Op vrijdag 4 juni 2021 gaf de Britse toezichthouder voor geneesmiddelen – MHRA – toestemming voor het gebruik in noodgevallen alleen voor het mRNA-“vaccin” van Pfizer / BioNTech bij kinderen van 12 jaar en ouder, meldt The Daily Expose. Dit ondanks het feit dat 80% van de kinderen in de uiterst korte en kleine klinische studie bijwerkingen vertoonde die varieerden van mild tot ernstig.

Het zou een understatement zijn om dit schokkend te noemen, maar moeten we echt zo verbaasd zijn als we bedenken dat de MHRA wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation?

Wij zijn verheugd een nieuw partnerschap aan te kondigen met de Bill & Melinda Gates Foundation en de Wereldgezondheidsorganisatie, dat tot doel heeft de veiligheidsmonitoring van geneesmiddelen in landen met lage en middellage inkomens (LMIC) grondig te verbeteren.

Nieuwe geneesmiddelen en vaccins, voor ziekten zoals malaria en HIV, kunnen voor het eerst worden geïntroduceerd in LMIC’s waar er zwakke of geen regelgevingssystemen bestaan voor een doeltreffende veiligheidsbewaking. Deze nieuwe behandelingen zijn ontwikkeld met het oog op dringende volksgezondheidsbehoeften en daarom is het van belang dat snel informatie over de veiligheid en doeltreffendheid ervan wordt verzameld en geanalyseerd. De gezondheidszorg en de regelgevingsstelsels in deze settings beschikken vaak niet over de instrumenten, de opleiding en de capaciteit om een robuust veiligheidsbewakingssysteem toe te passen. Hoewel er grote vooruitgang is geboekt en veel van de LMIC’s nu betrokken zijn als leden van het programma van de Wereldgezondheidsorganisatie voor internationale geneesmiddelenbewaking, is de ervaring met het verzamelen, beoordelen van en handelen naar aanleiding van gegevens over bijwerkingen, en de planning van het risicobeheer beperkt.

Zonder een doeltreffend systeem lopen de volksgezondheidsprogramma’s gevaar en kunnen patiënten worden getroffen door bijwerkingen van geneesmiddelen (ADR’s) die niet onmiddellijk worden opgespoord en behandeld. Dit kan vervolgens het programma ondermijnen en leiden tot een verlies van vertrouwen in het product of een vaccin. Uiteindelijk kan dit ertoe leiden dat er minder gebruik van wordt gemaakt en de ziekte dus niet doeltreffend wordt behandeld.

De WHO en de Gates Foundation hebben het “Project Smart Safety Surveillance” (ook bekend als Project 3-S) gelanceerd om kleine en middelgrote ondernemingen te helpen de risico’s van nieuwe producten vast te stellen, te beoordelen en adequaat te beheren. De MHRA zal zich bij dit initiatief aansluiten om deskundigheid op regelgevingsgebied in het project in te brengen. Het is de bedoeling dat gedurende een periode van drie jaar drie proefprojecten in verschillende LMIC-gebieden worden uitgevoerd.

Dr. Ian Hudson, Chief Executive Officer van de MHRA, zei:

Het verheugt ons dat wij bij zo’n belangrijk wereldwijd initiatief betrokken zijn. Nieuwe geneesmiddelen en vaccins worden voor het eerst op de markt gebracht in het kader van volksgezondheidsprogramma’s in omgevingen waar de systemen voor veiligheidsbewaking en regelgeving moeten worden versterkt. De deskundigheid die wij in het project kunnen inbrengen, zal de nationale centra voor veiligheidsbewaking helpen risico’s en voordelen vroegtijdig vast te stellen en passende regelgevende maatregelen te nemen ter ondersteuning van de wereldgezondheid.

Dr. Dan Hartman van de Bill and Melinda Gates Foundation verklaarde:

Het Triple S-project is van vitaal belang voor het succes van volksgezondheidsprogramma’s ter bestrijding van enkele van ‘s werelds belangrijkste ziekten. Wanneer een nieuw geneesmiddel of vaccin wordt gebruikt, is het van cruciaal belang dat potentiële risico’s in een vroeg stadium worden geïdentificeerd en goed worden begrepen. De betrokkenheid van MHRA bij dit project zal ervoor zorgen dat binnen de nationale centra wetenschappelijke en regelgevende deskundigheid wordt ontwikkeld.

Geeft u uw kind toestemming voor een experimentele vaccinatie?


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Pfizer-studie: 79% van de gevaccineerde kinderen ouder dan 12 jaar kreeg bijwerkingen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties