Pretpark de Efteling heeft er voor gekozen om de attractie Monsieur Cannibale aan te passen. De attractie kwam de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws omdat groeperingen er aanstoot aan namen. Het is de bedoeling dat het huidige thema wijkt voor iets heel anders.

De ronddraaiende kookpotten krijgen een Sindbad de Zeeman-thema, uit de verhalen van 1001 Nacht. Daarmee zou het afgelopen moeten zijn voor de discussie die steeds opborrelt.

De attractie kwam vaak in het nieuws omdat de hoofdpersoon om wie de kookpotten heendraaien een racistische karikatuur zou zijn. Het gaat om een zwarte man met een pollepel door zijn neus, afgebeeld als kannibaal.

Het was een tijdje stil rondom de attractie maar vorig jaar in verband met de gewelddadige Black Lives Matter-protesten laaide de discussie weer op. Er wordt door 1500 mensen een petitie ondertekend waarin verzocht werd de attractie uit het pretpark te verwijderen.

Lees verder bij de Gulden Courant.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


De grote verdwijntruc – Hoe, volgens het CBS, het aantal moslims in Nederland vanaf 2006 almaar blijft dalen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties