Paus Franciscus begroet Juan Carlos Cruz, een openlijk homoseksuele man die hij heeft benoemd in de Pauselijke Commissie voor de bescherming van minderjarigen - via twitter

Paus Franciscus heeft herhaaldelijk gemengde signalen afgegeven, waarbij hij vaak aanzienlijk leek af te wijken van de kerkelijke leer met betrekking tot het pastoraat aan personen die getroffen zijn door homoseksualiteit en transgenderisme.

Paus Franciscus heeft zaterdag Juan Carlos Cruz, een openlijk homoseksuele man die hij eerder dit jaar benoemde tot lid van de Pauselijke Commissie voor de Bescherming van Minderjarigen, in het Vaticaan begroet. Cruz is zelf slachtoffer van seksueel misbruik door geestelijken, meldt Life Site News.

“Vandaag bedankte ik paus Franciscus voor mijn benoeming en bevestigde ik opnieuw mijn inzet om overlevenden van seksueel misbruik over de hele wereld te blijven helpen”, zei Cruz zaterdag in een Tweet.

Paus Franciscus’ lange geschiedenis van gemengde signalen met betrekking tot homoseksualiteit en transgenderisme

Paus Franciscus heeft herhaaldelijk gemengde signalen afgegeven, waarbij hij vaak aanzienlijk leek af te wijken van de kerkelijke leer met betrekking tot het pastoraat aan personen die getroffen zijn door homoseksualiteit en transgenderisme.

In de loop van zijn pontificaat heeft paus Franciscus aanwijzingen gegeven dat hij zich niet bezighoudt met het aanpakken van homoseksuele activiteit volgens de kerkelijke leer als inherent ongeordend en intrinsiek slecht. In de afgelopen jaren heeft hij steun betuigd aan de wettelijke erkenning van verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht; hij heeft een voormalige mannelijke student en zijn vriend verwelkomd in de Amerikaanse ambassade van het Vaticaan; en een Franse priester heeft in een televisie-interview gezegd dat paus Franciscus zijn zegening van homoseksuele paren goedkeurt.

In 2013 riep de belangrijkste LGBT-publicatie, The Advocate, paus Franciscus uit tot “Persoon van het Jaar“, omdat hij vroeg: “Als iemand homoseksueel is en de Heer met goede wil zoekt, wie ben ik dan om te oordelen?”

De uitleg van de redacteur van The Advocate over hun keuze onthult de gevolgen van paus Franciscus’ woorden:

De meest invloedrijke persoon van 2013 komt niet uit ons lopende juridische conflict, maar uit ons spirituele – successen daarvan zijn moeilijker te definiëren. Er is geen stem uitgebracht of uitspraak gedaan, en toch heeft er dit jaar een belangrijke en ongekende verschuiving plaatsgevonden in hoe LHBT’s worden beschouwd door een van de grootste geloofsgemeenschappen ter wereld.

In 2017 juichte de LGBT-wereld de aanwerving door paus Franciscus van collega-jezuïet, pro-LGBT pater James Martin, als communicatieadviseur bij het secretariaat voor communicatie van de Heilige Stoel toe. Martin heeft de campagne geleid om homoseksualiteit en trangenderisme binnen de katholieke kerk vrijwel ongehinderd te normaliseren.

Paus Franciscus: “Migranten zijn een zegen, die samenlevingen uitnodigt om te groeien”

In januari 2020 deelde een “uit de kast gekomen” homoseksuele priester, pater James Alison, die de leer van de Kerk over homoseksualiteit verwerpt, zijn persoonlijke reactie op een telefoontje dat hij beweert te hebben ontvangen van paus Franciscus, waarin de paus hem naar verluidt bevestigde als homoseksuele priester.

In augustus 2020, nadat een controversiële non in Argentinië een verblijf had geopend voor “transvrouwen” – mannen die ervoor kiezen zich als vrouw te identificeren – prees paus Franciscus haar werk, waarbij hij naar de mannen verwees als “meisjes”.

“Lieve Monica, God die niet naar het seminarie is gegaan of theologie heeft gestudeerd, zal je overvloedig belonen. Ik bid voor jou en je meisjes,” zei de paus, volgens de non, zuster Mónica Astorga Cremona.

Een maand later bevestigde paus Franciscus opnieuw impliciet het idee dat God mensen opzettelijk homoseksueel aangetrokken en genderdysforisch maakt, door een groep Italiaanse ouders die hun kinderen als LGBT beschouwen te vertellen dat “God van jullie kinderen houdt zoals ze zijn”.

Paus Franciscus ontmoette de groep van 40 ouders, leden van Tenda di Gionata, “Jonathan’s Tent”, na een openbare audiëntie, volgens een verslag van America magazine. Homoseksuele activisten hebben het Bijbelse verhaal over de boezemvriendschap tussen David en Jonathan lange tijd gecoöpteerd om hun homoseksuele agenda te dienen.

Lees ook:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


De paus pleit voor sodomie

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edwin Vissers
Edwin Vissers
1 jaar geleden

De valse profeet uit de openbaringen