In Japan zijn twee mensen overleden nadat zij doses van het vaccin Moderna hadden ontvangen uit een partij die uit voorzorg was opgeschort nadat enkele van de flesjes besmet waren geraakt met onbekend vreemd materiaal, meldt RT.

De slachtoffers waren mannen van in de dertig, die elk hun tweede dosis Moderna kregen van een van de drie partijen die donderdag werden opgeschort, aldus het ministerie van Volksgezondheid zaterdag. Een onderzoek naar de doodsoorzaak is aan de gang.

De Japanse uitrol van meer dan 1,63 miljoen doses werd stopgezet nadat de binnenlandse distributeur van het vaccin, Takeda, de regering had gealarmeerd over het vreemde materiaal dat in 39 ongebruikte flesjes was aangetroffen. Alle besmette doses waren vervaardigd in een fabriek in Madrid van de Spaanse onderneming Rovi, die verklaarde dat de flesjes in kwestie behoorden tot een uitsluitend naar Japan verscheepte partij.

De samenstelling van de vreemde stof was niet onmiddellijk duidelijk. De Japanse televisiezender NHK meldde echter dat sommige doses verontreinigd waren met metaaldeeltjes en verwees daarbij naar bronnen van het Ministerie van Volksgezondheid.

Japan: 1,6 miljoen doses Moderna teruggetrokken na ontdekking dat flacons vreemde stof

Vaccins uit de mogelijk besmette partijen waren naar 863 vaccinatieplaatsen in heel Japan gestuurd.

Taro Kono, de minister die verantwoordelijk is voor de immunisatiecampagne van het land, zei vrijdag dat er al meer dan 500.000 inentingen zijn gedaan met de doses uit de partijen in kwestie. “Het ziet er niet naar uit dat er op dit moment ernstige veiligheidsproblemen zijn,” zei Kono.

Niettemin kondigde Moderna een onderzoek naar de zaak aan, en de EU-toezichthouder voor geneesmiddelen, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), startte een eigen onderzoek om te bepalen of de Europese levering was beïnvloed.

Meer over Vaccins.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Nieuwe studie uit Japan suggereert dat de vaccins besmettelijkere varianten veroorzaken als gevolg van antilichaam-afhankelijke versterking, en boosters kunnen het nog erger maken

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Stop de vaccin fascisten.

Petra
1 jaar geleden

Eén keer raden: Grafeenoxide en stalen deeltjes.
Niks verontreiniging. Dit zijn de bedoelde ingrediënten!