Bijna twee decennia geleden waarschuwde de voormalige KGB-agent Yuri Bezmenoz dat er een crisismoment zou volgen op pogingen om de westerse wereld te ondermijnen en te destabiliseren.

In navolging van de Chinese militaire strateeg Sun Tzu in The Art of War, verklaarde Bezmenoz dat de hoogste kunst van oorlogsvoering niet bestaat in het vechten op het slagveld, maar in het ondermijnen van datgene wat het land van de vijand het meest waardeert. Dit omvat morele traditie, religie, respect voor autoriteit, en cultuur.

Volgens Bezmenoz kan de morele vezel van een natie worden doorgesneden door de sociale harmonie te verstoren. Dit houdt in dat gekrenkte minderheidsgroepen tegen elkaar worden opgezet op basis van etniciteit, leeftijd, religie, economische status, en in de moderne tijd, geslacht en geaardheid.

“Het maakt niet uit” hoe je de gemeenschap verdeelt en in welke categorieën je mensen kunt dwingen, zei Bezmenoz, “zolang het de samenleving maar verstoort.”

Het is dan, legde Bezmenoz uit, dat wanneer alles van waarde wordt ondermijnd, wanneer het land gedesoriënteerd en verward is, wanneer het gedemoraliseerd en gedestabiliseerd is, dat de crisis zal komen.

KGB defector Yuri Bezmenov’s warning to America


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Grote mond tegen Hongarije, maar nu is Rutte stil – Traangas gebruikt tegen Gay Pride betogers in Istanbul

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties