Een vermeende dreigende overbelasting van het gezondheidsstelsel en met name van de intensive care-afdelingen blijft het voornaamste argument voor de maatregelen gedurende de gehele periode van de coronacrisis. Nu legt de minister van Volksgezondheid uit: Een landelijke en gelijktijdige regionale overbelasting heeft zich nooit voorgedaan.

De discussie over de veerkracht van de Duitse gezondheidszorg, en in het bijzonder over een dreigende ineenstorting op het gebied van intensive care units, begeleidt de samenleving sinds het begin van de coronacrisis in 2020, meldt RT.de. In de afgelopen maanden is het argument van een dreigende overbezetting van intensive care bedden in het hele land op elk moment politiek geïnstrumentaliseerd als het meest ernstige scenario om maatregelen van regeringspolitici te rechtvaardigen. De laatste verklaring van de federale minister van Volksgezondheid, Lauterbach, in zijn antwoord van de regering op de schriftelijke vraag van de vice-voorzitter van de Bundestag en vice-voorzitter van de FDP, Wolfgang Kubicki, kan dan ook als verrassend worden beschouwd:

“Een overbelasting van alle beschikbare ITS-capaciteiten in heel Duitsland, gelijktijdig regionaal, heeft zich niet voorgedaan.”

De brief werd bevestigd en geciteerd in een artikel in Bild van 16 februari. Het feit dat in het voorjaar en het najaar van vorig jaar patiënten als gevolg van regionale knelpunten binnen Duitsland moesten worden overgebracht, blijft dus onbetwist. Voorts wordt het bewezen geacht dat op het hoogtepunt van de vierde golf in het najaar van 2021 tot 70 procent van de klinieken beperkte operationele mogelijkheden heeft. Deze situatie is het gevolg van personeelstekorten, die deels te wijten zijn aan politiek opgelegde Coronamaatregelen en deels aan de al jaren bekende, onopgeloste problemen in de verpleegsector, zoals acute personeelstekorten en slechte salarissen.

Duitsland: Groep deskundigen zet vraagtekens bij vermeende overbevolking van Intensive Care bedden - Allemaal nepnieuws?

Het intussen bekend geworden feit dat vóór en ook op het hoogtepunt van de Coronagolven het totale aantal bedden op de intensive care in Duitsland nog steeds werd verminderd, moet ook in de algemene beschouwing worden betrokken. Wolfgang Kubicki wordt in het Bild-artikel over dit onderwerp geciteerd: “Kubicki wees er ook op dat tijdens de pandemie “de capaciteit van de intensive care met bijna vijf cijfers werd verminderd” – en toch was er geen sprake van overbelasting.

Corona-crisis: Duitsland sluit 34 ziekenhuizen

De afgelopen twee jaar heeft de nieuwe federale minister van Volksgezondheid voortdurend paniek gezaaid door te wijzen op de vermeende dreigende overbelasting van de intensive care-afdelingen.

In dit verband kan ook worden herinnerd aan zijn nooit herziene prognose van oktober 2021:

“Wat wel duidelijk is, is dat tegen die tijd [maart 2022] het merendeel van de ongevaccineerden van nu ofwel zal zijn gevaccineerd, zal zijn hersteld of, helaas, zal zijn overleden, omdat de incidentie van infectie met ernstige kuren vooral weigeraars van vaccinatie treft. We zijn langzaam op weg naar overbelasting [van ziekenhuizen en intensive care units]. Meer vaccinaties hadden zo’n situatie kunnen voorkomen.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland – Epidemische leugens van nationale omvang

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arnie
Arnie
11 maanden geleden

Tsja, in het voorjaar van 2021 kwam er een journalist achter dat de ziekenhuizen in Belgium en Duitsland op het hoogte punt van de pandemie, de ic’ees maar bezet werden door 15‰ corona patiënten, maar toen kwam daar een door gedraaide Belgische soldaat er tussen door om het ic verhaal naar de achtergrond te schuiven…….