YouTube heeft dinsdag voor de tweede keer een video van senator Rand Paul uit Kentucky verwijderd en hem voor een week geschorst nadat hij een video had geplaatst waarin hij de effectiviteit van het dragen van maskers om de verspreiding van het coronavirus te beperken, betwistte.

Een vertegenwoordiger van YouTube zei dat de beweringen van de Republikeinse senator in de drie minuten durende video in strijd waren met het beleid van het bedrijf inzake Covid-19 medische desinformatie. Het bedrijfsbeleid verbiedt video’s die een grote verscheidenheid aan verkeerde informatie verspreiden, waaronder “beweringen dat maskers geen rol spelen bij het voorkomen van het krijgen of verspreiden van Covid-19.”

“We passen ons beleid consequent toe op het hele platform, ongeacht de spreker of politieke opvattingen, en we maken uitzonderingen voor video’s die extra context hebben, zoals tegengestelde standpunten van lokale gezondheidsautoriteiten,” zei de vertegenwoordiger in een verklaring, meldt The New York Times.

In de video zegt de heer Paul: “De meeste maskers die je over de toonbank krijgt werken niet. Ze voorkomen geen infectie.” Later in de video voegt hij eraan toe: “Proberen het menselijk gedrag te beïnvloeden is niet hetzelfde als de wetenschap volgen, die ons vertelt dat stoffen maskers niet werken.”

Vorige week vertelde Biden’s voormalige COVID adviseur, de epidemioloog Michael Osterholm, nog precies hetzelfde.

Op dinsdag schorste Twitter afgevaardigde Marjorie Taylor Greene, Republikein van Georgia, voor zeven dagen nadat ze had gepost dat de Food and Drug Administration de coronavirusvaccins geen volledige goedkeuring zou moeten geven en dat de vaccins “faalden”.

Op Twitter noemde Paul zijn schorsing “een eremedaille” en gaf hij de schuld aan “linkse idioten op YouTube”, terwijl hij naar een alternatieve site linkte om de video te bekijken.
De senator zei in een verklaring dat particuliere bedrijven het recht hebben om hem te weren, maar dat het besluit van YouTube “een voortzetting is van hun belofte om in dezelfde pas te lopen als de overheid”.

“Ik denk dat dit soort censuur zeer gevaarlijk is, ongelooflijk tegen de vrijheid van meningsuiting en echt tegen de vooruitgang van de wetenschap, die scepticisme en argumentatie om tot de waarheid te komen met zich meebrengt,” zei hij.

Vorige week verwijderde YouTube een acht minuten durend Newsmax-interview, waarin de senator zei dat “het dragen van maskers geen waarde” heeft. Volgens het beleid van YouTube geeft het bedrijf bij een eerste overtreding een waarschuwing, waarna de schorsing van een week deel uitmaakt van de “first strike”-reactie bij een tweede overtreding.

De schorsing wordt na 90 dagen van zijn account verwijderd als er geen overtredingen meer worden begaan. Een tweede overtreding binnen de 90 dagen zou resulteren in een schorsing van twee weken, en het account zou permanent worden verbannen na een derde overtreding.

Maskers werken niet


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Rand Paul roept op tot verzet tegen COVID tirannie: “Ze kunnen ons niet allemaal arresteren”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties