Het Covid-19 vaccin van Pfizer en BioNTech is slechts 39% effectief in Israël waar de Delta variant de dominante stam is, maar biedt nog steeds een sterke bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname, volgens een nieuw rapport van het Ministerie van Volksgezondheid van het land.

Het doeltreffendheidscijfer, dat gebaseerd is op een niet gespecificeerd aantal mensen tussen 20 juni en 17 juli, is lager dan een eerdere raming van 64% twee weken geleden en is in tegenspraak met gegevens uit het Verenigd Koninkrijk waaruit bleek dat de prik 88% doeltreffend was tegen symptomatische ziekte veroorzaakt door de variant, meldt CNBC.

Het vaccin werkt echter nog steeds zeer goed om te voorkomen dat mensen ernstig ziek worden, met een doeltreffendheid van 88% tegen ziekenhuisopname en 91% tegen ernstige ziekte, volgens de Israëlische gegevens die donderdag werden gepubliceerd.

“We moeten er rekening mee houden dat de doeltreffendheid van deze vaccins mettertijd kan afnemen,” zei Dr. Isaac Bogoch, een professor infectieziekten aan de Universiteit van Toronto.

Hij benadrukte dat de injecties nog steeds zeer effectief zijn in het voorkomen van ernstige infecties, en dat ze de ziekenhuissystemen helpen om niet te overweldigd te raken op weg naar de koudere maanden.

“We moeten voorbereid zijn en we moeten alert zijn dat mensen op een bepaald moment een booster nodig hebben,” voegde hij eraan toe. “Dit nauwlettend toezicht dat plaatsvindt in landen als Israël, het Verenigd Koninkrijk en andere delen van de wereld zal zeer nuttig zijn bij het aansturen van het beleid of en wanneer we boosters nodig hebben.”

De Delta-variant, die al in meer dan 104 landen voorkomt, baart gezondheidsfunctionarissen in de VS zorgen omdat zij meer doorbraakinfecties zien, die voorkomen bij volledig gevaccineerde mensen, ook al zijn deze milder.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Israëlische premier Bennett: “Vaccinweigeraars brengen ons allen in gevaar”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
1 jaar geleden

Ach, met elke week 10% minder zijn we binnen ruim een maand aan de waarheid.

De waarheid accepteren kost tijd. Dat is wat we hier voor onze neus zien gebeuren.