Schuld, district Ahrweiler op 15 juli 2021

Bondskanselier Angela Merkel had zich bij haar vliegreis naar het door overstromingen geteisterde dorp Schuld in Rijnland-Palts waarschijnlijk iets anders voorgesteld. Nadat zij zich vier dagen na de verwoestende overstromingsramp eindelijk verplicht voelde het crisisgebied te bezoeken, probeerde zij onmiddellijk haar onbehouwen propaganda over de door de mens veroorzaakte klimaatverandering te verspreiden ten koste van slachtoffers en nabestaanden.

Dit ging te ver voor de burgemeester van Schuld, Helmut Lussi. Voor lopende camera’s zette hij de bondskanselier op haar plaats en maakte hij duidelijk dat de zogenaamde klimaatverandering niet de oorzaak van de overstromingsramp was. Deze stelling wordt ook tegengesproken door meer dan 500 wetenschappers.

Klimaatverandering? 1804, 1910 en 2021 – de drie grote overstromingsrampen van de rivier de Ahr

Zijn de overstromingen op de Ahr te wijten aan de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, zoals politici en de media beweren? Nee! Omdat historische gegevens aantonen dat er in de regio altijd verwoestende overstromingsrampen zijn geweest.

Elk jaar zijn er overstromingen langs de Ahr, schrijft Achijah Zorn. De plaatselijke bevolking leeft hiermee en is meestal vrij ontspannen over de situatie. Maar dan zijn er de overstromingen van de eeuw, die de hele regio aan de rand van de afgrond brengen.

Zo schrijft een getuige uit die tijd op 13 juni 1910: “De ellende is niet te bevatten”, verwijzend naar de immense verwoestingen en de 52 doden bij overstromingen in 1910 alleen al in het district Ahrweiler. Ook toen was de bevolking verrast door de plotselinge en onverwacht snelle stijging van het rivierpeil.

De vloed van de eeuw van 21 juni 1804 was nog uitzonderlijker. De watermassa’s in 1804 zouden meer dan 100% hoger zijn geweest dan de vloed van de eeuw van 1910 – zo heeft geograaf Thomas Roggenkamp het in 2012 uitgewerkt in zijn afstudeerscriptie “Rekonstruktion historischer Hochwasser der Ahr”. Dit ondanks het feit dat in 1804 de hoeveelheid afgesloten land (asfalt, enz.) lager was dan in 2021, d.w.z. dat er op dat moment meer neerslag nodig was om de overstroming van de eeuw te produceren.

1804, 1910, 2021 hebben veel gemeen. Bovenal, dat de ellende onmetelijk is. Maar er is één groot verschil: in juni 1910 sprak keizer Wilhelm, geconfronteerd met de ellende, niet over “nieuwe Pruisische inspanningen op het gebied van klimaatbeleid en CO2-belasting”.

Napoleon had dergelijke plannen ook niet in 1804. Maar toen was er ook nog niet hret Journaal, die in naam van de unanieme wetenschap en de monotone mainstream media wist dat de overstroming van de Ahr in juli 2021 “overduidelijk” een gevolg was van de klimaatverandering.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Watersnoodramp: Merkel was dagen van tevoren gewaarschuwd en liet meer dan 150 Duitsers verdrinken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties