Met drastische maatregelen moeten meer mensen worden overgehaald om zich te laten vaccineren. Politici roepen op tot verplichte markering van ongevaccineerde verpleegsters.

Het aantal gevallen van het coronavirus in Zwitserland neemt toe, maar het vaccinatiepercentage daalt. Dit vraagt om maatregelen om de druk op vroegere vaccinatieweigeraars op te voeren.

Verplichte vaccinatie zoals in Frankrijk lijkt in de Zwitserse politiek echter geen alternatief te zijn. “Het zou toch niet afdwingbaar zijn,” vertelde Ruth Humbel (Die Mitte), voorzitter van de Gezondheidscommissie, aan Nau.ch.

Desalniettemin wordt zeker gepleit voor afschrikkende maatregelen ten koste van de niet-gevaccineerden. Volgens Humbel moet het gezondheidsstelsel bij de volgende golf geen rekening meer houden met de niet-gevaccineerden.

In Oostenrijk krijgen gevaccineerden nu polsbandjes om de publieke druk op niet-gevaccineerden op te voeren

Verlenging van het inentingsbewijs

Ook de verlenging van het vaccinatiecertificaat wordt besproken. In de “Sonntags Zeitung” van vandaag eist GLP-voorzitter Jürg Grossen dat de certificaatverplichting wordt uitgebreid “tot kleinere evenementen zoals theaters en bioscopen of zelfs voor banketten in de horeca”. Volgens Grossen zou dit een grote stimulans zijn om te vaccineren, vooral onder jongeren.

Momenteel moeten alleen bezoekers van grote evenementen, clubs en vliegtuigpassagiers in Zwitserland een certificaat kunnen tonen.

Italië: Covid-gevaccineerden moeten roze primula-badges dragen

Druk op verpleegsters, leraren en kinderverzorgsters

De druk moet echter vooral worden uitgeoefend op verpleegsters, leraren, dagverzorgsters en dienstpersoneel, schrijft de krant.

“Het zou belangrijk zijn de certificering verplicht te stellen voor personeel dat contact heeft met patiënten of klanten,” stelt Christoph Berger, voorzitter van de Vaccinatiecommissie, voor.

GLP Nationaal Raadslid Martin Bäumle heeft een soortgelijke mening. “Gezondheidswerkers die zich niet willen laten vaccineren, moeten worden verplicht zich een- of tweemaal per week te laten testen om iedereen te beschermen. Hij wil ook “stimulansen creëren voor meer mensen om zich te laten vaccineren”.

GLP-partijvoorzitter Jürg Grossen vindt zelfs dat gevaccineerde en niet-gevaccineerde werknemers in ziekenhuizen, bejaardentehuizen en kinderdagverblijven verschillend moeten worden geëtiketteerd, bijvoorbeeld met een sticker. Dit is zinvol “wanneer in openbare instellingen mensen worden verpleegd die besmet kunnen raken”.

Humbel eist ook iets dergelijks. “Voor zover het medisch en epidemiologisch verantwoord is, moeten gevaccineerden in de gezondheidszorg ook worden vrijgesteld van de verplichting om maskers te dragen”. Niet-ingeënte mensen zouden daarentegen nog steeds een masker moeten dragen. Zo zou duidelijk worden wie gevaccineerd is en wie niet.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Joodse staat Israël stelt ‘Covid Badges’ verplicht om ongevaccineerden te identificeren op grote bijeenkomsten

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Politici zijn potentiële moordenaars.

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

Een speciaal ziekenhuis voor niet-gevaccineerden patiënten en niet-gevaccineerden doktoren, chirurgen enverpleegsters zou een goede oplossing zijn