De partijleider van de sociaaldemocraten en de Zweedse premier Stefan Löfven. Foto: Persfoto / De sociaaldemocraten.

De Linkse Partij, de Zweedse Democraten, de Christen-democraten en de Gematigden staan ​​klaar om de regering omver te werpen. Er is dus een meerderheid om de regering omver te werpen. Maandag om 10.00 uur zal over de motie van wantrouwen worden gestemd.

De leider van de Zweedse christen-democraten heeft gezegd dat zijn partij in een motie van wantrouwen zal stemmen voor het afzetten van de centrum-linkse premier Stefan Lofven, nadat de linkse partij haar steun aan de regering heeft ingetrokken.

De leider van de christen-democraten, Ebba Busch, beloofde donderdag tegen de regering van de centrum-linkse premier Stefan Lofven te zullen stemmen. “Wij waren tegen de regering-Lofven toen die aan de macht kwam”, zei Busch op een persconferentie. “We zullen stemmen om die regering af te zetten,” voegde ze eraan toe.

De rechtse partij van het land, de Zweden Democraten, diende donderdag een motie van wantrouwen in tegen de regering. “Als we de kans krijgen om deze schadelijke regering te vervangen, zullen we die grijpen”, zei Henrik Vinge, fractieleider van de Zweden Democraten, op een persconferentie. De anti-migrantenpartij heeft momenteel een vijfde van de parlementszetels.

De stap werd genomen nadat de linkse partij, die geen deel uitmaakt van de regering maar de premier vaak heeft gesteund, donderdag had gezegd dat ze Lofven niet langer zou steunen. “We zoeken nu steun voor een motie van wantrouwen”, zei de leider van de linkse partij, Nooshi Dadgostar, later tijdens een persconferentie nadat geruchten zich online hadden verspreid, aldus RT.

De linkse partijen hadden ruzie met Lofven over plannen om de regels voor de huur van nieuw gebouwde appartementen te versoepelen.

Op 21 juni zal er een stemming plaatsvinden die de ongemakkelijke minderheidscoalitie van sociaaldemocraten en groenen, die al meer dan twee jaar aan de macht is, ten val kan brengen. Voor een motie van wantrouwen is de steun van de helft van de 349 parlementsleden nodig.

Op een persconferentie zei Löfven maandag niet wat hij gaat doen aan zijn val. De keuze is tussen nieuwe verkiezingen of ontslag van de minister-president. Bij ontslag worden nieuwe verkiezingen gehouden over wie de functie van minister-president overneemt.

Afwijken van het voorstel voor markthuren dat is opgenomen in de januari-overeenkomst  is geen alternatief, stelt Löfven, volgens Samnytt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Deense ex-minister lacht premier Zweden uit: “Natuurlijk horen misdaad en immigratie bij elkaar”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties