Menselijke cellen kunnen RNA-sequenties omzetten in DNA , blijkt uit een studie gepubliceerd door Thomas Jefferson University (Verenigde Staten) in Science Advances . Het team, dat de functie van een polymerase bestudeerde, is van mening dat deze ontdekking “een lang gekoesterd dogma in de biologie uitdaagt”, aldus de school in een verklaring.

Tot nu toe werd aangenomen dat polymerasen slechts in één richting werkten, van DNA naar RNA, wat naar analogie verhindert dat RNA-berichten “herschreven worden in het meesterkookboek van genomisch DNA”. Het onderzoeksteam levert nu “het eerste bewijs” dat RNA-segmenten kunnen worden herschreven in DNA, “mogelijk het centrale dogma van de biologie uitdagen en brede implicaties kunnen hebben die van invloed zijn op vele gebieden van de biologie”, meldt El Mundo.

“Het feit dat een humaan polymerase dit zeer effectief kan doen, roept veel vragen op”, zegt Richard Pomerantz, een van de auteurs van de studie, onder meer of het mogelijk is dat RNA-berichten kunnen worden gebruikt als sjablonen om genomisch DNA te repareren of te herschrijven.

Bovendien is hij van mening dat “dit werk de deur opent naar vele andere onderzoeken die ons zullen helpen het belang te begrijpen van het hebben van een mechanisme om RNA-berichten om te zetten in DNA in onze eigen cellen.”

Het lichaam heeft 14 DNA-polymerase, enzymen die een sleutelrol spelen bij DNA-replicatie, waardoor genetische informatie van de ene cel naar de andere kan worden doorgegeven. Hiervan voeren er slechts drie het meeste werk uit om het volledige genoom te dupliceren, terwijl de rest voornamelijk verantwoordelijk is voor het detecteren en repareren van breuken of fouten in DNA-strengen.

De studie concentreerde zich op theta-polymerase.

Het team, geleid door Gurushankar Chandramouly , richtte hun onderzoek op een zeer ongebruikelijk polymerase, theta-polymerase genaamd, dat DNA herstelt, maar vatbaar is voor fouten of mutaties.

Dat is een eigenschap die onderzoekers zeggen te delen met reverse transcriptase, een enzym dat veel voorkomt in virussen, zoals hiv. Reverse transciptase werkt als een DNA-polymerase, maar het kan ook RNA binden en RNA op een DNA-streng opnieuw lezen.

Het team vergeleek de twee en ontdekte dat theta-polymerase in staat was om RNA-berichten om te zetten in DNA en dat “net zo goed deed als HIV reverse transcriptase”, wat suggereert dat “deze functie het belangrijkste doel in de cel zou kunnen zijn.” voeg de notitie toe. ”

Ons onderzoek suggereert dat de belangrijkste functie van theta-polymerase is om te werken als een reverse transcriptase, “merkte Pomerantz op, eraan toevoegend dat” in gezonde cellen het doel van dit molecuul RNA-gemedieerd DNA-herstel kan zijn.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Kunnen mRNA-vaccins het DNA permanent veranderen? Recente wetenschap suggereert dat ze dat kunnen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties