Eerdere pogingen om een vaccin tegen SARS-CoV-1 te produceren mislukten voor een groot deel omdat zij in feite het risico van ernstiger ziekte en overlijden na besmetting verhoogden. Dit was te wijten aan de zogenaamde infectiebevorderende antilichamen (ADE – antibody dependent enhancement). In een nieuwe studie wordt nu een overwicht gevonden van antilichamen na vaccinatie met mRNA-preparaten die deze ADE kunnen veroorzaken.

De studie werd uitgevoerd in samenwerking tussen de Icahn School at Mount Sinai, New York, onder leiding van Prof. Florian Krammer, en de Washington University School of Medicine, St. Louis, onder leiding van Prof. Ali H. Ellebedy, meldt TKP.

De belangrijkste resultaten tonen aan dat de antilichaamresponsen na SARS-CoV-2 mRNA-vaccinatie gericht zijn tegen het receptorbindingsdomein (RBD), NTD en S2 spike-eiwit. SARS-CoV-2 mRNA-vaccinatie genereert echter een hoog percentage niet-neutraliserende antilichamen, die mogelijk verantwoordelijk zijn voor het ADE-probleem. Kruisreactieve antilichamen tegen seizoensgebonden β-coronavirussen worden ook veroorzaakt door vaccinatie – een bewijs dat het “nieuwe” coronavirus lang niet zo nieuw is als permanent werd beweerd, althans niet in het eerste jaar.

Infectiebevorderende antilichamen zijn antilichamen die zich aan het oppervlak van virussen binden maar deze niet neutraliseren, waardoor de opname van het virus in een cel wordt bevorderd en de verspreiding en vermenigvuldiging van het virus worden gestimuleerd. Deze eigenschap is bijzonder ernstig als de virussen daardoor zelfs immuuncellen, zoals macrofagen, kunnen aanvallen en voor hun eigen voortplanting kunnen gebruiken.

Bindende antilichamen overtreffen neutraliserende antilichamen

In deze studie werden door vaccinatie geïnduceerde polyklonale antilichamen geprofileerd van personen die een SARS-CoV-2 spike mRNA-vaccin hadden ontvangen. De polyklonale antilichaamresponsen bij gevaccineerde personen waren robuust en vergelijkbaar met of overtroffen die welke werden waargenomen na een natuurlijke infectie. De verhouding tussen bindende en neutraliserende antilichamen was echter aanzienlijk groter na vaccinatie dan na natuurlijke infectie, en op monoklonaal niveau bleek de meerderheid van de door vaccinatie geïnduceerde antilichamen geen neutraliserende activiteit te hebben. Ze kunnen dus precies deze ADE veroorzaken, maar dat hoeft niet. Dit kan van individu tot individu sterk verschillen, net zoals de immuunrespons van persoon tot persoon verschilt.

De onderzoekers maken in de inleiding een interessante opmerking:

“Polyklonale antilichaamresponsen tegen het spike-eiwit van het virus in serum en in mindere mate op mucosale oppervlakken zijn goed gekarakteriseerd wat betreft hun kinetiek, bindingscapaciteit en functionaliteit. Evenzo zijn er bemoedigende gegevens gepubliceerd over zowel de plasmablastrespons als de geheugen B-celrespons die door SARS-CoV-2-infectie wordt geïnduceerd. Immuunresponsen op SARS-CoV-2-vaccinatie, ook op mRNA-gebaseerde vaccins, zijn minder goed bestudeerd, aangezien deze vaccins pas in de laatste maanden van 2020 beschikbaar zijn gekomen.”

Maar de mRNA-vaccins, hoewel niet goed bestudeerd, worden met miljarden tegelijk toegediend.

Ervaringen met infectie-boostende antilichamen

Wetenschappers vrezen al lang dat de neveneffecten en de sterfgevallen onmiddellijk na de prikken niet het enige probleem zullen zijn. Er zijn auto-immuunziekten opgedoken die op lange termijn ziekte en dood veroorzaken. Met name ADE’s zouden een groter probleem kunnen worden gezien de bevindingen van de nieuwe studie.

De normale dierstudies werden overgeslagen. Dit is verrassend omdat bekend is dat er problemen zijn met het Corona-vaccin bij dieren. Deze worden veroorzaakt door de bindende antilichamen die het virus onzichtbaar kunnen maken voor de afweercellen en zo de ziekte kunnen doen toenemen.

Dit is wat ik geleerd heb van Oostenrijkse dierenartsen:

“Covid-19 lijkt bijna op de FIP bij ons! Feline Infectieuze Peritonitis (ook veroorzaakt door een coronavirus) heeft deze infectiebevorderende antilichamen en ik ben toen gestopt met het opnieuw vaccineren van katten vanwege de verhoogde incidentie van ernstige ziekte”.

Uit vele studies blijkt dat ADE een hardnekkig probleem is bij coronavirussen in het algemeen en SARS-gerelateerde virussen in het bijzonder. ADE is een ernstig probleem gebleken bij coronavirusvaccins, en dit is de voornaamste reden waarom veel van deze vaccins in de eerste in vitro- of dierproeven zijn mislukt.

Overigens zijn er ook slechte ervaringen opgedaan met vaccins tegen het dengue-virus. Professor Romeo F. Quikano van het Departement Farmacologie en Toxicologie van het College of Medicine van de Universiteit van Manilla op de Filippijnen heeft in een lang artikel het dengue-vaccin-fiasco in de Filippijnen belicht. Het gevolg was dat veel van de gevaccineerden leden of stierven na een mislukt massaal vaccinatieprogramma. Volgens de hoofdpatholoog van het bureau van de procureur-generaal waren op 18 februari 2020 153 van degenen die met Dengvaxia waren ingeënt, overleden.

Ervaring met eerdere SARS-vaccins

De SARS-ervaring zou ons veel nuttige ervaring hebben opgeleverd. SARS-Cov-2 is vrij nauw verwant met het SARS-coronavirus van 2003. In dat geval waren de belangrijkste lessen dat coronavirusvaccins inderdaad ADE kunnen veroorzaken. Er waren problemen na immunisatie met een nucleoproteïne-gericht vaccin, maar ADE werden ook aangetroffen bij sommige van de spike-eiwit-gerichte vaccinkandidaten.

Vaccins op verocelkweek tegen SARS-CoV-1 met geïnactiveerde hele virussen vertoonden echter geen ADE, zoals blijkt uit een studie van medewerkers van Baxter uit Orth a.d. Donau, Neder-Oostenrijk:

Een dubbel geïnactiveerd volledig virus kandidaatvaccin tegen het SARS coronavirus stimuleert neutraliserende en beschermende antilichaamresponsen [PubMed].

Maar de studie wijst erop dat andere vaccins heel goed een massaal ADE-probleem kunnen hebben gehad.

Hier zijn enkele andere studies die mislukte vaccins rapporteren:

  1. Enjuanes L, Zuniga S, Castano-Rodriguez C, Gutierrez-Alvarez J, Canton J, Sola I. Molecular Basis of Coronavirus Virulence and Vaccine Development. Adv Virus Res. 2016;96:245–286. doi: 10.1016/bs.aivir.2016.08.003. [PMC free article]
  2. Huisman W, Martina BE, Rimmelzwaan GF, Gruters RA, Osterhaus AD. Vaccine-induced enhancement of viral infections. Vaccine. 2009;27(4):505–512. doi: 10.1016/j.vaccine.2008.10.087. [PMC free article] [PubMed]
  3. Kam YW, Kien F, Roberts A, Cheung YC, Lamirande EW, Vogel L, Chu SL, Tse J, Guarner J, Zaki SR, Subbarao K, Peiris M, Nal B, Altmeyer R. Antibodies against trimeric S glycoprotein protect hamsters against SARS-CoV challenge despite their capacity to mediate FcgammaRII-dependent entry into B cells in vitro. Vaccine. 2007;25(4):729–740. doi: 10.1016/j.vaccine.2006.08.011. [PMC free article] [PubMed]
  4. Jaume M, Yip MS, Cheung CY, Leung HL, Li PH, Kien F, Dutry I, Callendret B, Escriou N, Altmeyer R, Nal B, Daeron M, Bruzzone R, Peiris JS. Anti-severe acute respiratory syndrome coronavirus spike antibodies trigger infection of human immune cells via a pH- and cysteine protease-independent FcgammaR pathway. J Virol. 2011;85(20):10582–10597. doi: 10.1128/JVI.00671-11. [PMC free article] [PubMed]
  5. Wang SF, Tseng SP, Yen CH, Yang JY, Tsao CH, Shen CW, Chen KH, Liu FT, Liu WT, Chen YM, Huang JC. Antibody-dependent SARS coronavirus infection is mediated by antibodies against spike proteins. Biochem Biophys Res Commun. 2014;451(2):208–214. doi: 10.1016/j.bbrc.2014.07.090. [PMC free article] [PubMed]
  6. Rosenthal KS, Zimmerman DH. Vaccines: all things considered. Clin Vaccine Immunol. 2006;13(8):821–829. doi: 10.1128/CVI.00152-06. [PMC free article] [PubMed]
  7. Bolles M, Deming D, Long K, Agnihothram S, Whitmore A, Ferris M, Funkhouser W, Gralinski L, Totura A, Heise M, Baric RS. A double-inactivated severe acute respiratory syndrome coronavirus vaccine provides incomplete protection in mice and induces increased eosinophilic proinflammatory pulmonary response upon challenge. J Virol. 2011;85(23):12201–12215. doi: 10.1128/JVI.06048-11. [PMC free article] [PubMed]
  8. Tseng CT, Sbrana E, Iwata-Yoshikawa N, Newman PC, Garron T, Atmar RL, Peters CJ, Couch RB. Immunization with SARS coronavirus vaccines leads to pulmonary immunopathology on challenge with the SARS virus. PLoS ONE. 2012;7(4):e35421. doi: 10.1371/journal.pone.0035421. [PMC free article]

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Mogelijke schade op lange termijn na Corona-vaccinaties: Auto-immuunziekten en ADE

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties