"We kwamen alleen om te eten en te slapen"

In het laatste jaar vóór Covid, het laatste jaar waarvoor nauwkeurige cijfers beschikbaar zijn van het Istituto Nazionale Previdenza Sociale (INPS), waren er meer dan honderdduizend vreemdelingen die een pensioencheque ontvingen. Bijna allemaal zonder voldoende premie te hebben betaald. Meer dan 60.000 van hen zelfs zonder ooit ook maar één euro aan bijdragen te hebben betaald. Of ooit in Italië gewerkt te hebben.

Meer dan 500 miljoen euro werd uit de kas van de INPS gestolen. Dit alles is het gevolg van een wet die door de regering-Prodi is aangenomen en door geen enkele andere regering is ingetrokken, bericht Unser Mittel Europa.

Dit is meer dan 60% van de totale pensioenuitgaven die het INPS raamt voor niet-Italiaanse burgers (die voldoen aan alle voorwaarden om een socialezekerheidscheque te ontvangen). Dit betekent dat de meerderheid van de immigranten die een pensioen ontvangen, dit ontvangen zonder ooit te hebben gewerkt.

Het sociale pensioen is in het leven geroepen om de Italianen die om de een of andere reden geen premies konden betalen, een behoorlijk pensioen te garanderen. In plaats daarvan krijgen de grootouders van immigranten die in het kader van gezinshereniging naar Italië zijn gekomen het.

Op de lijst staan ook ingezeten vluchtelingen, mensen met subsidiaire bescherming en langdurig ingezetenen.

Wie in aanmerking komt voor een sociaal pensioen, moet een laag jaarinkomen hebben van minder dan 5.824,91 euro.

Een immigrant hoeft alleen een aanvraag in te dienen voor gezinshereniging met zijn/haar ouders/grootouders/overgrootouders en dat is alles. Daarna kunnen de “herenigden” ook naar hun land van herkomst worden teruggestuurd en het gewoon niet aan de autoriteiten vertellen. En dit gebeurt heel vaak.

In 2017 werd dankzij elektronische controles ontdekt dat veel immigranten die een pensioen ontvangen, niet eens in Italië wonen. Maar zelfs zonder deze fraudeurs is het een schande sociale pensioenen toe te kennen aan mensen die nooit in Italië hebben gewerkt en geen Italiaan zijn.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Italië: Nigerianen verkrachten en hakken 18-jarig meisje in 20 stukken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

Nu, en….?
In Nederland lopen er ongeveer evenveel alleen heet het hier geen pensioen maar bijstandsuitkering.