Zo dichtbij en toch zo ver weg: Duitsland en Denemarken zijn buurlanden en hebben na de uitbraak van de Coronahoax vergelijkbare wegen bewandeld. Maar terwijl in Duitsland politici steeds meer druk uitoefenen op niet-gevaccineerde burgers, krijgen alle Denen vanaf oktober hun vrijheden terug, ondanks de stijgende incidentiecijfers.

Zonder snelle tests of bewijs van herstel is deelname aan het sociale leven in Duitsland nauwelijks mogelijk. Volgens verschillende berichten in de media plant de federale regering in het najaar zelfs een verscherping, waarbij zelfs de basisvoorziening van alledaagse levensbehoeften in de supermarkt alleen nog mogelijk zal zijn met een negatief testresultaat – of een bewijs van vaccinatie.

In Denemarken is de situatie echter geheel anders, meldt RT.de. Daar heeft het parlement in Kopenhagen onlangs besloten alle Coronamaatregelen met ingang van 1 oktober te beëindigen. Bijgevolg zal er niet langer een masker vereist zijn en zal de testregeling worden afgeschaft. Denen hoeven niet langer aan te tonen of zij al dan niet gevaccineerd zijn, en of zij positief of negatief getest zijn.

De stopzetting van alle Corona-maatregelen komt in het licht van de stijgende incidentiecijfers in Denemarken. Sinds begin juli is dit cijfer gestegen van 31 tot 107,2 (per 8 augustus). Tegelijkertijd worden de bovengrenzen van deze Corona-indicator sterk verhoogd. Voorwaarde blijft echter dat ziekenhuizen de vermoedelijk verwachte toenemende aantallen COVID-19-patiënten probleemloos kunnen behandelen zonder knelpunten in de beveiliging van het zorgstelsel.

Over het geheel genomen ligt de huidige vaccinatiegraad in Denemarken net onder 58,4 procent van de volledig gevaccineerde mensen. In Duitsland ligt dit cijfer slechts iets lager, namelijk op 54,5% (per 8 augustus).


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


IJsland geeft vaccinatiestrategie op – Wil nu groepsimmuniteit bereiken door het virus te laten rondgaan

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
willy
willy
1 jaar geleden

Maar een land in Europa, met gezond verstand.
Heel triestig !!!