Tijdens het meest recente virtuele colloquium heeft Hongarije de resultaten gepresenteerd van 10 jaar succesvol gezinsbeleid, waarbij de grootschaligheid van de structuur en de belangrijkste elementen ervan werden aangetoond, met een onweerlegbare conclusie: het is de moeite waard om in gezinnen te investeren.

Slecht nieuws voor de West-Europese cultureel terroristen die tekeer gaan tegen de Hongaarse anti-pedofiliewet, omdat ze het gezinsleven en de voortplanting onmogelijk willen maken.

Het in Hongarije gevoerde gezinsbeleid is een van de meest succesvolle in Europa en het geheim ervan ligt in zijn doel: ervoor zorgen dat trouwen, een gezin stichten en kinderen krijgen geen financieel of sociaal nadeel betekent – dit werd uitgelegd door Balázs Molnár, vice-voorzitter van het Maria Kopp Instituut voor Demografie en Gezin, in de meest recente editie van de Transatlantische Dialogen die op 18 juni werden georganiseerd door het  Political Network for Values (PNfV), meldt Life Site News.

De Transatlantische Dialogen zijn een virtueel colloquium dat maandelijks door PNfV wordt georganiseerd voor de uitwisseling van ideeën, goede praktijken, analyses en ervaringen tussen politieke vertegenwoordigers en besluitvormers uit landen in Europa, Amerika en Afrika.

Bij deze gelegenheid gaf Molnár, die voormalig onderstaatssecretaris voor Europese Zaken van het kabinet van de premier is, een overzicht van de impact en de resultaten van een decennium gezinsbeleid dat in zijn land een gunstig, gezinsvriendelijk klimaat heeft geschapen: groei van het aantal huwelijken, daling van het aantal echtscheidingen, meer geboorten, minder abortussen, meer gezinnen met een eigen huis, waardering voor het moederschap en de rol van grootouders en jongeren met de wens om een gezin te stichten.

De cijfers zijn overweldigend: het vruchtbaarheidscijfer is gestegen van 1,25 in 2010 tot 1,55 in 2020, de hoogste waarde sinds 1996; het aantal levendgeborenen is met 2,1% gestegen en het aantal abortussen is met bijna de helft gedaald.

Terwijl tussen 2002 en 2010 tijdens de periode van linkse regeringen het aantal huwelijken met 23% daalde, is het sinds 2010 met 89,5% gestegen en is het aantal echtscheidingen met 57% gedaald. Volgens het Hongaarse Centraal Bureau voor de Statistiek wil de meerderheid van de jongeren, 90%, kinderen krijgen, 43% ten minste twee en 18% drie of meer. En al deze gegevens hebben geen negatieve invloed gehad op de arbeidsparticipatie van vrouwen, die is gestegen van 54,6% in 2010 tot 67% in 2020.

Ondanks de pandemie bedroeg de totale arbeidsparticipatie in 2020 75%, wat boven het gemiddelde van de Europese Unie (EU) ligt, en bedroeg het werkloosheidscijfer 4,2%, het zesde laagste cijfer van het continent. Dit is een gunstige ontwikkeling van de werkgelegenheidscijfers. De cijfers tonen aan dat een gezonde economie en prioriteit voor het gezin als het middelpunt van de regeringsinspanningen geen tegenstrijdige aspecten zijn, integendeel.

Balázs Molnár benadrukte dat Hongarije, in tegenstelling tot andere landen, zijn gezinsbeleid niet heeft gericht op het geven van geld om kinderen te krijgen, maar op het opzetten van een breed systeem van steun, zodat gezinnen “niet van hun kinderen leven, maar voor hun kinderen.”

Subsidies voor jonge huwelijken, door de staat gesteunde woningkredieten en hypothecaire kredieten nemen af met de komst van kinderen, en de progressieve vermindering van de inkomstenbelasting neemt toe met het aantal kinderen (veel gezinnen in het land met 3 of meer kinderen betalen geen persoonlijke inkomstenbelasting).

Er is ook steun voor de aankoop van voertuigen voor grote gezinnen, financiële steun voor moeders die voor hun jonge kinderen zorgen, een uitgebreid netwerk van kinderdagverblijven voor degenen die opnieuw tot de arbeidsmarkt toetreden, een modaliteit waarbij grootouders het werk van de kinderverzorging kunnen uitvoeren, betaalde kleinkinderen en belastingvermindering voor bedrijven die moeders in dienst nemen, om er maar enkele te noemen. Allemaal bedoeld om een gunstig sociaal klimaat voor gezinnen te scheppen en ouders een voorspelbare horizon te garanderen. In Europa geeft de Hongaarse regering het meest uit aan gezinnen, namelijk bijna 5% van het BBP.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Orbán: Mijn gezinsbeleid heeft geleid tot 115.000 meer kinderen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edwin Vissers
Edwin Vissers
1 jaar geleden

Amen halleluja