Talrijke Italiaanse media, zoals Il Tempo, berichtten op 15 juni dat er vier maal zoveel sterfgevallen zouden zijn in de nabijheid van de Covid-19-vaccins van Pfizer dan met het vaccin van AstraZeneca, dat vooral in Italië al zeer omstreden is. Il Tempo eindigde met de hulpeloze verklaring dat “het steeds moeilijker zou worden iets te begrijpen”.

De krant schrijft op basis van een verslag over de controle op vaccins vanaf 26 mei momenteel 213 sterfgevallen in de tijdelijke nabijheid van Pfizer-vaccinaties bekend zouden zijn. Dit verslag werd voor het eerst uitgezonden door de televisiezender Rete 4. Het verslag waarnaar in het nieuws wordt verwezen, is hier in het oorspronkelijke Italiaans gelinkt. Vele andere media berichtten hetzelfde, zoals hier qds.it of 24plus, aldus Report24.

In totaal zijn er al 328 sterfgevallen kort na de vaccinatie

Het sterftecijfer is dus 0,96 per 100.000 doses. Sterfgevallen na vaccinatie met ModeRNA zouden zich in 58 gevallen hebben voorgedaan, het percentage is 1,99. Volgens AstraZeneca zouden “slechts” 53 sterfgevallen bekend zijn, het percentage is 0,79. Volgens Johnson & Johnson zouden zich vier onverwachte sterfgevallen hebben voorgedaan, het percentage is 0,79. Voor een beter begrip: uiteraard zijn in Italië verschillende aantallen mensen gevaccineerd met de respectieve vaccins, zodat de bovengenoemde percentages sterfgevallen ook resulteren in verhouding tot het totaal van de toegediende vaccinaties. In totaal zou men dus een kans van 1 op 100.000 hebben om te sterven na een Covid-vaccinatie. Het risico om te sterven aan de ziekte van Covid-19 varieert per leeftijdsgroep, de laatste grote metastudie was van John Ioannidis van de Stanford University, die wereldwijd een risico van 0,15% op overlijden na de ziekte van Covid-19 vond.

Wat is groter, de schade of het voordeel?

Een berekening om de risico’s te vergelijken is zeer moeilijk, omdat de regeringen niet goed met de cijfers omgaan en bijvoorbeeld geen onderscheid maken tussen degenen die de ziekte hebben en degenen die positief zijn getest. Laten we dus beginnen met de officiële cijfers van Italië: Naar verluidt waren er 4.250.000 positief geteste gevallen in Italië. Italië telt naar verluidt 127.000 sterfgevallen door of met Covid-19. De huidige bevolking bedraagt 60,25 miljoen mensen. Volgens deze cijfers is dus 0,21 procent van de Italianen of 3 procent van degenen die positief getest zijn, overleden aan of met Covid-19. In Italië zijn 29,6 miljoen mensen één keer tegen de virusziekte ingeënt en 14,25 miljoen mensen twee keer. Dus van de 29,6 miljoen gevaccineerden, stierven er 328 door of met het vaccin. De kans op overlijden na vaccinatie is dus slechts 0,001 procent. In Italië is het risico om na vaccinatie te sterven dus eigenlijk kleiner dan het risico om aan de ziekte te sterven. Of dergelijke berekeningen werkelijk toelaatbaar zijn voor mensenlevens is twijfelachtig – andere geneesmiddelen zijn al teruggetrokken na een dozijn sterfgevallen. Als u een familielid bent van iemand die na vaccinatie is overleden, misschien zelfs een kind, zult u waarschijnlijk niet worden getroost door statistieken. Door de eerder genoemde onzuivere gegevenssituatie is het echter hoe dan ook slechts een spel met getallen – omdat men naast een daadwerkelijk aangetoonde ziekte ook altijd de leeftijdsgroepen en onderliggende ziekten zou moeten meerekenen.

De media vragen zich af waarom het gebruik van AstraZeneca nu juist is stopgezet voor bijzonder jonge en bijzonder oude patiënten, terwijl andere vaccins veel slechter scoren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


De National Health Service heeft de manier waarop ze Covid-“gevallen” tellen veranderd om vaccins effectiever te laten lijken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties