Er ligt slechts 20 mijl tussen Groot-Brittannië en Frankrijk aan de overkant van het Kanaal, en de reis over de golven is er een die door de jaren heen door vele indringers is ondernomen, van de Romeinen, tot de Saksen, tot de Noormannen. Grote generaals hebben over de wateren van het Europese continent naar de eilandnatie gekeken, maar in geen millennium is het een van hen gelukt het land achter de zee te veroveren.

Nu is Dover het landingspunt geworden voor een nieuw soort invasie. Illegale immigranten stromen het Kanaal over, geholpen door de regeringen van Frankrijk en Groot-Brittannië.

Het team van National File dat de documentaire maakte, struinde de stranden en havens af om de landingen te documenteren en het perspectief van de inheemse Britten te leren kennen. Ze spraken met de migranten zelf om te ontdekken hoe ze het Verenigd Koninkrijk bereikten, en nog belangrijker, waarom ze de overtocht wilden maken die al bijna duizend jaar onmogelijk was.

Het is dramatisch en camera- en mediageniek, maar leidt wel af van het feit dat legale immigratie een enorme veelvoud is van illegale immigratie. Beter zouden anti-immigratie politici zich daarop richten als ze serieus zijn.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Vluchtelingen Week! VK viert opname van meer vluchtelingen terwijl migrantencrisis woedt

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties