Een overheidsonderzoek is gestart nadat ambtenaren in New South Wales, Australië, asielhonden doodschoten die door vrijwilligers zouden worden gered – naar verluidt in een poging om te voorkomen dat de vrijwilligers Covid-19 zouden verspreiden.

De honden, waarvan er één net bevallen was van puppies, waren ondergebracht in een asiel in het noordwesten van de staat, en zouden worden opgehaald door vrijwilligers van een in Cobar gevestigd dierenasiel, meldt RT. De Sydney Morning Herald meldde zondag echter dat werknemers van de Bourke Shire Council hen vorige week hadden doodgeschoten.

De raad oordeelde dat het laten komen van de vrijwilligers om de dieren op te halen op de een of andere manier de medewerkers van de raad en de lokale gemeenschap, waaronder “kwetsbare Aboriginal bevolkingsgroepen” in gevaar zou brengen voor het oplopen en verspreiden van Covid-19, meldde de Herald, onder verwijzing naar het Office of Local Government, de toezichthoudende groep van de raad.

De groep onderzoekt nu of de wetten op dierenmishandeling zijn overtreden door de raad.

De vrijwilligers zeggen dat ze Covid-veilige maatregelen hadden getroffen voor hun reis naar het asiel, en zijn naar verluidt geschokt door het massaal doden van de in de steek gelaten dieren.

Bovendien is het onduidelijk waarom de gemeente van mening was dat hun reis een dergelijke bedreiging vormde, gezien het feit dat er geen recente gevallen van Covid-19 zijn gemeld in het Cobar-gebied.

De schietpartij leidde tot verontwaardiging op de sociale media.

“Het doden van onschuldige reddingshonden vanwege menselijke paranoia over een virus met een overlevingskans van 99,8%, is meer dan wreed,” schreef een commentator op Twitter. “De wereld is gek geworden.”

Internationale commentatoren sloten zich al snel aan om hun afschuw te uiten over de executies van de dieren.

We zijn diep geschokt en volledig ontzet door dit harteloze doodschieten van honden en we verwerpen de onaanvaardbare rechtvaardigingen van de raad dat deze moord blijkbaar werd ondernomen als onderdeel van een COVID-veilig plan,” zei Lisa Ryan, een woordvoerster van Animal Liberation, in een verklaring.

Een groot deel van Australië blijft onder een van ‘s werelds meest draconische lockdown-beleidslijnen, met premier Scott Morrisson die belooft de beperkingen van kracht te houden totdat 70% van de bevolking is gevaccineerd. Op dit moment is minder dan een derde van de Australische volwassenen volledig ingeënt.

In New South Wales hebben de mensen in de regio Greater Sydney het bevel gekregen om tot eind september thuis te blijven. Zelfs buiten Sydney is het in een groot deel van de staat verboden het huis te verlaten zonder een “redelijk excuus”, is reizen met de auto verboden, behalve in noodgevallen, zijn huisbezoeken niet toegestaan en moeten alle inwoners een bewijs van adres buitenshuis bij zich dragen. De politie is hard opgetreden tegen protesten tegen de lockdown-regels.

Brad Hazzard, minister van Gezondheid en Medisch Onderzoek van New Wales, kondigde vorige maand de New World Order aan, die kennelijk al ingevoerd is in Australië.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Australië zet het leger en helikopters in om nieuwe lockdown regels te handhaven – Politie gaat van deur tot deur

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
Koddebeier
1 jaar geleden

Het is en blijft toch een land van criminelen en gelukzoekers.

Claudia M.
Claudia M.
1 jaar geleden

De totale waanzin lijkt daar inderdaad toegeslagen, het is angstaanjagend om te zien wat daar gaande is. De wereld is gek geworden!

Dirk
Dirk
1 jaar geleden

De graad van beschaving wordt gemeten aan de manier waarop met dieren wordt omgegaan.