Corona is onschadelijk: dat hebben wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Mainz in een studie bewezen.

Het “dodelijkste virus” aller tijden is helemaal niet zo dodelijk als politici en de media elke dag beweren. Uit een nieuwe studie van de universitaire geneeskunde van Mainz blijkt dat 42 procent van de getroffenen niet eens merkte dat zij besmet waren.

Het aantal niet-gemelde gevallen van besmetting met het coronavirus is blijkbaar veel hoger dan het Robert Koch Instituut (RKI) eerder had geschat, zoals Die Welt berichtte. De “Gutenberg COVID-19 Study” van het Universitair Medisch Centrum Mainz, die woensdag werd gepresenteerd en sinds de herfst van 2020 loopt, kwam tot de conclusie dat bijna de helft van alle besmette personen, 42 procent van de getroffenen, niets van hun infectie merkten, bericht Manfred Ulex. Uit de resultaten van de wetenschappers bleek dat ongeveer 6,3 procent van de bevolking besmet was met het SARS-CoV-2-virus in de loop van de door de WHO uitgeroepen pandemie.

Het RKI heeft tot en met woensdag meer dan 3,7 miljoen mensen geregistreerd die met een PCR-test positief op het coronavirus zijn getest. Dat is ongeveer 4,5 procent van de bevolking.

{ … }

Reeds in oktober werd er in een studie van de universiteit van Stanford van uitgegaan dat toen reeds tien procent van de wereldbevolking besmet was met SARS-CoV-2 – en dat de IFR dus 0,15 tot 0,2 procent zou bedragen. Deze cijfers kunnen echter niet 1:1 op Duitsland worden overgezet, onder meer omdat de bevolking daar ouder en dus vatbaarder is. De leider van de Gutenberg COVID-19 studie, Univ.-Prof. Dr. Philipp Wild, zei dit woensdag in Mainz, waar ook de vaccinfabrikant BioNTech is gevestigd:

“Aan tien mensen waarvan bekend is dat ze besmet zijn, moet je ongeveer acht mensen toevoegen waarvan niet bekend is dat ze besmet zijn.”

Het Robert Koch Institute had vanaf eind januari 2020 tot en met dinsdag SARS-CoV-2-infecties bij ongeveer 4,5 procent van de mensen in het hele land met een PCR-test gearchiveerd. Volgens de studie lopen mannen meer kans onbewust besmet te raken met SARS-CoV-2 (44,2 procent) dan vrouwen (40,6 procent), en dit geldt ook voor oudere mensen.

Verrassend genoeg noteerden de onderzoekers het hoogste percentage onder 75- tot 88-jarigen (63%). In de leeftijdsgroep van 25- tot 34-jarigen merkte slechts een derde niets van hun infectie. Ook is gebleken dat kinderen niet de “aanjagers” van de pandemie zijn. Dat was vaker het geval bij bijzonder grote huishoudens, aldus het rapport.

Aan de studie namen 10.250 proefpersonen deel. Wild vatte de langetermijnstudie samen:

“Ons doel op lange termijn is om de analyses van de effecten van de SARS-CoV2-pandemie op de volksgezondheid te gebruiken om methoden voor de bestrijding van de infectie vast te stellen. Daartoe biedt onze studie de bijzondere gelegenheid om veelzijdige en diepgaande evaluaties uit te voeren”.

In de studie wordt ook gekeken naar het gedrag van mensen tijdens de crisis. Maar de resultaten over sport, alcoholgebruik en eenzaamheid zijn nog niet gepubliceerd. Wild liet echter al doorschemeren dat de crisis eerdere extremen nog had verhevigd. Het gevolg was dat veel mensen minder aan sport deden, maar meer alcohol dronken, rookten en zich eenzamer voelden. Tegelijkertijd zijn veel mensen echter actiever gaan sporten, gezonder gaan eten en als gezin of partnerschap gegroeid.


We zijn ongelooflijk belazerd over de Covid-sterftecijfers – Er zijn veel minder mensen aan Covid overleden dan officieel gemeld

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties