Slovenië heeft zojuist het voorzitterschap van de EU overgenomen en heeft kritiek op de behandeling door de EU van Hongarije en Viktor Orban. Minister van Binnenlandse Zaken Ales Hojs voegde eraan toe dat hij zich het recht voorbehoudt om een ​​leidende EU-bureaucraat “een varken” te noemen.

De Sloveense premier Janez Janša heeft slechts drie dagen de leiding over het roterende EU-voorzitterschap, maar heeft al voor controverse gezorgd binnen de voornamelijk politiek correcte Unie.

Samen met de premier van Polen is Janša de enige EU-leider die de Hongaarse premier steunt op het gebied van LGBTQP-rechten tijdens de recente EU-top

Net als Orban heeft Janša conflicten gehad met Brussel over mediavrijheid. En als president van de EU verdedigde Janša zijn Hongaarse ambtgenoot.

Ik denk dat hij het recht heeft om zich uit te drukken over hoe hij de toekomst van de EU ziet, zei Janša over Orban.

West en Oost-Europa staan op veel punten lijnrecht tegenover elkaar

West-Europese waarden vernietigen Europa

Janša verklaarde ook dat hij zich verzette tegen het idee van gemeenschappelijke Europese waarden die West-Europa probeerde te verkopen aan de EU. De gemeenschappelijke waarden zijn, volgens de West-Europese cultuurmarxisten, de omarming van immigratie uit de derde wereld, LGBTQ-rechten en feminisme.

Als je nu een persoon beoordeelt op basis van enkele denkbeeldige Europese waarden, die iedereen anders ervaart, en ook met twee maten meet, dan denk ik dat je een snelle manier hebt gevonden om in te storten, zei Janez Janša.

De Sloveense minister van Binnenlandse Zaken Ales Hojs zei tijdens de persconferentie van vrijdag dat hij het eens was met zijn premier en dat hij zich in de toekomst het recht voorbehoudt om “een vooraanstaand lid van de Europese bureaucratie” een “varken” te noemen.

Het is niet helemaal duidelijk over wie Hojs het had, maar de vicevoorzitter van de Europese Commissie, de extreem politiek correcte Nederlandse sociaaldemocraat Frans Timmermans, weigerde op te dagen voor een groepsfoto met Janša.

Volgens de EU-dictatuur treuzelt Slovenië met de benoeming van aanklagers voor het Europese Openbaar Ministerie (EOM).

Vóór het conflict met Timmermans had Janša een foto getoond van een informele samenkomst waar de hoge rechters van het land en verschillende linkse politici informeel rondhingen met de opmerking dat deze communisten de Sloveense rechterlijke macht infiltreren, wat tot woede leidde bij Timmermans, die het een onacceptabele aanval en laster noemde.

Ursula von der Leyen meende ook de baas te moeten spelen over Slovenië en maande het land voort te maken met de financiering van het nationale persbureau wat wat Slovenië al maanden vertraagt omdat het bureau extreem links is.

Janša verwijt de EU dat het zijn land behandelt als een kolonie, zoals toen Slovenië deel uitmaakte van Joegoslavië en daar niks te zeggen had.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Merkel en de EU bevestigen: Corona dient de Great Reset

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
P. Snot
P. Snot
1 jaar geleden

Nou, zwijn dan maar!