Italianen kunnen worden gedwongen een vaccinatiepaspoort te tonen om hogesnelheidstreinen te mogen gebruiken, nu de regering overweegt alleen passagiers met de pas toe te laten om de capaciteit te vergroten, een ontwikkeling met duidelijke echo’s van China’s al lang bestaande sociale kredietsysteem.

Trenitalia, het overheidsbedrijf dat een groot deel van het nationale spoorwegnet in Italië beheert, kan momenteel slechts treinen laten rijden op 50% van de capaciteit. Maar dat zou de komende dagen kunnen veranderen in 100%, omdat de regering overweegt een “groene pas” verplicht te stellen voor reizen met de hogesnelheidstrein.

Volgens een bericht in de krant Il Giornale zal de regering in de komende dagen een besluit nemen over de nieuwe maatregelen voor de treinen van Trenitalia.

De Italiaanse groene pas zal beschikbaar zijn voor degenen die volledig zijn ingeënt tegen de Coronagriep, degenen die kunnen aantonen dat zij het virus hebben opgelopen en daarvan zijn hersteld, en degenen die een certificaat van een arts hebben waaruit blijkt dat de testuitslag negatief is, aldus Breitbart.


LEES OOK:

De CEO van Pfizer weet niet zeker of het coronavaccin de overdracht van het virus voorkomt


Het beperken van de mogelijkheid om gebruik te maken van de hogesnelheidstrein, evenals van vliegreizen, is al jaren een belangrijk onderdeel van China’s sociale kredietsysteem. Het systeem zou Chinese burgers rangschikken naar hun wenselijkheid en wie te slecht scoort, wordt uitgesloten van kansen in het leven, en zelfs van basistoegang tot diensten. In 2018 meldden Chinese media dat miljoenen mensen de toegang tot vliegreizen en treinreizen was ontzegd als gevolg van het sociale kredietsysteem.


LEES OOK:

Luchtvaartmaatschappijen pakken bloedstolselprobleem aan en adviseren gevaccineerden niet te reizen


Een later rapport uit 2019 onthulde dat het sociale kredietsysteem meer dan 10 miljoen Chinezen op een zwarte lijst had gezet, waarbij werd opgemerkt dat “vanaf maart 13,49 miljoen individuen als onbetrouwbaar zijn geclassificeerd en de toegang tot 20,47 miljoen vliegtickets en 5,71 miljoen tickets voor hogesnelheidstreinen is geweigerd omdat ze oneerlijk waren”.

Ook in Griekenland worden vaccinatiepaspoorten aangeprezen omdat zij de mensen “meer vrijheid” zouden geven, nu de Griekse regering een regeling heeft aangekondigd waarbij bedrijven op volle capaciteit kunnen draaien als zij alleen diegenen bedienen die gevaccineerd zijn, terwijl bedrijven die iedereen willen bedienen, beperkingen opgelegd krijgen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Frankrijk en Griekenland stellen een algemene vaccinatieplicht in

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties