Terwijl de rest van het land worstelde om hun hypotheken te betalen, hun bedrijven moesten sluiten en in armoede vervielen, was COVID-19 voor de superrijken een recordmeevaller. Vier van de meest controversiële miljardairs op de planeet zagen hun rijkdom in minder dan een jaar met meer dan 100 miljard dollar toenemen. Een van die controversiële miljardairs was Jeff Bezos, die zijn portefeuille met $70 miljard zag toenemen tot $186 miljard – waardoor hij de rijkste persoon ter wereld werd.

Dus, wat heeft een persoon met $186 miljard aan activa nodig? Nou, blijkbaar hebben ze nog eens 10 miljard dollar nodig – van de Amerikaanse belastingbetalers. Serieus.

Vorige maand verloor Bezos’ ruimtevaartbedrijf Blue Origin zijn bod voor een belangrijk NASA-contract aan Elon Musk’s Space X. In plaats van het verlies te nemen, overtuigde iemand of een groep lobbyisten van Team Bezos de Senaat om een geheel nieuw tweede contract te creëren, meldt The Free Thought Project.

De Endless Frontier Act wordt deze week in de Senaat besproken. Het wetsvoorstel wordt aangeprezen als een middel om de nationale wetenschap en technologie sector te versterken, alsmede onderzoek en ontwikkeling, allemaal om het land te helpen concurreren met China.

Het wetsvoorstel is verscheidene malen gewijzigd, onder meer met een nu mislukt amendement. Bovenop het amendement, voegde Sen. Maria Cantwell, D-Washington, aan de wetgeving, taal toe die $10 miljard aan NASA zal overhandigen, die, volgens de Intercept, in de handen van Jeff Bezos’ Blue Origin zal terechtkomen.

Niet verrassend, Bezos’ Blue Origin heeft zijn hoofdkantoor in Cantwell’s thuisstaat. Stel je voor.

10 miljard dollar aan belastinggeld geven aan een bedrijf dat eigendom is van ‘s werelds rijkste man, belooft niet veel goeds voor veel mensen en heeft de woede van Bernie Sanders opgewekt.

“Het lijkt me niet logisch dat we miljarden dollars zouden geven aan een bedrijf dat eigendom is van de rijkste man van Amerika,” zei Sanders dinsdag tegen The Intercept.

Daar moeten we het mee eens zijn.

Volgens de Intercept:

Het ruimtevaartbedrijf Bezos had het opgenomen tegen SpaceX voor een contract om astronauten op de maan te zetten, de eerste dergelijke reizen sinds 1972, maar verloor het biedingsproces met een prijskaartje dat twee keer zo hoog was als dat van SpaceX. NASA kondigde vorige maand de gunning aan het bedrijf van Elon Musk aan.

De maatregel van Cantwell zou de subsidie aan SpaceX niet ongedaan maken, maar zou een extra contract creëren dat het bedrijf van Bezos in de wacht zou slepen. Een derde bedrijf, Dynetics, had ook geboden voor de maanreis, maar de auteur van het nieuwe amendement biedt een sterke suggestie van welk bedrijf het waarschijnlijk ten goede zal komen.

Cantwell vertelde NASA’s inkomende beheerder, voormalig senator Bill Nelson, dat ze verbaasd was over de manier waarop de gunning zich ontvouwde, voordat ze de wetgeving indiende om een nieuwe toe te voegen.

“Ik denk dat er back-up moet zijn,” of meerdere aannemers voor het geval er één faalt, zei ze tegen Nelson tijdens zijn bevestigingshoorzitting. “Er moet nu back-up zijn.”

Het idee om 10 miljard dollar aan belastinggeld te geven aan een bedrijf dat eigendom is van de rijkste man op aarde tijdens de ongekende neergang van dit land in het afgelopen jaar lijkt iets uit een donkere Hollywood-komedie, maar dit is het echte leven en eigenlijk standaard in the land of the free.

Het is geen geheim dat Bezos’ Amazon zijn monopolie-achtige status heeft bereikt vanwege zijn knusse relatie met de regering van de Verenigde Staten en nu past Blue Origin hetzelfde voorrecht toe. Omdat Amazon speciale privileges krijgt die niet beschikbaar zijn voor alle ondernemers, hebben ze een oneerlijk voordeel op de markt, waardoor ze gemakkelijk hun concurrentie, die gedwongen is zich aan de regels te houden, kunnen afsnauwen.

10.000.000.000 dollar van ons belastinggeld nu aan Bezos geven is een perfect voorbeeld van dit speciale voorrecht en het niet spelen volgens de regels die voor de gewone man beschikbaar zijn.

Waarom proberen we in hemelsnaam (letterlijk) tientallen miljarden uit te geven om naar de maan te gaan, terwijl dakloosheid, honger onder kinderen en werkloosheid recordhoogtes bereiken? Dankzij de reactie van de staat op COVID-19 hebben honderdduizenden bedrijven in het hele land hun deuren gesloten. In staten met de strengste lockdown maatregelen, zoals New York en Californië, hebben volgens sommige schattingen 60% van de kleine bedrijven hun deuren gesloten – voorgoed.

Helaas blijft dit gebeuren, deels dankzij veel verwarring over hoe deze bedrijven functioneren. Wanneer het onderwerp van de ultra-rijke controlerende elite ter sprake komt, krijgt meestal de vrije markt de schuld. Maar de meeste van deze meningen houden geen rekening met de rol van de staat. Tientallen miljarden dollars van de belastingbetaler die naar Jeff Bezos vloeien, is helemaal geen vrije markt.

Zoals Pulitzer Prize-winnende reporter, David Cay Johnson, opmerkte, zijn de resultaten van zo’n overheidssysteem,

“Beleid dat van de velen afneemt en herverdeelt onder de toch al rijke enkeling via heimelijke technieken die zelden het nieuws halen, maar wel in de openbare registers zijn terug te vinden. Onder dit beleid vallen het niet handhaven van de wetten van de zakelijke concurrentie, strenge beperkingen voor vakbonden en subsidies in overvloed voor grote bedrijven.”

“Zo’n enorme ongelijkheid weerspiegelt niet de markteconomie, maar politieke invloed die het economische speelveld doet kantelen, en vanwege hun politieke invloed krijgen degenen aan de top belastingvoordelen, vooral het uitstel van belastingen naar de verre toekomst, waardoor de belastingdruk verandert in een bonanza van verhoogde winsten.”

Dit is de reden waarom Bill Gates, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos en andere elitaire miljardairs het afgelopen jaar enorme winsten hebben geboekt. Het kwam niet door de vrije markt. Het was omdat de regering van de VS en hun bedrijfsleiders dag en nacht werken om ervoor te zorgen dat er niet zoiets is als een vrije markt.


Opmerking Dissident: De jammerklacht van een kapitalist die er achter komt dat de ‘vrije  markt’ niet werkt zoals hij denkt dat de ‘vrije markt’ zou werken, klinkt als de communist die zegt dat de enige reden dat er nog geen werkende vorm van communisme het licht gezien heeft, komt omdat er nog nooit ‘werkelijk’ communisme gerealiseerd is.

In tegenstelling tot wat zoveel goede mensen – vanwege de pure terreur van het communisme – denken, is kapitalisme geen vrij ondernemerschap, een stimulans voor succes, een kans voor iedereen. Kapitalisme is trusts, speculatie, parasitaire woekerpraktijken. Kapitalisme is J.P. Morgan, Rothschild’s bank, die de naties verscheuren als gek geworden zwijnen. Kapitalisme en de ‘vrije markt’ leiden onvermijdelijk tot monopolisten die vervolgens staten hun wil opleggen.

Beide economische modellen leiden tot uitbuiting van de massa’s door enkelen.

 


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Schwab bevestigt complottheorie – We krijgen allemaal een chip in onze hersenen (Video)

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties