Een militant van de terreurgroep HTS vuurt een BGM-71 TOW-raket van Amerikaanse makelij af in de stad Jarjanaz, Syrië (Telegram @new_militarycolumnist)

Het Pentagon koopt voor 2,8 miljard dollar aan wapens voor conflictgebieden over de hele wereld. Het merendeel van de wapens is bestemd voor Syrië.

Een aantal propagandavideo’s gepubliceerd door Hayat Tahrir Al Sham (voorheen bekend als Al Nusra Front – de Al Qaeda tak in Syrië) laten zien dat de terroristen al worden bevoorraad met geavanceerde Amerikaanse TOW anti-tankraketten, meldt Armswatch.

TOW-raketten

De VS hebben Hayat Tahrir al-Sham (HTS) aangewezen als terroristische organisatie. Amerikaanse raketten blijken echter in de frontlinie in Syrië te worden gebruikt door dezelfde groep die als terroristische organisatie is aangemerkt.

Deze TOW-wapensystemen werden door Raytheon Company aan het US Marine Corps geleverd in het kader van een contract van 1,4 miljard dollar (2012-2019). Een deel ervan werd later naar Syrië verscheept.

Terwijl het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Hayat Tahrir al-Sham-leider Abu Mohammad al-Julani op de lijst van “Specially Designated Global Terrorist” heeft geplaatst en een beloning van 10 miljoen dollar heeft aangekondigd voor informatie die tot zijn aanhouding leidt, is de terreurgroep Jolani in Syrië goed uitgerust met raketten van Amerikaanse makelij. Een aantal vertrouwelijke lekken in de afgelopen jaren heeft de leidende rol van de VS bij de bewapening van militanten in Syrië reeds aan het licht gebracht.

Propagandabeelden gepubliceerd door het persagentschap Ibba, dat banden heeft met de terreurorganisatie HTS, tonen HTS-militanten die worden opgeleid om Amerikaanse BGM-71 TOW-wapensystemen, Kornet- en Konkurs-antitanksystemen te bedienen in de Syrische provincie Idlib (Telegram @new_militarycolumnist)

Niet-standaardwapens

Uit documenten die zijn verkregen uit het federale contractenregister van de VS blijkt dat het US Army Contracting Command (ACC) Picatinny Arsenal acht Amerikaanse bedrijven heeft gecontracteerd om van 2020 tot 2025 niet-Amerikaanse standaardwapens aan te schaffen. Volgens de Pentagon solicitatie W15QKN-19-R-0049 “Non-standard Weapons, Parts and Accessories”, zullen de leveringen “conflicthaarden” omvatten.

Pentagon aannemers

De Amerikaanse bedrijven, belast met de niet-Amerikaanse standaard wapenleveranties, zijn: TLG Worldwide, LLC, Multinational Defense Services LLC, Greystone CS3 LLC, Global Ordnance LLC, UDC USA, Inc., Culmen International, LLC, Blane International Group, Inc., Sierra Four Industries Corp. De potentiële waarde van de acht contracten bedraagt 350 miljoen dollar voor een periode van 5 jaar – van 2020 tot 2025.

Volgens het US Federal Procurement Data System hebben de acht bedrijven reeds orders ontvangen met een geschatte waarde van 25 miljoen dollar elk of 200 miljoen dollar samen in het kader van het vijf jaar durende Pentagon-programma voor niet-Amerikaanse standaardwapenleveranties. Dit zijn buitenlandse wapens die niet compatibel zijn met de militaire standaard van de VS en derhalve niet door het Amerikaanse leger kunnen worden gebruikt en als militaire hulp aan derden zullen worden geleverd.

Modellen en land van oorsprong van de wapens

Volgens de wapenbeschrijvingen moeten deze niet-Amerikaanse standaardwapens afkomstig zijn uit Bulgarije, Servië en Roemenië. In het verzoek van het Pentagon W15QKN19R0049 wordt gespecificeerd dat “verzendinstructies voor de geadresseerde (ship-to) zullen worden verstrekt vóór de geplande leveringsdatum voor artikelen die op grond van dit verzoek vereist zijn”.

De Amerikaanse aannemers moeten de volgende goederen betrekken van deze specifieke fabrieken in Bulgarije, Servië en Roemenië:

  • Nieuwe productie Arsenal, Bulgarije model AR-M1 geweer
  • Nieuwe productie Zastava, Servië model M84 machinegeweer
  • Nieuwe productie U.M. Cugir, Roemenië 12,7 mm machinegeweer, vergelijkbaar met DShK(M)
  • Nieuwe productie Carfil, Roemenië AG7S
  • Nieuwe productie Arsenal, Bulgarije model ATGL-H

De contractanten die in het kader van het programma werken, mogen geen specifieke contractinformatie, zoals hoeveelheden artikelen of bestemmingen, bekendmaken of anderszins openbaar maken. De contractanten mogen ook geen identificeerbare beelden of identiteiten van bij het programma betrokken overheidspersoneel publiceren of anderszins openbaar maken zonder specifieke toestemming. Dit omvat zowel marketingmateriaal als berichten in de sociale media.

De Pentagon aanbesteding beschrijft de volgende “leveringsscenario’s”:

15.000 stuks van elk 7.62x39mm AK/AKM-achtige geweren moeten worden geleverd aan Podhum, Kroatië. De regering van de VS is voornemens voor deze vereiste een CAT 1 Eindgebruikerscertificaat (EUC) te verstrekken dat door de regering van de VS is ondertekend. Aanvaardbare conditie voor deze vereiste is de staat van overschotten of beter. Deze goederen zijn dringend nodig.

Het categorie 1 eindgebruikerscertificaat (EUC) wordt door de regering van de VS afgegeven aan derden die geen regering zijn, voor ” verdedigingsdoeleinden “. Dit betekent in de praktijk dat de VS wapens kunnen leveren aan militanten die geen staat zijn, onder het voorwendsel “voor verdedigingsdoeleinden”.

{…}

Task Force Smoking Gun

Waarom is het Pentagon van plan om 15.000 stuks AK47-stijlgeweren (uit Bulgarije en Servië) te verschepen naar een depot in Podhum, Kroatië, hoewel Kroatië niet de eindgebruiker van deze geweren is?

Het Pentagon heeft sinds 2017 een geheime eenheid van het US Special Operations Command met de codenaam Task Force Smoking Gun in Kroatië ingezet ter ondersteuning van het Train and Equip-programma van het US Special Operations Command (USSOCOM) in Syrië. Volgens gelekte e-mails, gepubliceerd door Arms Watch in 2019, heeft Task Force Smoking Gun een wapendepot geëxploiteerd in de Kroatische stad Podhum in de buurt van de luchthaven van Rijeka, van waaruit door het Pentagon gecommitteerde Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen (Atlas Air en Kalitta Air) de militaire lading naar de Amerikaanse luchtmachtbasis Al Udeid in Qatar hebben vervoerd.

US Task Force Smoking Gun heeft honderden tonnen wapens vervoerd van Europa naar Syrië via Qatar op door het Pentagon in opdracht gegeven vluchten van Kalitta Air vanaf de luchthaven van Rijeka in Kroatië.

Volgens de uitgelekte documenten van 2019, gepubliceerd door Arms Watch, waren de wapens die door Task Force Smoking Gun werden omgeleid naar Syrië, afkomstig uit Servië. De kopers waren vier Amerikaanse bedrijven die door de Amerikaanse regering waren gecontracteerd om niet-Amerikaanse standaardwapens te leveren (wapens die niet door het Amerikaanse leger worden gebruikt) – Sierra Four Industries, Orbital ATK, Global Ordnance, en UDC.

Uitgelekte paspoorten onthulden welke Amerikaanse regeringsambtenaren en particuliere aannemers de wapens hadden besteld, geïnspecteerd en aanvaard. Dezelfde namen zijn door het Pentagon vermeld als ontvangers van een onderscheiding van het US Central Command als erkenning voor hun steun aan het Syrische Train and Equip programma – het Amerikaanse programma voor het bewapenen van militanten in Syrië.

De nieuwe 2020 Pentagon contracten voor Bulgaarse en Servische geweren, bestemd voor Podhum, Kroatië, zijn toegekend aan dezelfde Amerikaanse bedrijven: Sierra Four Industries, Global Ordnance, en UDC, die al eerder zijn ontmaskerd voor illegale wapenleveranties aan Syrië.

Al Qaeda in Syrië

De belangrijkste actieve militaire groepering in Syrië is momenteel Hayat Tahrir al-Sham (HTS) in Idlib. De terreurgroep was voorheen bekend als Al Nusra Front – de aan Al Qaeda gelieerde groep in Syrië, maar doopte zichzelf om tot HTS om vrijelijk militaire steun van Westerse landen te kunnen ontvangen. Dit doet de vraag rijzen of Al Qaeda de ontvanger van deze wapens in Syrië zal zijn.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Joe Biden’s nationale veiligheidsadviseur: “Al-Qaeda staat aan onze kant in Syrië”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties