De Amerikaanse zakenmagnaat Warren Buffett is van mening dat de volgende pandemie ernstiger zou kunnen zijn dan de huidige COVID-19 pandemie. Zijn vriend en miljardair Bill Gates heeft soortgelijke voorspellingen gedaan.

De Amerikaanse multimiljardair Warren Buffett gelooft dat de mensheid een nieuwe pandemie te wachten staat. Het zou erger kunnen zijn dan de COVID-19 pandemie, zei hij in een interview met de Amerikaanse financiële nieuwssite CNBC op Buffett & Munger: A Wealth of Wisdom. Buffett, CEO van holdingmaatschappij Berkshire Hathaway, verklaarde dat deze situaties weliswaar beheersbaar zijn, maar dat de wereld als geheel niet is voorbereid op massale preventie. Buffett:

“Er zal een nieuwe pandemie komen. We weten dat er een nucleaire, chemische, biologische en nu ook een cyberdreiging is. Deze bedreigingen hebben allemaal verschrikkelijke mogelijkheden. Het ziet er niet naar uit dat de maatschappij volledig voorbereid is om met hen om te gaan.”

De zakenman onthulde dat de belangrijkste les die het coronavirus hem heeft geleerd is dat de wereld niet is voorbereid op noodsituaties, aldus RT.de. Buffett:

“Ik heb geleerd dat mensen niet zoveel weten als ze denken te weten. Maar wat ik vooral geleerd heb is dat je de pandemie kon zien aankomen en dat het niet het ergste is wat je je kunt voorstellen. De samenleving heeft het moeilijk om zich op verre situaties voor te bereiden, maar ze zijn mogelijk en zullen vroeg of laat gebeuren.”

De zakenman herhaalde dat de economische gevolgen van COVID-19 onevenredig zwaar op de kleine ondernemingen drukken omdat de impact zeer ongelijk is. “Vele honderdduizenden of miljoenen kleine bedrijven zijn vreselijk benadeeld,” zei hij.

De miljardair merkte op dat de pandemie “niet voorbij is”, maar dat de meeste bedrijven het goed doen. Hij wees in het bijzonder op de autofabrikanten, voor wie het virus volgens hem “een geweldig succes is dat zij niet hadden verwacht”. Hij herinnerde eraan dat de sector recordwinsten heeft geboekt dankzij de heropening en de vermindering van het aanbod als gevolg van het tekort aan chips. Buffett ging verder met te zeggen:

“De pandemie is tot dusver zeer onvoorspelbaar geweest, maar voor de meeste mensen en de meeste bedrijven heeft zij beter uitgepakt dan verwacht. Maar het heeft ook gewoon, buiten hun schuld, allerlei mensen en hun hoop gedecimeerd.”

Buffetts vriend en miljardair Bill Gates, medeoprichter van Microsoft, deed in januari van dit jaar soortgelijke voorspellingen. Gates:

Bill Gates heeft dit jaar grote moeilijkheden gehad. Zijn rol in de reactie op de wereldwijde COVID-19 pandemie is door velen scherp bekritiseerd, vooral omdat hij geen arts is. Gates kreeg ook harde kritiek nadat zijn nauwe relatie met de inmiddels overleden pedofiel Jeffrey Epstein aan het licht kwam. Dit werd genoemd als een mogelijke factor waarom zijn ex-vrouw Melinda dit jaar de scheiding aanvroeg.

Lees ook:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Wereld Economisch Forum zinspeelt op wereldwijde cyber-“pandemie” deze zomer om de “Great Reset” te vergemakkelijken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties