Zoiets hebben we nog nooit gezien. Sportieve kinderen zonder gezondheids- of gewichtsproblemen kwamen tussen de 5 en 10 kilo aan omdat ze hun sport niet meer beoefenden. En ze hebben niet allemaal hun fysieke activiteit hervat.

Een binnenkort te publiceren langetermijnstudie met 90 kinderen uit de tweede en derde klas in Midden-Frankrijk heeft een spectaculaire achteruitgang van de fysieke en cognitieve capaciteiten tijdens COVID-19 lockdowns aan het licht gebracht. “De cijfers zijn catastrofaal”, aldus Martine Duclos, hoofd van de afdeling sportgeneeskunde van het Universitair Ziekenhuis van Clermont-Ferrand en directeur van het Nationaal Observatorium voor Lichaamsbeweging en Sedentair Gedrag (ONAPS).

De implicaties van de situatie zijn inderdaad nijpend. Obesitas en sedentarisme zullen de komende jaren naar verwachting leiden tot een toename van chronische ziekten bij deze bevolking.

De studie werd gestart in september 2019, maanden voor de eerste lockdown van Frankrijk die leidde tot de sluiting van scholen en “blijf-thuis” orders medio maart 2020, waardoor de onderzoekers de mogelijkheid hadden om “voor en na” gegevens te vergelijken binnen een stabiele set van jongeren op basisscholen in Vichy (24.000 inwoners) en Riom (19.000 inwoners).

De ernstigste gevolgen van bijna twee maanden totale lockdown voor deze kinderen tussen 7 en 9 jaar waren gewichtstoename, kortademigheid en een gemiddeld verlies van cognitieve capaciteit van 40 procent tussen september 2019 en september 2020, meldt Life Site.

In een jaar tijd ging de body mass index – die de corpulentie meet – van de kinderen gemiddeld met 2 tot 3 punten omhoog, met negatieve gevolgen voor hun fitheid. “Zoiets hebben we nog nooit gezien. Sportieve kinderen zonder gezondheids- of gewichtsproblemen kwamen tussen de 5 en 10 kilo aan omdat ze stopten met het beoefenen van hun sport. En niet allemaal hebben ze enige vorm van lichamelijke activiteit hervat,” aldus Duclos.

In een gesprek met Le Monde beschreef zij hoe velen nu moeite hebben om snel te rennen tussen blokken die 10 meter uit elkaar liggen. De onderzoekers gebruikten deze klassieke shuttle-run-test die het zuurstofopnamevermogen meet en stelden vast dat “sommige kinderen, die al zwaar buiten adem waren, er niet in slaagden het eerste blokje te bereiken voor de eerste piep”. Dit was ook ongekend, onderstreepte zij, eraan toevoegend dat sommigen nu niet in staat waren om een motoriekcursus te doen, waarbij van hen wordt verwacht dat zij een getimede hindernisrace voltooien.

De cognitieve capaciteit van de 2e en 3e klassers werd gemeten aan de hand van een aantal eenvoudige oefeningen, zoals de kinderen vragen om binnen een bepaalde tijd letters met cijfers in alfabetische volgorde te verbinden. Allen slaagden voor deze test in september 2019. Een jaar later was een groot deel niet in staat om de test binnen de gestelde tijd af te ronden, wat Martine Duclos tot de volgende opmerking bracht: “Een jaar opsluiting heeft catastrofale resultaten gehad, op een cruciaal punt van neurale plasticiteit.”


Lockdowns werken niet


De conclusie van het rapport luidt: “Hoe kan men verbaasd zijn over deze verslagen die duidelijk een afname van de lichaamsbeweging en een toename van het sedentarisme laten zien, terwijl zelfs vóór COVID-19… de meerderheid van onze kinderen en adolescenten zich al niet aan de aanbevelingen hield. Het instellen van een lockdown, die de facto een limiet stelt aan sociale interactie en fysieke vrijheden, zou niets anders kunnen doen dan deze alarmerende situatie versterken en verergeren”. De auteurs verwachtten dat de tweede Franse lockdown, zij het minder streng, een soortgelijke verslechtering aan het licht zou brengen; zij benadrukten de noodzaak van verder onderzoek naar deze perioden.

Meer in het bijzonder werden in een in februari jongstleden door ONAPS online gepubliceerde studie waarin alle leeftijdsgroepen werden beoordeeld, de volgende verontrustende resultaten vermeld:

Tweeënveertig procent van de kinderen, 58,7% van de adolescenten, 36,4% van de volwassenen en 39,2% van de ouderen hadden een verminderd niveau van lichamelijke activiteit. Met name actief vervoer en uithoudingsvermogen vertoonden een significante daling, terwijl huishoudelijke, spierversterkende en lenigheidsactiviteiten toenamen. Zittijd en beeldschermtijd namen toe bij respectievelijk 36,3% en 62,0% van de kinderen, 25,5% en 69,0% bij adolescenten, 24,6% en 41,0% bij volwassenen, en 36,1% en 32,1% bij senioren.

Maar in plaats van vast te stellen dat lockdowns meer kwaad dan goed doen en kunnen leiden tot blijvende en wijdverspreide schade in grote delen van de bevolking, en er daarom bij de autoriteiten op aan te dringen niet opnieuw hun toevlucht te nemen tot dergelijke maatregelen, concludeerden de auteurs dat de bevolking bij toekomstige lockdowns gewoon haar gedrag moet aanpassen.


Lockdowns zijn schadelijk:


Lees hier meer over Lockdowns.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


De onzinnige Coronagriep maatregelen hebben het immuunsysteem van onze kinderen vernietigd

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties