Wat hebben The New York Times en een meerderheid van de andere oude media gemeen met Big Pharma? Antwoord: Ze zijn grotendeels in handen van BlackRock en de Vanguard Group, de twee grootste vermogensbeheerders ter wereld. Bovendien blijken deze twee bedrijven een geheim monopolie te vormen dat ook zo’n beetje alles bezit wat je maar kunt bedenken. Zoals in de video te zien is[1,2]:

“De aandelen van ‘s werelds grootste bedrijven zijn in handen van dezelfde institutionele beleggers. Ze bezitten elkaar allemaal. Dit betekent dat ‘concurrerende’ merken, zoals Coke en Pepsi, eigenlijk helemaal geen concurrenten zijn, omdat hun aandelen in handen zijn van precies dezelfde investeringsmaatschappijen, investeringsfondsen, verzekeringsmaatschappijen, banken en in sommige gevallen, regeringen.

De kleinere beleggers zijn eigendom van grotere beleggers. Die zijn weer in handen van nog grotere beleggers. Aan de zichtbare top van deze piramide staan slechts twee bedrijven waarvan we de namen vaak hebben gezien … Het zijn Vanguard en BlackRock.

De macht van deze twee bedrijven gaat je voorstellingsvermogen te boven. Niet alleen bezitten zij een groot deel van de aandelen van bijna alle grote bedrijven, maar ook de aandelen van de beleggers in die bedrijven. Dit geeft hen een volledig monopolie.

In een Bloomberg-rapport staat dat deze beide bedrijven in het jaar 2028 samen investeringen zullen hebben ter waarde van 20 biljoen dollar. Dat betekent dat ze bijna alles zullen bezitten.”

Wie is Vanguard?

Het woord “Vanguard” betekent “de voorste positie in een leger of vloot die ten strijde trekt” en/of “de leidende positie in een trend of beweging”. Beide zijn passende omschrijvingen voor deze wereldomspannende kolos, die eigendom is van globalisten die aansturen op een Grote Reset, met als kern de overdracht van rijkdom en eigendom van de handen van de velen naar de handen van de zeer weinigen, bericht Mercola.com.

Interessant is dat Vanguard vanaf maart 2021 de grootste aandeelhouder van BlackRock is.(3,4) Vanguard zelf heeft echter een “unieke” bedrijfsstructuur, waardoor de eigendomsverhoudingen moeilijker te onderscheiden zijn. Het is eigendom van zijn verschillende fondsen, die op hun beurt eigendom zijn van de aandeelhouders. Afgezien van deze aandeelhouders heeft het geen investeerders van buitenaf en is het niet beursgenoteerd.(5) Zoals in de video te zien is:(6,7)

“De elite die Vanguard bezit, staat blijkbaar niet graag in de schijnwerpers, maar ze kunnen zich natuurlijk niet verbergen voor wie bereid is te graven. Rapporten van Oxfam en Bloomberg zeggen dat 1% van de wereld, samen meer geld bezit dan de andere 99%. Erger nog, Oxfam zegt dat 82% van al het verdiende geld in 2017 naar deze 1% ging.

Met andere woorden, deze twee beleggingsmaatschappijen, Vanguard en BlackRock hebben een monopolie in alle industrieën ter wereld en zij zijn op hun beurt in handen van de rijkste families ter wereld, waarvan sommigen royalty’s zijn en die al heel rijk zijn sinds voor de industriële revolutie.”

Hoewel het tijd zou kosten om alle fondsen van Vanguard door te spitten om individuele aandeelhouders, en dus eigenaars van Vanguard, te identificeren, wijst een snelle blik erop dat Rothschild Investment Corp.(8) en de Edmond De Rothschild Holding twee van die belanghebbenden zijn.(9) Houd de naam Rothschild in je achterhoofd terwijl je verder leest, want die zal later weer opduiken.

In de video hierboven worden ook de Italiaanse Orsini-familie, de Amerikaanse Bush-familie, de Britse koninklijke familie, de du Pont-familie, de Morgans, Vanderbilts en Rockefellers genoemd als eigenaars van Vanguard.

BlackRock/Vanguard bezitten Big Pharma

Volgens Simply Wall Street waren BlackRock en Vanguard in februari 2020 de twee grootste aandeelhouders van GlaxoSmithKline, met respectievelijk 7% en 3,5% van de aandelen.(10) Bij Pfizer is de eigendomsverhouding omgekeerd, met Vanguard als de grootste belegger en BlackRock als de op een na grootste aandeelhouder.(11)

Vergeet niet dat de eigendomsverhoudingen op elk moment kunnen veranderen, omdat bedrijven regelmatig kopen en verkopen, dus laat je niet opjagen door percentages. Waar het op neerkomt is dat BlackRock en Vanguard, individueel en gecombineerd, op elk moment genoeg aandelen bezitten om te kunnen zeggen dat zij met gemak zowel Big Pharma als de gecentraliseerde oude media in handen hebben – en dan nog wat.

Waarom is dit van belang? Het doet er toe omdat farmaceutische bedrijven de COVID-19 reacties sturen – die tot nu toe allemaal de volksgezondheid in gevaar hebben gebracht in plaats van geoptimaliseerd – en de reguliere media zijn gewillige medeplichtigen geweest in het verspreiden van hun propaganda, een vals officieel verhaal dat het publiek op een dwaalspoor heeft gebracht, en nog steeds brengt, en angst aanwakkert gebaseerd op leugens.

Om enige kans te hebben deze situatie recht te zetten, moeten we begrijpen wie de hoofdrolspelers zijn, waar de schadelijke dictaten vandaan komen, en waarom deze valse verhalen in de eerste plaats worden gecreëerd.

Zoals opgemerkt in Global Justice Now’s december 2020 rapport12 “The Horrible History of Big Pharma”, kunnen we eenvoudigweg niet toestaan dat farmaceutische bedrijven – “die een lange staat van dienst hebben in het voorrang geven aan bedrijfswinst boven de gezondheid van mensen” – doorgaan met het dicteren van de COVID-19 respons.

In het rapport bespreken ze de beschamende geschiedenis van de top zeven farmaceutische bedrijven in de wereld die nu geneesmiddelen en op genen gebaseerde “vaccins” tegen COVID-19 ontwikkelen en produceren, terwijl de mainstream media hebben geholpen bij het onderdrukken van informatie over gemakkelijk verkrijgbare oudere geneesmiddelen waarvan is aangetoond dat ze een hoge mate van werkzaamheid hebben tegen de infectie.

BlackRock/Vanguard bezitten de media

Wat The New York Times betreft, is BlackRock vanaf mei 2021 de op een na grootste aandeelhouder met 7,43% van de totale aandelen, net na The Vanguard Group, die het grootste deel bezit (8,11%).(13,14)

Naast The New York Times zijn Vanguard en BlackRock ook de twee grootste eigenaars van Time Warner, Comcast, Disney en News Corp, vier van de zes mediabedrijven die meer dan 90% van het Amerikaanse medialandschap in handen hebben.(15,16)

Het behoeft geen betoog, dat als je zoveel nieuwsbronnen in handen hebt, je hele naties kunt beheersen door middel van zorgvuldig georkestreerde en georganiseerde gecentraliseerde propaganda, vermomd als journalistiek.

Als je hoofd al tolt, ben je niet de enige. Het is moeilijk om cirkelvormige en nauw verweven relaties lineair te beschrijven. De wereld van het bedrijfseigendom is labyrintisch en iedereen lijkt tot op zekere hoogte eigenaar te zijn van iedereen.

De belangrijkste boodschap is echter dat twee bedrijven met kop en nek boven alle anderen uitsteken, en dat zijn BlackRock en Vanguard. Samen vormen ze een verborgen monopolie op wereldwijde activa holdings, en door hun invloed op onze gecentraliseerde media, hebben ze de macht om een groot deel van de wereldeconomie en gebeurtenissen te manipuleren en te controleren, en hoe de wereld het allemaal ziet.

Gezien het feit dat BlackRock in 2018 aankondigde dat het “sociale verwachtingen” heeft van de bedrijven waarin het belegt,(17) kan zijn potentiële rol als centrale spil in de Grote Reset en het “bouw beter terug”-plan niet over het hoofd worden gezien.

Voeg daarbij informatie waaruit blijkt dat het “concurrentie ondermijnt door aandelen in concurrerende bedrijven te bezitten” en “grenzen tussen privékapitaal en overheidszaken vervaagt door nauw samen te werken met toezichthouders,” en het zou moeilijk zijn om niet te zien hoe BlackRock/Vanguard en hun globalistische eigenaren in staat zouden kunnen zijn om de Grote Reset en de zogenaamde “groene” revolutie te faciliteren, die beide deel uitmaken van hetzelfde vermogens-diefstal schema.

