Het lichaam van een journalist uit Birmingham, Alabama, die het verhaal naar buiten bracht over de controversiële ontmoeting in 2016 in Phoenix tussen toenmalig president Bill Clinton en toenmalig procureur-generaal Loretta Lynch is zaterdagochtend gevonden na een ‘kennelijke zelfmoord’.

De 45-jarige Christopher Sign – een nieuwsanker bij ABC in Birmingham, werd rond 8 uur ‘s ochtends ontdekt door politie- en brandweerpersoneel van Hoover, aldus AL.com.

“Ons diepste medeleven gaat uit naar Christopher’s liefhebbende familie en goede vrienden. We hebben een gewaardeerde collega verloren wiens onuitwisbare stempel voor altijd zal dienen als een keurmerk van fatsoen, eerlijkheid en journalistieke integriteit. We kunnen alleen maar hopen dat we zijn nalatenschap kunnen voortzetten. Moge zijn nagedachtenis tot zegen zijn,” zei ABC Vice President en General Manager Eric Land in een verklaring.

De onthulling van de ontmoeting, die de schijn wekte dat Bill Clinton privé de e-mailzaak van zijn vrouw pleitte nadat toenmalig FBI James Comey een nieuw onderzoek startte, wordt verondersteld te hebben bijgedragen aan het verlies van Hillary Clinton in 2016, meldt ZeroHedge.

Sign, ondertussen, had vorig jaar geklaagd over het ontvangen van ‘aanzienlijke’ doodsbedreigingen, het hacken van zijn creditcards en het creëren van code-woorden om te gebruiken met zijn kinderen.

Sign schreef een boek over de ontmoeting tussen Bill Clinton en Loretta Lynch genaamd Secret on the Tarmac.

“Het plan was perfect. Geen camera’s, geen microfoons, geen nieuwsgierige ogen en veel beveiliging. De setting voor een clandestiene ontmoeting had niet beter kunnen zijn. Voormalig president Bill Clinton verliet het privévliegtuig van procureur-generaal Loretta Lynch 20 minuten nadat hij aan boord was gegaan. Beiden dachten dat ze ermee wegkwamen. Beiden hadden het mis. Temidden van een verhitte presidentiële race, federale onderzoeken naar emails en Benghazi en een samenleving die duidelijkheid zoekt over de toekomst van het land, zou de geheime ontmoeting op de landingsbaan de zaken alleen maar ingewikkelder maken. De geheime ontmoeting zou nooit zijn onthuld als het niet was voor een veteraan journalist en een betrouwbare bron,” luidt de Amazon beschrijving van zijn boek.

Toen het verhaal van de ontmoeting naar buiten kwam, maakte het internationaal enorme golven omdat de geheime bijeenkomst plaatsvond tijdens de verkiezingen – en slechts enkele dagen voordat toenmalig FBI-directeur James Comey aankondigde dat het bureau geen aanklacht tegen Hillary Clinton zou aanbevelen.

Sign, een met een Emmy bekroonde verslaggever, haalde de nationale krantenkoppen over de ontmoeting op het vliegveld Phoenix Sky Harbor op 27 juni 2016, tijdens het onderzoek van de FBI naar het gebruik van een ongeautoriseerde server door Hillary Clinton. De ontmoeting tussen Clinton en Lynch vond plaats dagen voordat Comey aankondigde dat het bureau geen aanklacht tegen Hillary zou indienen – nadat het bureau de interne taal die het gedrag van Clinton beschreef had veranderd van “grove nalatigheid” in “extreem onzorgvuldig”.

“Grove nalatigheid” is een juridische term in het strafrecht die vaak wordt geassocieerd met roekeloosheid. Volgens Black’s Law Dictionary is grove nalatigheid een ernstige mate van nalatigheid in de zin van roekeloze veronachtzaming en een flagrante onverschilligheid voor iemands wettelijke plicht, de veiligheid van anderen of hun rechten. “Extreem onvoorzichtig” is daarentegen geen juridische term.

Naast de bewerking “grove nalatigheid” –> “extreem onzorgvuldig” (uitgevoerd door de in ongenade gevallen FBI agent Peter Strzok), verwijderde de FBI een belangrijke rechtvaardiging voor het verheffen van Clinton’s acties tot de standaard van “grove nalatigheid” – dat is de “enorme hoeveelheid” van geclassificeerd materiaal op Clinton’s server. In het oorspronkelijke ontwerp was het “enorme volume” van het materiaal “een aanwijzing dat de deelnemers ernstig nalatig waren in hun omgang met die informatie.”

Ook verwijderd uit Comey’s verklaring waren alle verwijzingen naar de betrokkenheid van de Intelligence Community bij het onderzoek naar Clinton’s privé email server, evenals het veranderen van de taal om de waarschijnlijkheid dat Clinton’s server was gehackt door vijandige actoren te downgraden, het veranderen van hun taal van “redelijk waarschijnlijk” naar “mogelijk” – een bewerking die nog een andere rechtvaardiging voor de zin “grove nalatigheid” elimineerde. Om het anders te zeggen, “redelijk waarschijnlijk” betekent dat de waarschijnlijkheid van een hack als gevolg van Clinton’s nalatigheid boven de 50 procent ligt, terwijl de hack gewoon “mogelijk” is, elke waarschijnlijkheid boven nul.

Kortom, Bill Clinton’s ontmoeting op de landingsbaan lijkt een behoorlijk effect te hebben gehad op het onderzoek van zijn vrouw, ondanks het feit dat ze toch verloor. En nu is de man die het verhaal bracht dood.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Bevestigd: Hillary Clinton achter de Rusland-hoax tegen Trump

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties