Mette Frederiksen, premier van Denemarken

De Deense sociaal-democraten verrassen met een nieuwe poging om massamigratie te voorkomen. Het verklaarde doel is immers het aantal asielzoekers tot nul terug te brengen. Nu moeten migranten verplicht werken. In plaats van alles gratis te krijgen, moet er iets gedaan worden voor de ontvangen uitkeringen, meldt Wochenblick.

Geen pijn, geen winst, werk brengt brood, luiheid brengt hongersnood. Deze spreekwoorden zijn niet nieuw, maar in Denemarken krijgen ze nu een nieuwe betekenis. Want als de sociaal-democratische regeringsleider en haar partij hun zin krijgen, is de sociale hangmat misschien snel voorbij. Premier Mette Frederiksen wil in de toekomst alleen nog overheidssteun betalen aan migranten en immigranten als ze ervoor werken. Wie geen 37 uur werkt, krijgt geen financiële steun meer. Dit zou ook moeten helpen bij de integratie. “Te veel jaren hebben we veel mensen een slechte dienst bewezen door niets van hen te vragen,” legde Frederiksen uit, verwijzend naar de lage arbeidsparticipatie, vooral onder vrouwen uit Turkije, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Denemarken zet asielzoekers op vliegtuig naar Afrika - Moeten aanvraagprocedure in Rwanda afwachten

Presteren in plaats van immigreren naar het sociale systeem

Voor Frederiksen is de koers duidelijk: “Wij willen een nieuwe arbeidslogica invoeren waarbij mensen de plicht hebben een bijdrage te leveren en zich nuttig te maken.” De regeling zou derhalve van toepassing zijn op migranten of immigranten die reeds drie of vier jaar in Denemarken verblijven en alleen overheidsuitkeringen ontvangen en niet beschikken over een bepaald niveau van scholing of Deense taalkennis. Want als zij geen baan zouden vinden, moeten zij toch werken voor hun uitkering, aldus de Deense regeringsleider.

Dit is de enige manier om mensen uit hun huizen te krijgen, betoogt de Deense minister van Arbeid Peter Hummelgaard. Hij heeft ook al ideeën over mogelijke activiteiten. De migranten zouden bijvoorbeeld sigarettenpeuken of plastic afval kunnen oprapen op het strand, activiteiten die anders gedeeltelijk op vrijwillige basis worden gedaan door burgers of verenigingen om het milieu te beschermen of de natuur te verfraaien. Maar ook hulp bij het oplossen van diverse taken in bedrijven acht hij mogelijk.

Denemarken tegen immigranten die van een uitkering leven: ga naar huis

Nauwelijks verzet tegen plannen

De plannen van de sociaal-democratische regering in Denemarken stuiten tot dusverre op weinig weerstand. Hoewel zij nog in het parlement moeten worden goedgekeurd, heeft tot dusver alleen links ertegen geprotesteerd. Zij zien het plan als een weg naar “door de staat gesponsorde sociale dumping”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Denemarken: Syriërs krijgen € 30.000 om vrijwillig op te rotten – Anders worden ze gedeporteerd

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
1 jaar geleden

Deze “harde lijn” is in realiteit een extreem slappe en destructieve lijn.
In plaats van de immigranten te later terugkeren naar hun eigen land, gaat men ze hier “integreren” in de arbeidsmarkt.
En aangezien ze geen waarde hebben op de echte arbeidsmarkt, gaan we ze dan maar een overheidsbaantje geven.
Hierdoor bouwen ze nog meer rechten op, vermengen ze zich nog meer met onze bevolking, en dit maakt het nog moeilijker om hen terug naar hun eigen land te krijgen.

https://nationalvanguard.org/2021/09/racial-purity/