Slechts drie dagen nadat een zwarte man drie vrouwen vermoordde in Würzburg, beschimpt het nationale voetbalelftal van Duitsland de slachtoffers en hun nabestaanden. Want teamcaptain Manuel Neuer kondigde aan dat het team vandaag voor de wedstrijd tegen Engeland zal knielen voor “Black Lives Matter”. Daarmee zijn de prioriteiten duidelijk.

Het Duitse team is van plan te knielen in het Wembley Stadium. Dat heeft aanvoerder Manuel Neuer maandagavond in een persconferentie bekendgemaakt. Het gebaar is echter niet voor de slachtoffers van de terreur in Würzburg – maar als een “teken tegen racisme”. Hij voegde eraan toe dat de ploeg solidair wilde zijn met de Engelsen, die tot nu toe in elke wedstrijd geknield hebben. Engeland captain Harry Kane wil als tegenprestatie ook een regenboog armband dragen als captain, meldt Max Roland.

Intussen zijn de drie moorden en de talrijke gewonden bij de Afrikaanse terreuraanslag in Würzburg geen “sterk signaal” waard: er is geen gebaar aangekondigd, zelfs rouwvlaggen schijnen niet gepland te zijn. De tragische en politiek gemythiseerde dood van de misdadiger George Floyd, nu een jaar geleden, lijkt belangrijker voor “het team” dan die van drie van hun landgenoten. Wie wil dit team eigenlijk vertegenwoordigen – Duitsland? Of in eerder een “wereldmaatschappij”?

In de dagen na Würzburg riepen veel mensen op de sociale media op tot een gebaar van solidariteit met de slachtoffers – tevergeefs, zo lijkt het. De prioriteiten van dit team liggen duidelijk vast – wakkere, politiek correcte gebaren hebben voorrang op uitingen van rouw over terreur in eigen land. Solidariteit met een marxistische en in veel gevallen gewelddadige Amerikaanse organisatie lijkt meer plaats in te nemen in het bewustzijn van de Duitsers dan de nog geen week oude terroristische aanslag in hun eigen land. Het gaat immers slechts om “islamitische” terreur, geweld gericht tegen de gewone, Duitse bevolking. Dat is geen signaal waard. Zijn we als samenleving echt zo afgestompt dat we dit accepteren? Dit is hoe “het team” het land verdeelt – bewust, weloverwogen en met een doel.

Dat knielen geen gebaar tegen racisme is, maar vooral een politiek statement, bewijzen de ploegen die weigeren te knielen voor “Black Lives Matter”: onlangs nog bewezen de Italianen dit. Nadat slechts ongeveer de helft van de “Squadra Azzura” geknield had en de ploeg daarvoor een shitstorm kreeg, kondigde de federatie zonder verder omhaal aan dat zij het helemaal zonder dergelijke gebaren zou stellen. Ook in Engeland is het knielen allesbehalve onomstreden: keer op keer is het Engelse elftal door de eigen fans uitgejouwd voor het knielen.

In plaats daarvan maakt het Duitse team zich zonder noodzaak tot de eerste garde van politiek correcte puriteinen – wat tegen de Hongaren al genoeg is aangetoond, wordt voortgezet door het opzettelijk negeren van de terreurdood van hun eigen landgenoten op zo’n ontoelaatbare manier. Het feit dat steeds minder mensen een dergelijk politiek team willen steunen, draagt waarschijnlijk ook bij tot het gebrek aan voetbalenthousiasme in het land.

Lees ook:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Duitsland: 3 doden, 6 gewonden bij mesaanval door Afrikaanse cultuurverrijker – “Allahu akbar”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edwin Vissers
Edwin Vissers
1 jaar geleden

m o d e r n i t y 6

de hel op aarde gaat losbarsten