Na vaccinatie is het masker het favoriete (en meest lucratieve) kind van de politiek. Dat het vod voor het gezicht allesbehalve gezondheidsbevorderend is, wordt meestal volledig genegeerd: Ze zouden immers bescherming bieden tegen rondzoemende dodelijke virussen, zeggen ze.

Een Duits onderzoeksteam heeft 109 internationale onderzoeken naar maskers geëvalueerd en de resultaten gepubliceerd in een gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift. Resultaat: De effecten van het dragen van mond-neusbedekkingen in het dagelijks leven gedurende een langere periode zijn aanzienlijk, meldt RT.de.

Een onderzoeksteam bestaande uit Dr. Kai Kisielinski uit Düsseldorf en zeven andere artsen en psychologen heeft de studie “Is een mond- en neusbedekkend masker vrij van ongewenste neveneffecten en mogelijke gevaren bij dagelijks gebruik?” ingediend bij het gerenommeerde International Journal of Environmental Research and Public Health (IJERPH). Gebleken is dat het dragen van een masker op korte, middellange en lange termijn aanzienlijke gevolgen heeft.

Aanpak en doel van de studie

Het verplichte dragen van een mond-neusbeschermer (afhankelijk van het land “alledaags masker”, “chirurgisch masker”, “FFP2-masker”) in openbare ruimten, in veel landen ingevoerd als maatregel om SARS-CoV-2 in te dammen, maakt sinds 2020 deel uit van het dagelijkse leven van veel mensen. De mate waarin maskers individuele gezondheidseffecten kunnen hebben, is tot dusver echter niet uitvoerig onderzocht.

Het doel van deze studie was dan ook het kwantitatief opsporen, onderzoeken, evalueren en verzamelen van wetenschappelijk bewezen nadelige neveneffecten van het gebruik van een masker bij de algemene bevolking. Voor een kwantitatieve evaluatie werden 44 voornamelijk experimentele studies gevonden, voor een inhoudelijke 65 publicaties.

Bedenkelijke resultaten

De onderzochte literatuur bracht op tal van vakgebieden ongunstige effecten van maskers aan het licht, die ook in de Duitse samenvatting van de studie worden beschreven.

De wetenschappers verwijzen naar de psychologische en fysieke beperkingen en symptomen die in combinatie worden beschreven als “masker-geïnduceerd uitputtingssyndroom” (MIES) vanwege de consistente en terugkerende presentaties in de documenten uit verschillende disciplines. Volgens hen kan het concentratie-, denk- en zelfs spraakstoornissen veroorzaken. Er werd aangetoond dat de daling van de bloedzuurstof correleert met het symptoom van uitputting. Wanneer het masker gedurende langere tijd wordt gedragen, nemen de hartslag en de ademhalingssnelheid toe – tegelijkertijd neemt de diepte van de ademhaling af.

Stanford en CDC studies: maskers ineffectief tegen besmetting en schadelijk voor de gezondheid

Bij de evaluatie van de 109 studies vonden de onderzoekers aangetoonde veranderingen in de ademhalingsfysiologie bij maskerdragers met een significante correlatie van zuurstofgebrek en vermoeidheid, alsook een geclusterd samen voorkomen van ademhalingsstoornissen en zuurstofgebrek, ademhalingsstoornissen en temperatuurverhoging, en “interne vochtigheid” onder de maskers.

Het aantal negatieve effecten van het dragen van een masker dat in deze studie werd vastgesteld, had ook de initiatiefnemer van de studie, Dr. Kisielinski, doen schrikken, zoals hij in een interview met Milena Preradovic toegaf. Daar zei hij:

“Het langdurig dragen van maskers door de algemene bevolking zou kunnen leiden tot relevante effecten en gevolgen op vele medische gebieden.”

Als verdere resultaten van de evaluatie van de studie worden huiduitslag zoals acne als gevolg van de maskers genoemd: “de condensatie van de ademlucht leidt tot een ernstige verhoging van de luchtvochtigheid met een aanzienlijke verandering van het natuurlijke huidmilieu […] en een meetbaar toegenomen roodheid”. Maar de maskers beïnvloedden ook de ademhaling. Aangetoond werd dat door het dragen van een FFP2-masker het zogenaamde dode ruimte-volume, d.w.z. de hoeveelheid lucht die tijdens in- en uitademing alleen maar heen en weer slingert, bijna verdubbelde en dat de ademweerstand met 128 procent toenam “als gevolg van afnemende ademdiepte en ademvolume”. Als gevolg van “bloedgasveranderingen” wordt dus minder zuurstof opgenomen en minder kooldioxide afgegeven.

Volgens de auteurs van de studie kunnen ook de inwendige organen worden aangetast, wat kan resulteren in verwijde bloedvaten in de hersenen, wat kan leiden tot hoofdpijn, maar ook tot “paniekreacties” en angstgevoelens. Met name de “stijging van de systolische bloeddruk” speelt hierbij een doorslaggevende rol – deze kan worden verhoogd door te veel CO₂ in het bloed. De maskers kunnen ook de celstofwisseling zodanig beïnvloeden dat het immuunsysteem wordt verzwakt en mogelijk zelfs het risico van “kankerontwikkeling” toeneemt, zo concludeert de onderzoeksgroep.

Aanbeveling van de WHO

In tegenstelling tot de auteurs van de studie stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO): “Maskers moeten worden gebruikt als onderdeel van een alomvattende strategie van maatregelen om de overdracht te onderdrukken en levens te redden.” Bovendien beveelt het aan:

“Maak het dragen van een masker een normaal onderdeel van het samenzijn met andere mensen. Een correct gebruik, opslag en reiniging/verwijdering van maskers is belangrijk om ze zo doeltreffend mogelijk te maken.”

Lees hier meer over maskers.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Geen afstand, geen maskers en geen vaccinatiepaspoort in de V.S. – 34 van de 50 staten hebben alle Coronamaatregelen afgeschaft

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties