Gevecht tussen een Congolese arbeider en zijn Chinese baas in de Democratische Republiek Congo brengt spanningen aan het licht.

Op een op 30 juni vrijgegeven video is een gevecht te zien tussen een Congolese arbeider en zijn Chinese opzichter op een fabrieksterrein in de zuidelijke provincie Lualaba van de Democratische Republiek Congo. Dit is niet het eerste incident in deze regio, waar verschillende Chinese bedrijven mijnen exploiteren met weinig respect voor de sociale rechten van hun werknemers, meldt Unser Mittel.

“Er zouden minder problemen zijn als Chinese expats minder contact zouden hebben met Congolese arbeiders,” verklaart Freddy Kasongo, secretaris-generaal van het Observatorium voor Studies en Steun inzake Sociale en Milieuverantwoordelijkheid.

“In de mijnbouwsector in de Democratische Republiek Congo hebben voormalige westerse bedrijven hun activa geheel of grotendeels verkocht aan Chinese groepen. Chinees management wijkt vooral af van westers management wat betreft de behandeling van het personeel.”

“In zijn eigen land wordt een zwarte man mishandeld door een buitenlander”, zegt een internetgebruiker, terwijl een ander meent dat “de Chinezen zoveel macht hebben in dit land dat ze de Congolezen vertrappen”.

Volgens onze waarnemers heeft het geschil zich meer dan 100 km verderop voorgedaan, op de bouwplaats van een nieuwe koperwinningsfabriek in de gemeente Fungurumé. Tenke Fungurumé Mining is een van ‘s werelds grootste koper- en kobaltproducenten, sinds 2018 voor 80% in handen van China Molybdenum.

De vechtpartij vond plaats tegen een achtergrond van sociale spanningen tussen Chinese vertegenwoordigers van Majengo, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouwplaats, en plaatselijke arbeiders. Een van de arbeiders was getuige van het tafereel en verzocht om anonimiteit:

“Het was vroeg in de ochtend. De Chinese opzichter die je op de video ziet, gaf mijn collega een instructie die hij niet opvolgde. De dingen raakten verhit. De Chinees maakte onbeschofte opmerkingen. En ze kwamen tot een gevecht.”

“Het is erg moeilijk om met de Chinezen te werken. Ze laten ons langer werken dan de acht uur limiet. We krijgen geen betaalde vakantie. Absenties worden aan het eind van de maand van ons loon afgetrokken. En het belangrijkste, de Chinese opzichters verachten ons en schelden ons uit. Ze noemen ons apen.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Chinese Professor genetica: Huidig ​​onderzoek toont aan dat Afrikanen nauwer verwant zijn aan chimpansees

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
cerberus
cerberus
1 jaar geleden

Was geen “witte” opzichter, die de zwarte bevolking voor aap uitscheldt, dus niks aan de hand, doorlopen graag.

Claudia M.
Claudia M.
1 jaar geleden

Tja, de China-man is niet de blanke Europa-man… In China pakken ze de boel toch net een tikkie anders aan. Gaat hier ook nog gebeuren, maar hier slapen ze nog…