De Franse regering overweegt het vaccin COVID-19 verplicht te stellen voor iedereen tussen 24 en 59 jaar in reactie op de bezorgdheid over een “vierde golf” van infecties.

Nadat premier Jean Castex had aangekondigd dat hij zou aandringen op de verplichte vaccinatie van zorgverleners, heeft de Franse senaat de wens geuit om de maatregel uit te breiden tot jonge volwassenen en volwassenen van middelbare leeftijd.

“Het orgaan publiceerde donderdag een rapport van zijn Gemeenschappelijke Missie van Informatie, waarin wordt gepleit voor verplichte vaccinaties van jonge tot middelbare volwassenen op grond van het feit dat dit het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen aanzienlijk zou kunnen verlagen,” meldt RT. Het rapport bevat een ernstige waarschuwing: “Handel nu om de gevolgen te beperken”.

Verplichte vaccins worden deels ingevoerd omdat het land achterloopt op andere Europese landen bij de invoering ervan: minder dan een kwart van de mensen tussen 30 en 49 jaar is ingeënt en slechts de helft van de 50- tot 64-jarigen, meldt Newswars.

De regering overweegt ook om artsen lijsten te sturen van mensen die het vaccin niet hebben genomen, zodat zij onder druk kunnen worden gezet om het te halen, terwijl de mogelijkheid voor ongevaccineerden om een negatieve COVID-test voor te leggen om te kunnen reizen, ook zou kunnen worden ingetrokken.

Dit is niet de eerste keer dat Frankrijk overweegt draconische maatregelen te nemen om mensen te dwingen het vaccin te nemen.

In december werd een wetsvoorstel ingediend dat het ongevaccineerden onmogelijk zou hebben gemaakt om gebruik te maken van basisdiensten zoals het openbaar vervoer.

Het wetsvoorstel stelde dat burgers een bewijs moesten hebben van een negatieve COVID-test of een “preventieve behandeling, waaronder de toediening van een vaccin” om “toegang te krijgen tot vervoer of tot bepaalde locaties, evenals tot bepaalde activiteiten”.

De wetgeving werd echter ingetrokken na hevige protesten. Men kan zich afvragen of de Fransen dezelfde reactie zullen hebben op het vooruitzicht van verplichte vaccinaties.

Lees ook:

Lees hier meer over vaccinatieplicht.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Klaus Schwab: We gaan jullie allemaal vaccineren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties