Het immuunsysteem van kinderen ontwikkelt zich door blootstelling aan allerlei ziektes. Kinderen stoppen alles in hun mond dat ze tegenkomen, peuteren in elkaars neus en likken vervolgens elkaars vingers af. Het immuunsysteem ontwikkelt zich voor een belangrijk deel in de eerste levensjaren.

Artsen zeggen dat kinderen niet zijn blootgesteld aan allerlei bacteriën door lockdowns, afstand houden en ontsmettingsmiddelen en dat hun immuunsysteem daaronder lijdt, aldus The Guardian.

De Nieuw-Zeelandse ziekenhuizen worden geconfronteerd met de aflossing van de “immuniteitsschuld” die is ontstaan door de lockdowns, nu de afdelingen worden overspoeld door baby’s met een mogelijk dodelijk ademhalingsvirus, zo hebben artsen gewaarschuwd.

In Wellington zijn momenteel 46 kinderen in het ziekenhuis opgenomen voor ademhalingsziekten, waaronder respiratoir syncytieel virus, of RSV. Een aantal van hen zijn baby’s en velen liggen aan de zuurstof. Andere ziekenhuizen hebben ook te maken met een toename van het aantal gevallen waardoor ze onder druk zijn komen te staan – sommige ziekenhuizen stellen operaties uit of verbouwen speelkamers tot klinische ruimten.

RSV is een veel voorkomende ziekte van de luchtwegen. Bij volwassenen geeft het over het algemeen slechts milde symptomen, maar jonge kinderen kunnen er extreem ziek van worden, of zelfs dodelijk. De omvang en ernst van de uitbraak in Nieuw-Zeeland wordt waarschijnlijk gevoed door wat sommige kinderartsen een “immuniteitsschuld” hebben genoemd – waarbij mensen geen immuniteit ontwikkelen voor andere virussen die door de Covid-vergrendeling worden onderdrukt, waardoor de gevallen later exploderen.

Als bacteriële en virale infecties niet circuleren onder kinderen, ontwikkelen ze geen immuniteit, wat leidt tot grotere uitbraken in de toekomst.

“Het gebrek aan immuunstimulatie heeft geleid tot een immuniteitsschuld die negatieve gevolgen kan hebben wanneer de pandemie onder controle is en de [volksgezondheidsinterventies] zijn opgeheven,” schreven de artsen. “Hoe langer deze periodes van ‘virale of bacteriële lage blootstelling’ zijn, hoe groter de kans op toekomstige epidemieën.”

Gewoonlijk worden mensen als kind bijna overal blootgesteld aan RSV, zei Baker, waarbij de meesten in hun eerste levensjaar worden blootgesteld.

“Als je die blootstelling voor een bepaalde periode wegneemt, dan heb je een groter cohort van niet-blootgestelde kinderen, en daarom – zoals je kunt zien dat op dit moment aan het gebeuren is – kan het een veel grotere uitbraak in stand houden wanneer ze uiteindelijk aan het virus worden blootgesteld.”

RSV is een veel voorkomende oorzaak van ziekenhuisopname van kinderen in de winter, maar ook ouderen en mensen met een onderdrukt immuunsysteem zijn kwetsbaar. De directeur-generaal voor gezondheid van Nieuw-Zeeland, dr. Ashley Bloomfield, zei dat hij “zeker bezorgd was over de sterke stijging van het aantal RSV-gevallen”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Nieuw rapport verbijstert de wereld: De overgrote meerderheid van degenen die nu sterven aan Covid zijn mensen die ertegen gevaccineerd waren

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties