De Tsjechische parlementsleden stemden op vrijdag 18 juni, met 141 voor, 3 tegen en 15 onthoudingen om een motie aan te nemen die een nieuw artikel toevoegt aan het Handvest van de grondrechten en vrijheden waarin staat dat “het recht om het eigen leven of het leven van een andere man of vrouw te verdedigen, ook door middel van een wapen, is gewaarborgd onder de bij de wet bepaalde voorwaarden”. Met andere woorden, Tsjechische parlementsleden stemden voor het legaliseren van zelfverdediging. Om wet te worden, moet deze wijziging nog door de Senaat worden goedgekeurd.

“Overregulering leidt tot een toename van het aantal illegale wapens
Over de beweegredenen om de wetgeving in deze zin te wijzigen, zei parlementslid Jana Černochová (Democratische Burgerpartij, ODS – oppositie) het volgende:

“Buitensporige regulering van wapens in legaal bezit heeft geen zin en leidt tot een toename van het aantal illegaal in bezit gehouden wapens […] Het doel is niet om het aantal wapens in handen van burgers te vergroten. […] Een verwaarloosbaar aantal misdrijven wordt gepleegd met een legaal wapen”.

Terwijl parlementslid Jiří Mašek (ANO – meerderheid) zei: “Dit is geen wet over bewapening, maar over het gebruik van wapens voor zelfverdediging.” De leider van de Populistische Partij (SPD), Tomio Okamura, die de tekst eveneens steunde, voerde aan dat “een eerlijk mens […] bang is om zich te verdedigen als hij ‘s nachts in zijn huis wordt aangevallen”, waarbij hij verwees naar een recent incident in de regio Pilsen (West-Bohemen), meldt Unser Mittel Europa.

Een petitie gesteund door 102.000 mensen

Het amendement volgt op een door jagers en andere wapenbezitters geïnitieerde en door 102.000 burgers ondertekende petitie als reactie op de pogingen van de Europese Commissie om het bezit van vuurwapens, ook legale, te beperken in naam van de strijd tegen het terrorisme.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


De Tsjechische regering vertelt haar burgers hoe ze terroristen kunnen bestrijden: Schiet ze zelf neer

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties