klik voor groter

Ondanks alle onzin die uit de leugenmediamachine komt, blijkt uit alle betrouwbare informatie die wij kunnen verzamelen dat de oorlog voor Rusland zeer goed verloopt en dat hun strategische doelstellingen spoedig zullen worden bereikt.

De doelen waren:

  • Het oostelijke en zuidelijke deel van het land, dat al smeekte om geannexeerd te worden, volledig innemen.
  • Kharkov innemen
  • Kiev innemen.

Het eerste is zo goed als gedaan, en alleen het tweede is echt vastgelopen. Het derde is nog niet echt begonnen, want de stad is nog steeds in het proces van omsingeling.

Volgens een VS functionaris hebben de Russen meer dan 450 raketten afgevuurd op Oekraïne. Volgens het Russische Ministerie van Defensie zijn er “2.870 Oekraïense troepen gedood, 3.700 gewond en 572 gevangen genomen. 498 Russische soldaten zouden gestorven zijn en 1597 gewond”.

Turkije heeft extra Bayraktar TB2 gevechtsdrones aan Kiev geleverd, beweerde de Oekraïense minister van Defensie Alexey Reznikov woensdag. Afzonderlijke lidstaten van de Europese Unie, alsook het VK en de VS, hebben de jongste dagen militaire hulp aan Oekraïne beloofd, waarbij de EU een pakket van 450 miljoen euro aan “dodelijke hulp” heeft aangekondigd.

De VS blijven ook maar olie op het vuur gooien.

Ik heb er al een paar keer op gewezen; De levering van wapens aan een conflictgebied is een schending van de Arms Trade Treaty (ATT) thearmstradetreaty.org . En dus illegaal/strafbaar als in een overtreding van de internationale regelgeving. Nou heeft het Westen daar al decennia lak aan want alle Amerikaanse vernietigingsoorlogen van de afgelopen decennia waren ook illegaal.

Het waarheidsgehalte van dit soort berichten valt niet te achterhalen:

https://twitter.com/JoeShikhman/status/1499092180463456262

Kherson is geen front meer.

Het Russische ministerie van defensie verklaarde eerder vandaag dat Kherson nu volledig onder controle is.

Odessa wordt het volgende front in het zuiden om vandaar aan te sluiten met Transnistrië waar ook Russische troepen gelegerd zijn, maar die nog niet mee kunnen doen omdat ze niet over het juiste materiaal beschikken.

De Russische Zwarte Zee vloot zou gezien zijn voor de kust van Odessa en bronnen beweren dat het vliegveld gebombardeerd wordt. Ook zijn er gevechten gemeld in de buurt van Voznezensk, 30 kilometer ten Noorden van Odessa, naar verluidt om de kerncentrale daar te beveiligen.

Zelenski heeft de huidige gouverneur van de oblast Odessa, Sergej Grinevetskij, ontslagen en vervangen door Maksim Marchenko, voormalig officier van het Aidar Bataljon.

Mariopol

In de buitenwijken van Mariopol zijn gevechten gaande, nog geen groot offensief. De defensiewoordvoerder van Donetsk zei vandaag dat hij hoopt dat burgers Mariopol zullen verlaten en dat er om die reden twee evacuatiecorridors open zijn gelaten uit de omsingelde stad. De aanval zou deels uitgesteld zijn om burgers langer de tijd te geven de stad te verlaten. Opmerking: Dit is het door het Azov bataljon gecontroleerde gebied, ook op regeringsniveau en er zijn berichten dat het burgers verhinderd wordt om te vluchten zodat ze als menselijk schild kunnen dienen.

Kharkov

Het hoofdkwartier van de Oekraïense Territoriale Strijdkrachten in Kharkov is vanavond getroffen door raketaanvallen.

Kiev

Over Kiev valt vandaag niet veel te melden. De Russen maken de oostelijke blokkade rond Kiev verder af .

Het enige nieuws dat is, is dat demente en corrupte Joe denkt dat Kiev de hoofdstad van Iran is en dat was gisteren al. Het feit dat een totaal corrupte en demente kneus geïnstalleerd is als president van de VS, moet iedereen toch duidelijk maken dat de poppetjes die regeringshoofd spelen over de hele wereld, slechts poppetjes zijn. Achter de schermen trekken anderen aan de touwtjes. En als dat in het machtigste land van de wereld zo is, dan is het aannemelijk dat dat in elk land zo is met een paar mogelijke uitzonderingen; de paria’s van deze wereld; Noord-Korea, Syrië en misschien Iran. Niet voor niks aangeduid natuurlijk door een vorige marionet-acteur die president van de VS mocht spelen als de ‘As van het Kwaad’.

https://twitter.com/RadioGenova/status/1499039125776785422

En onbevestigd:

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1499115415322206216

De gepensioneerde kolonel van het Amerikaanse leger, Douglas Macgregor, heeft op Fox News de waarheid verteld over wat geleid heeft tot het conflict tussen Rusland en Oekraïne en waarom dit gebeurd is. Dit is al meer dan tien jaar aan de gang, telkens weer aangewakkerd door het Westen.

https://twitter.com/TJ0059/status/1498651151834783746

Volgens Pepe Escobar heeft de Doema bevestigd dat de Russische operatie begon één dag voordat Oekraïne Donbass binnen zou vallen. De Russische inlichtingendienst zou hiervan op de hoogte zijn geweest en het zou dus een preventieve operatie zijn om een bloedbad te voorkomen.

Header map via


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Russische invasie in Oekraïne – Dag zes

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luisa
Luisa
1 jaar geleden

In Burkina Faso op dit moment zijn 1,6 miljoen mensen op de vlucht geslagen voor jihadistisch geweld waar staat deze nieuws op de krant, TV op de NOS, op de BBC waar is Amerika en Europa? Ze zijn ……; dat is de realiteit zij worden niet geholpen. Ukraine wordt geholpen omdat straks moet je de inmigraten opvangen. Europa helpt de meest corrupte land Ukraine. De mensen daar zijn de duppen van de amerikanen geworden, en de comediant Zelensky een popertje van de amerikanen met geld in amerika, onderhandelen met Russia maar die is een incompent en gaan meer mensen doodt. De EU is deel van een genocide. De superinflactie die straks boven ons komt meer dan in Russia en minder voor de amerikanen om dit land te helpen. Er zijn meer landen in de werel in oolog maar zij worden niet geholpen bij hebben geen last van inmigratie.

Leen de RT
Leen de RT
1 jaar geleden

Op welk tv-station kan ik even kwijt waarom ik vind dat Rutte een verschrikkelijke hufter is die mij ongevraagd rekent tot de zogenaamd 17 miljoen Nederlanders die stom genoeg zijn om te denken dat de Russen schuldig zijn alles, speciaal aan oorlogsmisdaden?
Ik als eenvoudige burger met wat hersencellen links en rechts wist al maandenlang dat de Russische inval er stond aan te komen na al die door het Westen weggehoonde pogingen van Putin om deze noodzakelijk geworden inval door de Liechtensteiners (volgens Joe vermoed ik) te voorkomen.
Onze achterlijke liegende arrogante ‘premier’ (beter ‘dernier’) had echter niet door dat het bij Putin om zo ongeveer het militair machtigste land ter wereld ging en lachte vrolijk en arrogant mee.
En nu is het huilie huilie voor de camera en telkens het woord ‘verschrikkelijk’ uitstoten en over democratische waarden wauwelen, terwijl meneer zelf hoofdschuldige is van de totale vernietiging van onze eigen voormalige democratie.
Wat een gigantische (“keizer der krachttermen”) is die Rutte, daar zijn geen woorden voor.