Het ministerie van Werkgelegenheid van Oregon zei woensdag dat mensen die hun baan verliezen omdat ze een vaccinatiemandaat hebben getrotseerd waarschijnlijk niet in aanmerking komen voor werkloosheidsbijstand.

“In grote lijnen is het een redelijk beleid om iemand te verplichten zich te laten vaccineren tijdens een wereldwijde pandemie,” zei David Gerstenfeld, waarnemend directeur van het Oregon Employment Department, woensdag tijdens zijn wekelijkse media call.

“Dus als iemand dat beleid niet volgt en geen goede reden heeft, kan dat er heel goed toe leiden dat hij niet in aanmerking komt voor een uitkering,” zei Gerstenfeld, die ook advocaat is. Hij zei dat er “nauwe” uitzonderingen zijn voor mensen met een medische vrijstelling of een “oprecht gehouden religieuze overtuiging”.

Dat is een veel definitiever standpunt dan het departement een week geleden innam, toen het vaccinatieplicht beschreef als een “snel evoluerende kwestie” en zei dat het wachtte op duidelijkheid van toekomstige rechterlijke uitspraken over het in aanmerking komen voor uitkeringen, meldt Oregon Live.

Wordt vaccinatie de toegangsprijs tot de samenleving?

In Oregon zijn er maar weinig bedrijven die hun werknemers verplichten een COVID-19-vaccinatie te krijgen. Maar de gouverneur van Oregon, Kate Brown, heeft een reeks bevelen uitgevaardigd die vaccins verplicht stellen voor werknemers in de gezondheidszorg, leraren en ambtenaren in de uitvoerende macht.

Werkloosheidsuitkeringen zijn meestal beschikbaar voor mensen die hun baan verliezen omdat ze zijn ontslagen of ontslagen, maar niet voor mensen die zonder “goede reden” ontslag hebben genomen. Ontslagen werknemers komen evenmin in aanmerking als zij geweigerd hebben te voldoen aan het redelijke beleid van de werkgever.

Het ministerie van Werkgelegenheid zei vorige week dat het van geval tot geval zou bepalen of iemand in aanmerking kwam. Gerstenfeld herhaalde dat standpunt woensdag, maar zei dat vaccinvereisten onder die “redelijke” classificatie vallen die zouden uitsluiten dat ontslagen werknemers aanspraak kunnen maken op een uitkering.

“In het algemeen, als die werkgever die redelijke verwachting heeft en iemand zou eraan kunnen voldoen, maar ervoor kiest om dat niet te doen, is het heel goed mogelijk dat ze geen werkloosheidsuitkering kunnen krijgen als ze ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren,” zei Gerstenfeld.

Frankrijk: “Gezondheidspaspoort” als vernedering – Filosoof waarschuwt voor “smeulende burgeroorlog”

Meer over vaccinatieplicht.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Groot tekort aan verpleegsters in Houston – weken na ontslag van ziekenhuispersoneel dat vaccin weigert

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
cerberus
cerberus
1 jaar geleden

Heeft Gerstenfeldt, al een gifprik gekregen ?; of geld dat alleen voor zijn “onderdanen”