Het CDC Immunization Safety Office is verantwoordelijk voor het onderzoeken van de veiligheid en effectiviteit van alle nieuwe vaccins. Zodra een onderzoek is afgerond, wordt een aanbeveling gedaan aan de Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) van de CDC, die vervolgens beslist of het nieuwe vaccin in het huidige immunisatieschema wordt opgenomen.

Onder de leden van het ACIP-comité bevinden zich artsen zoals Dr. Paul Offit, die ook hoofd infectieziekten is in het Children’s Hospital of Philadelphia. Offit en andere CDC-leden bezitten talrijke patenten in verband met vaccinaties en ontvangen regelmatig financiering voor hun onderzoek van dezelfde farmaceutische bedrijven die vaccins produceren die uiteindelijk aan het publiek worden verkocht. Deze situatie leidt tot een duidelijk belangenconflict, aangezien de leden van het ACIP-comité financieel voordeel hebben telkens wanneer een nieuw vaccin op de markt wordt gebracht, meldt Lawfirms.

Leden van het ACIP-comité hebben directe invloed op de volksgezondheid

Elk van de 12 leden van het ACIP-comité van de CDC heeft een belangrijke invloed op de gezondheid van bijna elk lid van de Amerikaanse bevolking. Aangezien zij verantwoordelijk zijn voor het toevoegen en/of wijzigen van het nationale immunisatieschema, is het van cruciaal belang dat zij objectief en onbevooroordeeld blijven alvorens te beslissen of een nieuw vaccin geschikt is voor gebruik, met name op het lichaam van kwetsbare jonge kinderen. Helaas ontvangt een aanzienlijk aantal leden van de ACIP-commissie directe financiële opbrengsten wanneer extra vaccins aan het huidige vaccinatieschema worden toegevoegd. Velen bezitten octrooien op vaccins en/of aandelen in de farmaceutische bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de levering van nieuwe vaccins aan het publiek. Anderen ontvangen financiering voor onderzoek, financiering voor hun academische afdelingen, of betalingen voor het toezicht op studies naar de veiligheid van vaccins.

Een lange lijst van octrooien die eigendom zijn van ACIP en andere CDC-leden

Hieronder volgt een gedeeltelijke lijst van enkele octrooien die in handen zijn van CDC- en/of ACIP-comitéleden, waaronder Dr. Paul Offit:

  1. “Nucleïnezuurvaccins voor de preventie van Flavivirus-infecties” – Dit octrooi speelt een rol in het fabricageproces van vaccins tegen gele koorts, Zika, dengue, West-Nijlvirus en andere virussen.
  2. Diverse testmethoden voor vaccins – Wanneer farmaceutische bedrijven aspecten van een nieuw vaccin moeten testen, kunnen zij gebruik maken van een van de gepatenteerde testmethoden van het CDC, waaronder een kunstlongsysteem voor aërosolvaccins en een methode om nieuwe vaccins te testen op menselijke rhinovirussen.
  3. Octrooien op hulpstoffen – Hulpstoffen zijn bestanddelen van vaccins die bedoeld zijn om een versterkte immuunrespons op te wekken; leden van de ACIP hebben octrooien op hulpstoffen die specifiek worden gebruikt in vaccins voor premature kinderen en pasgeborenen.
  4. Assays die helpen bij de ontwikkeling van vaccins – Tijdens het ontwikkelingsproces van vaccins controleren de fabrikanten vaak biologische monsters op specifieke antilichamen; de CDC heeft een octrooi op een assay die dit controlesysteem vergemakkelijkt.
  5. Kwaliteitscontrole van vaccins – Octrooien op verschillende aspecten van de kwaliteitscontrole van vaccins worden op grote schaal gebruikt door farmaceutische bedrijven zodra een nieuw vaccin actief wordt vrijgegeven aan het publiek.

In totaal 56 afzonderlijke octrooien bleken eigendom te zijn van of gedeeld te worden door een of meer leden van het ACIP-comité of andere comités binnen het CDC.

Leden beweren onpartijdig te zijn

Wanneer hen vragen worden gesteld over hun financiële banden met farmaceutische bedrijven, beweren de meeste ACIP-leden dat zij in staat zijn onbevooroordeeld te blijven, ondanks de beloningen die zij ontvangen telkens wanneer een nieuw vaccin aan het publiek wordt aanbevolen. In talrijke gevallen worden vaccins die op de markt worden gebracht, later weer verwijderd nadat ernstige bijwerkingen zijn gedocumenteerd. Het rotavirusvaccin was zo’n voorbeeld; het werd in 1999 van de markt gehaald, een jaar na de oorspronkelijke goedkeuring. In 2001 ontdekte de House Government Reform Committee dat vier van de acht ACIP-leden die voor goedkeuring van het vaccin stemden, directe financiële banden hadden met een of meer van de farmaceutische bedrijven die het vaccin voor openbaar gebruik hadden geproduceerd. Soortgelijke situaties met betrekking tot vele andere vaccinaties zijn in de loop van bijna 20 jaar onafhankelijk van elkaar gedocumenteerd.

Een miljardenindustrie

De vaccinatie-industrie levert elk jaar 30 miljard dollar winst op, waarvan een deel in handen komt van de mensen die het vaccinatieschema samenstellen. Ondanks de bezorgdheid over het verband tussen vaccinaties en de toename van autisme en een groot aantal andere aandoeningen, blijft het aantal aanbevolen vaccins elk jaar toenemen. Met een nieuwe federale regering die geïnteresseerd is in het blootleggen van de smerige geheimen die verborgen zitten in de allianties tussen CDC-leden en vaccinfabrikanten, zullen we misschien een golf van rechtszaken over persoonlijk letsel en onrechtmatige dood zien die rechtstreeks verband houden met onethisch gedrag dat ertoe heeft geleid dat talloze onveilige vaccins aan een onwetend publiek worden opgedrongen. Als het National Vaccine Injury Compensation Program (NVICP) wordt gewijzigd of ingetrokken, zal het slachtoffers van schade door vaccins wettelijk worden toegestaan rechtstreeks claims in te dienen tegen fabrikanten van vaccins en leden van het ACIP-comité die vaak op de hoogte waren van de risico’s van vaccins en toch het wijdverbreide gebruik ervan blijven aanbevelen.

Lees ook:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


EMA-voorzitter Emer Cooke was jarenlang lobbyist voor Europa’s grootste farmaceutische organisatie

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties