RTL-verslaggeefster Susanna Ohlen smeert zich in met vuil en speelt hulpverleenster

De overstromingsramp in Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen heeft tot nu toe aan meer dan 170 Duitsers het leven gekost, duizenden mensen worden nog vermist. En wat doet RTL-verslaggeefster Susanna Ohlen? Ze loopt door het puin, smeert modder op haar gezicht en speelt hulpje bij de overstroming.

‘Praat niet alleen, doe mee’. Dat was de boodschap die RTL en presentatrice Susanna Ohlen wilden uitdragen na de watersnoodramp in Noordrijn-Westfalen, schrijft Felix Krautkrämer. “Opruimen na de watersnood: RTL-presentatrice Susanna Ohlen helpt handje in Bad Münstereifel,” kopte de zender afgelopen zondagavond op haar website.

Ohlen was in het artikel te zien op een foto, bezweet met een donkere hoed, vuile blouse en een lok haar in haar gezicht. “Talrijke prominente helpers steken ook een helpende hand toe en steunen de mensen ter plaatse actief. Een van hen is Susanna Ohlen (39).”

Bij de post zat nog een foto van Ohlen’s Instagram-verhaal, waarop een verwoeste straat tussen vakwerkhuizen in Bad Münstereifel te zien is. “Iedereen doet hier mee en pakt een schep. En als je thuis ook een schep hebt, graag ook een kruiwagen, kom dan hier”, riep de “Guten Morgen Deutschland”-presentatrice haar fans en volgers op. Andere media, zoals de tabloid tz in München, hebben het verhaal van de helpende verslaggever opgepikt.

Actie is duidelijk in strijd met journalistieke principes

Donderdag dook op sociale media een video op waarin de 39-jarige vermoedelijk te zien is hoe ze opzettelijk wat modder en vuil over haar kleding en hoofd wrijft. De vrouw in de video draagt een soortgelijk hoofddeksel als Ohlen in het RTL-verslag. Ze draagt werkhandschoenen. Nadat zij ze verschillende keren in een plas heeft gedrukt en over zichzelf heeft gewreven, gaat zij naar een tas en neemt een mobiele telefoon die daarop ligt.

Ook zichtbaar zijn een man met een camera, maar die loopt nog niet, en een andere man met een mobiele telefoon in zijn hand. Een microfoon met een standaard leunt tegen een muur. Het bijbehorende gebouw is de antiekwinkel “Ambiente” in de Orchheimer Straße. Dit gebouw is ook te zien op de Instagram-foto in het bericht op de RTL-pagina van zondag. Talrijke commentatoren vragen of de presentatrice zich speciaal voor haar post vuil heeft gemaakt, zodat het lijkt alsof ze hard heeft gewerkt.

Enkele uren na de publicatie van de video verdween het bericht van de RTL-site. Desgevraagd bevestigde een woordvoerder het incident. “De acties van onze verslaggever zijn duidelijk in strijd met onze journalistieke principes en normen. Daarom hebben we haar maandag geschorst, direct nadat we van het incident hoorden.”

Op de vraag waarom het artikel dan pas op donderdag verdween en niet reeds op maandag. En waarom het hele verhaal niet is opgehelderd met een correctie, kon de woordvoerder niet spontaan antwoorden. Ohlen heeft nog niet geantwoord op een vraag over wat zij van de beschuldigingen vindt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Watersnoodramp: Merkel was dagen van tevoren gewaarschuwd en liet meer dan 150 Duitsers verdrinken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties