hebben de Russische inval in Oekraïne opzettelijk uitgelokt

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
1 jaar geleden

Hopelijk kijken de Fransen nu heel goed naar wat er gebeurt in Oekraïne, en trekken zij er hun lessen uit.
Want sommige Fransen overwegen te stemmen voor Zemmour bij de volgende presidentsverkiezingen, en dat zou een catastrofale fout kunnen zijn.
Wanneer Zemmour ooit president van Frankrijk zou zijn, zal hij exact hetzelfde doen als wat Zelensky heeft gedaan: eens aan de macht zal hij totaal het tegenovergestelde doen van wat hij beloofde voor de verkiezingen, en mogelijks zal hij zelfs het land in een zinloze oorlog storten.

Stel je voor dat Zemmour op dit moment president van Frankrijk zou zijn: hij zou moord en brand schreeuwen over de “vreselijke agressie van Putin tegen het onschuldige Oekraïne”, en hij zou overal pleiten voor een massale NATO aanval tegen Rusland.
Hij zou misschien zelfs een eenzijdige Franse nucleaire aanval op Rusland lanceren, met miljoenen dode Fransen en dode Russen tot gevolg, misschien zelfs een derde wereldoorlog.
Maar dat zou Zemmour allemaal worst wezen, want het enige dat voor hem zou tellen is de solidariteit met Zelensky.
En de Franse bevolking zou machteloos toekijken terwijl de grootste ramp sinds de Franse Revolutie zich voor hun ogen voltrekt.

Wat zo iemand vertelt voor de verkiezingen, heeft nul komma nul belang.
Zo’n vent liegt en bedriegt even makkelijk als wij ademhalen.
Hij wil gewoon aan de macht geraken, om dan zijn eigen duivelse agenda uit te voeren.

pipo
pipo
1 jaar geleden
Antwoord aan  Hagar

EU zou een wet moeten maken voor de politici eens verkozen moeten ze bewijzen dat wat ze beloofd hebben in de goede richting gaat eens de beloften geschonden , onmiddelijk er af

pipo
pipo
1 jaar geleden

de Europese overheden dansen nog steeds naar de pijpen van America , eens verkozen vergeten ze hun beloftes hoe lang gaan we dit nog nemen ???
ik denk dat het tijd is voor een revolutie
als je eens kijkt hoe Poetin zijn land uit de put heeft getrokken en het leven van zijn volk aanzienlijk heeft verbetert , kan ik enkel zeggen PROFICIAT Poetin
onze overheden maken ons steeds armer

Jema
Jema
1 jaar geleden
Antwoord aan  pipo

https://wakkermens.info/aiovg_videos/de-strijd-tussen-rusland-en-het-westen/
 
Een lezing van Marie Therese ter Haar, over President Putin.

Hagar
Hagar
1 jaar geleden

Voor nog meer historische achtergrondinfo over de oorlog in Oekraïne, luister naar de podcasts van David Duke:

http://www.renseradioarchives.com/dduke/

Hagar
Hagar
1 jaar geleden

En wie profiteert er onmiddellijk keihard van deze oorlog?
De vereniging voor Europese Uitroeiing natuurlijk (beter gekend als de EU).
Miljoenen migranten zijn onderweg vanuit Oekraïne naar de EU.
Deze stroom migranten bestaat gedeeltelijk uit Oekrainse vrouwen en kinderen, en gedeeltelijke uit allerlei zwarten en bruinen, die op allerlei manieren in Oekraïne geraken, en dan zo snel mogelijk de grens met Polen oversteken, en dan zijn ze in het land van melk en honing, de EU.
Ze zijn wel enorm gehaast, want ze willen de grens oversteken, voor de oorlog beëindigd is.
Dezelfde onderontwikkelden die we al 60 jaar uit het zuiden binnenkrijgen, komen nu dus ook via het noordoosten binnen.
Dat er ook Oekrainse vrouwen en kinderen tussen deze bruine massa zitten, is geen probleem voor de EU: die worden na de oorlog toch allemaal teruggestuurd, desnoods met geweld.
“Het kaf van het koren scheiden” noemt de Europese Uitroeiing dat.
Het kaf mag blijven, het koren moet terug.

En dan hebben we het nog niet eens over de miljarden Euro’s die de EU gaat bijdrukken, onder het mom van de oorlog, net nadat ze juist al miljarden Euro’s hebben bijgedrukt, onder het mom van de pandemie-hoax, en de klimaat-hoax.
Kassa kassa!!
De internationale financiële samenzweerders krijgen zo letterlijk alles wat er in Europa bestaat in handen, zonder er iets voor te doen, want de schuld wordt zo hoog, dat het nooit kan worden terugbetaald.

de jean
de jean
1 jaar geleden

Wees neutraal en objectief. Je neigt nogal prorussies