Wegen de voordelen van Covid-vaccins echt op tegen de risico’s? Deze vraag werd onlangs door drie wetenschappers aan de orde gesteld in een studie waarin zij het potentieel van de vaccins om sterfgevallen te voorkomen vergeleken met de risico’s. De resultaten zijn ontnuchterend: om met de veelgeprezen vaccins drie sterfgevallen als gevolg van Covid-19 te voorkomen, zouden twee vaccindoden moeten worden geaccepteerd.

De peer-reviewed studie ( hier te downloaden) werd uitgevoerd door Harald Walach, gasthoogleraar aan de Universiteit van Witten/Herdecke en hoogleraar aan het kinderziekenhuis van de Medische Universiteit van Poznan, Rainer Klement, medisch fysicus aan het Leopoldina-ziekenhuis in Schweinfurt, en Wouter Aukema, een Nederlandse data-analist.

Op basis van een Israëlische veldstudie waarin de werkzaamheid van het vaccin van Biontech-Pfizer bij een steekproef van een miljoen mensen werd onderzocht, werden gegevens uit de EMA-databank over vermoedelijke bijwerkingen van de vaccinaties in verband gebracht met de werkzaamheid, meldt Report24.

Verdacht weinig meldingen uit Duitsland

De door lobbyisten gefinancierde fact-checkers die er nu op willen wijzen dat de bijwerkingen “verdachte gevallen” zijn, kunnen beter en beetje dimmen: Het is veel meer een feit dat talloze “vermoedelijke gevallen” van bijwerkingen van vaccinaties in het geheel niet worden gemeld. Interessante inzichten in dit verband worden ook verschaft door de huidige studie, waaruit blijkt dat het meldingsgedrag van de Europese landen sterk van elkaar verschilt. In feite meldt Nederland de meeste bijwerkingen – wat niet te wijten is aan het feit dat vaccins daar anders werken dan in Duitsland, maar er veeleer op wijst dat de rapportage in Nederland kennelijk veel consciëntieuzer is dan in bijvoorbeeld Duitsland. Ter vergelijking: terwijl in Nederland 701 gevallen van veronderstelde bijwerkingen per 100.000 vaccindoses worden geregistreerd, is dat cijfer in Duitsland maar liefst 38. Het EU-gemiddelde is 127 meldingen per 100.000 gevaccineerde doses.

De Nederlandse gezondheidsautoriteit komt tot een gemiddelde van 4,11 gerapporteerde sterfgevallen per 100.000 vaccinaties. Van de ongeveer 700 bijwerkingen die worden genoemd, zijn er gemiddeld 16 ernstig.

Absolute effectiviteit van vaccinatie laag – risico van bijwerkingen relatief hoog

Als men deze gegevens vergelijkt met de absolute (niet relatieve!) doeltreffendheid van de vaccins, zijn de resultaten meer dan ontnuchterend. Het risico van coronabesmetting is over het algemeen gering – in de geraadpleegde Israëlische veldstudie bedroeg de prevalentie slechts 3%. Ook het percentage mensen dat aan de ziekte overlijdt, is miniem (berekend op 0,5%). Om überhaupt enig positief effect van vaccinatie te ondervinden, moeten dus heel veel mensen gevaccineerd worden. De meeste gevaccineerden hebben geen baat bij de vaccinatie – maar het risico op bijwerkingen is zeer groot. Rainer Klement leidde uit de gegevens af:

Je moet tussen de 9.000 en 50.000 mensen vaccineren om één dode te voorkomen. Een goede schatting is het aantal van ongeveer 16.000 mensen. Als je dat extrapoleert naar 100.000 vaccinaties, dan voorkomen we ongeveer zes sterfgevallen.

Volgens de auteurs is de verhouding tussen het aantal verwachte sterfgevallen ten gevolge van vaccins en het aantal verwachte sterfgevallen ten gevolge van vaccinaties ongeveer 2:3 op basis van Nederlandse gegevens over bijwerkingen van vaccins. Voor drie te voorkomen sterfgevallen worden twee sterfgevallen veroorzaakt door de vaccinatie. Als men uitgaat van een grotere doeltreffendheid van de vaccinatie, is de verhouding nog steeds 1:8 in het beste geval.

Vaccinatiecampagne moet in twijfel worden getrokken

Uiteraard zijn dit geen definitieve resultaten – zij zijn gebaseerd op verschillende veronderstellingen en de beschikbare gegevens. Het blijft ook onduidelijk of de gegevens van het veldonderzoek naar het vaccin van Biontech-Pfizer zonder meer kunnen worden geëxtrapoleerd naar andere vaccins. Toch werpen de resultaten geen goed licht op de zogenaamd “doeltreffende en veilige” vaccins. De geringe absolute werkzaamheid van de vaccins is een feit volgens The Lancet – de enige vraag die kritische wetenschappers nog lang zal blijven achtervolgen, is hoe groot de werkelijke omvang van gevaarlijke bijwerkingen van vaccins is. Gezien het probleem van “onderrapportage” in databanken zoals EudraVigilance en VAERS, moet er helaas van worden uitgegaan dat het aantal niet-gemelde gevallen hoog is.

De auteurs concluderen in hun studie (hier te downloaden):

Naar onze mening moeten het EMA en de nationale autoriteiten de veiligheidsdatabank van het COVID-19-vaccin aan een veiligheidsonderzoek onderwerpen, en moeten de regeringen hun beleid in het licht van deze gegevens zorgvuldig overwegen. Idealiter zouden onafhankelijke wetenschappers de zeer ernstige gevallen grondig moeten onderzoeken, zodat er wetenschappelijk gefundeerde aanbevelingen kunnen worden gedaan over wie waarschijnlijk baat zal hebben bij vaccinatie tegen SARS-CoV2 en wie het risico loopt op bijwerkingen. Volgens onze huidige schattingen moeten we, om het leven van 2-11 mensen per 100 000 vaccinaties te redden, vier dodelijke en 16 ernstige ongewenste voorvallen accepteren, waarbij de risico’s en voordelen van dezelfde orde van grootte zijn.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Spoedvergadering in de VS: Honderden mensen krijgen hartinfecties na vaccinaties op basis van mRNA

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Connie
Connie
1 jaar geleden

Dit artikel bevat een peer review study die bij fb quasi direct als :false information: kadert dus ondeelbaar ..helaas