BlackRock en Vanguard bezitten de wereld

Die bewering wordt nog duidelijker als je je realiseert dat de invloed van dit duo niet beperkt blijft tot Big Pharma en de media. Belangrijk is dat BlackRock ook nauw samenwerkt met centrale banken over de hele wereld, waaronder de Amerikaanse Federal Reserve, die een private entiteit is, geen federale.(18,19) BlackRock leent geld uit aan de centrale bank, treedt op als adviseur en ontwikkelt de software van de centrale bank.(20)

In totaal zijn BlackRock en Vanguard eigenaar van zo’n 1.600 Amerikaanse bedrijven, die in 2015 een gezamenlijke omzet hadden van 9,1 biljoen dollar. Als je de op twee na grootste eigenaar ter wereld, State Street, erbij optelt, omvat hun gecombineerde eigendom bijna 90% van alle S&P 500-bedrijven.

BlackRock/Vanguard bezitten ook aandelen van een lange lijst andere bedrijven, waaronder Microsoft, Apple, Amazon, Facebook en Alphabet Inc.(21) Zoals geïllustreerd in de onderstaande grafiek van het eigendomsnetwerk van BlackRock en Vanguard,(22) die te zien is in het artikel “These Three Firms Own Corporate America” in The Conversation uit 2017, zou het bijna onmogelijk zijn om ze allemaal op te sommen.

In totaal zijn BlackRock en Vanguard eigenaar van zo’n 1.600 Amerikaanse bedrijven, die in 2015 een gezamenlijke omzet hadden van 9,1 biljoen dollar. Als je daar de op twee na grootste eigenaar ter wereld, State Street, bij optelt, omvat hun gecombineerde eigendom bijna 90% van alle S&P 500-bedrijven.(23)

Een wereldmonopolie waar weinigen iets van weten

Om de overkoepelende invloed van BlackRock en Vanguard op de wereldmarkt in kaart te brengen, moet je zeker de 45 minuten durende video bekijken die bovenaan dit artikel staat. Het geeft een breed overzicht van het verborgen monopolienetwerk van Vanguard- en BlackRock-bedrijven, en hun rol in de Great Reset. Een tweede veel kortere video (hierboven) geeft een extra overzicht van deze informatie.

Hoe kunnen we BlackRock/Vanguard – en de globalistische families die hen bezitten – in verband brengen met de Grote Reset? Behoudens een publieke bekentenis, moeten we kijken naar de relaties tussen deze kolossale globalistische bedrijven en de invloed die zij via deze relaties kunnen uitoefenen. Zoals opgemerkt door Lew Rockwell:(24)

“Als Lynn Forester de Rothschild wil dat de Verenigde Staten een eenpartijstaat worden (net als China) en niet wil dat er in de VS stemrechtwetten worden aangenomen, zodat er meer verkiezingsfraude kan worden gepleegd om dat doel te bereiken, wat doet ze dan?

Ze houdt een conferentie met ‘s werelds top 100 CEO’s en vertelt hen om het aannemen van een anti-corruptie wet door Georgia publiekelijk te veroordelen als ‘Jim Crow’ en ze beveelt haar plichtsgetrouwe CEO’s om de staat Georgia te boycotten, zoals we zagen met Coca-Cola en Major League Baseball en zelfs Hollywood ster, Will Smith.

In deze conferentieoproep zien we tinten van de Grote Reset, Agenda 2030, de Nieuwe Wereldorde. De VN wil er, net als [World Economic Forum oprichter en uitvoerend voorzitter Klaus] Schwab, voor zorgen dat in 2030 armoede, honger, vervuiling en ziekte de aarde niet langer teisteren.

Om dit te bereiken wil de VN dat de belastingen van de Westerse landen worden verdeeld door de megaconcerns van de elite om een gloednieuwe samenleving te creëren. Voor dit project hebben we volgens de VN een wereldregering nodig – namelijk de VN zelf.”

Zoals ik in vele eerdere artikelen heb beschreven, lijkt het vrij duidelijk dat de COVID-19 pandemie werd georkestreerd om deze Nieuwe Wereld Orde tot stand te brengen – de Grote Reset – en de 45 minuten durende video bovenaan het artikel legt goed uit hoe dit werd gedaan. En in het hart van dit alles, het “hart” waar alle wereldwijde rijkdom naar toe stroomt, vinden we BlackRock en Vanguard.

Bronnen en referenties


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


“Dit is herverdeling van rijkdom”: Blackrock en andere institutionele beleggers kopen hele buurten op met enorme premies

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties