De duivels uit Davos zijn niet gediend van weerstand tegen hun ‘Great Reset’ en daarbij behorende wereldwijde gentherapie, en bestempelen andere dan de goedgekeurde informatie over de killer-vaccins als des- en misinformatie. Elke informatie die hun agenda in de weg zou kunnen staan, moet verboden en verwijderd worden. Het wordt verpakt als een campagne tegen haat, terreur en kindermisbruik, want wie kan daar nou op tegen zijn, maar als je het artikel leest, zie je al snel dat het de bedoeling is om afwijkende meningen over Covid-19 en vaccins te smoren.

Het Wereld Economisch Forum, een internationale groep die werkt om “mondiale, regionale en industriële agenda’s vorm te geven”, heeft een nieuwe “Mondiale Coalitie voor Digitale Veiligheid” gevormd die bestaat uit leidinggevenden van Big Tech en regeringsambtenaren en is van plan om met nieuwe “innovaties” te komen om “schadelijke online inhoud en gedrag” te controleren, bericht Tom Parker.

De reikwijdte van de zogenaamde “schadelijke” inhoud waarop deze Global Coalition for Digital Safety zich zal richten is verstrekkend en omvat zowel legale inhoud (zoals “verkeerde informatie over gezondheid” en “anti-vaccin inhoud”) als illegale inhoud (zoals uitbuiting en misbruik van kinderen en gewelddadig extremisme).

Grote technologiebedrijven censureren nu al miljoenen berichten op grond van hun verregaande regels die schadelijke inhoud en desinformatie verbieden. Zij publiceren ook gedetailleerde kwartaalverslagen over deze censuur.

Maar volgens het Wereld Economisch Forum zijn de huidige meetmethoden, aanbevelingssystemen en klachtensystemen van Big Tech “ontoereikend” en is er daarom “meer doelbewuste coördinatie tussen de publieke en private sector nodig”.

Het Wereld Economisch Forum wil deze “meer doelbewuste coördinatie” tot stand brengen via zijn wereldwijde coalitie voor digitale veiligheid, die schadelijke inhoud zal aanpakken met een reeks maatregelen.

Deze maatregelen omvatten het uitwisselen van “beste praktijken voor nieuwe online veiligheidsvoorschriften”, het ondernemen van “gecoördineerde actie om het risico van online schade te verminderen” en het opstellen van wereldwijde definities van schadelijke inhoud “om gestandaardiseerde handhaving, rapportage en meting in alle regio’s mogelijk te maken”.

Tot de leden van deze Global Coalition for Digital Safety behoren ambtenaren van de regeringen of overheidsregulatoren in Australië, het Verenigd Koninkrijk, Indonesië, Oekraïne, Bangladesh en Singapore, een leidinggevende van de techgigant Microsoft en de oprichter van het door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven content moderation en profanity filter platform Two Hat Security.

Een Ministerie van Waarheid onder leiding van het Wereld Economisch Forum

“Mondiale online veiligheid is een collectief doel dat moet worden aangepakt door zowel grensoverschrijdend te werken als door individuele naties,” zei Ofcom Chief Executive Dame Melanie Daws. “We kijken ernaar uit om samen te werken met de leden van de internationale coalitie om het risico van online schade te verminderen en een veiliger leven online voor iedereen op te bouwen.

Courtney Gregoire, Chief Digital Safety Officer van Microsoft, voegde hieraan toe: “Het World Economic Forum bevindt zich in een unieke positie om de publiek-private samenwerking te versnellen die nodig is om digitale veiligheid wereldwijd te bevorderen, Microsoft wil graag deelnemen en helpen bij het bouwen van oplossingen voor dit probleem voor de hele samenleving.”

De vorming van deze wereldwijde coalitie weerspiegelt de toegenomen bereidheid van techbedrijven om samen te werken met regeringen over de hele wereld om legale inhoud te censureren die zij schadelijk achten en om deze regeringen aan te zetten tot meer expansieve regelgeving op het gebied van meningsuiting.

Slechts enkele maanden voor de aankondiging van deze coalitie riep YouTube CEO Susan Wojcicki tijdens de World Economic Forum Global Technology Governance Summit 2021 op tot wereldwijde coalities om inhoud aan te pakken die “legaal is maar schadelijk kan zijn”.

En vorig jaar drong Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, aan op “meer richtsnoeren en regelgeving” van wereldleiders over wat mensen online mogen zeggen.

Vergelijkbare wereldwijde coalities die hebben geprobeerd wereldwijde censuurnormen te creëren, zoals het Global Internet Forum to Counter Terrorism (GIFCT), hebben geleid tot de automatische censuur van satire, mediaberichten en andere soorten legale inhoud.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


“De Great Reset” – de weg naar het digitale concentratiekamp

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties