De centrum-linkse regering in Kopenhagen heeft stappen ondernomen om een van de meest restrictieve migratiebeleidsmaatregelen in Europa ten uitvoer te leggen.

Na decennia van eigengereid immigratiebeleid heeft Denemarken besloten er een eind aan te maken. Het land wil niet nog meer immigranten, er zijn te veel moeilijkheden. Daarom werd op 3 juni een wet aangenomen die het mogelijk maakt centra voor asielzoekers te openen in landen buiten de EU. De wet is aangenomen met 70 tegen 24 stemmen.

Dit besluit is genomen door de minister van Immigratie en Integratie, Mattias Tesfaye, gesteund door rechts en de partijen die in de media “extreem-rechts” worden genoemd. In grote lijnen bepaalt de wet dat alle asielzoekers naar een opvangcentrum buiten de Europese Unie worden gestuurd totdat zij zijn goedgekeurd. Voorts moet de asielzoeker in het gastland blijven nadat hem de vluchtelingenstatus is verleend, meldt Unser Mittel Europa.

De wet bepaalt ook dat Syrische vluchtelingen kunnen worden teruggestuurd naar hun regio van herkomst, omdat die als “veilig” wordt beschouwd.

De tekst van de wet bepaalt dat “Denemarken niet verplicht is bescherming te verlenen indien de vreemdeling asiel wordt verleend nadat de eigenlijke behandeling van het asielverzoek in het derde land is voltooid. In plaats daarvan moet bescherming worden verleend door het betrokken derde land. Indien de vreemdeling asiel wordt geweigerd, moet het betrokken derde land ook de verantwoordelijkheid voor de uitzetting van de betrokkene op zich nemen”.

Deze nieuwe, zeer controversiële maatregel is een van de laatste die zijn genomen door het Noordse koninkrijk, dat zijn migratiebeleid voortdurend aanscherpt. Op dit moment wordt in Kopenhagen met vijf tot tien landen onderhandeld, maar geen van hen heeft deze overeenkomst al officieel aanvaard. De Deense pers heeft het over verschillende Afrikaanse landen, waaronder Egypte, Ethiopië en Eritrea.

Het lijkt er echter op dat de Deense regering de voorkeur geeft aan Rwanda; minister Tesfaye bracht in april een officieel bezoek aan Rwanda.

“Elke poging om asielzoekers naar Rwanda over te brengen voor behandeling van hun asielverzoek zou niet alleen onredelijk zijn, maar mogelijk ook onwettig. Denemarken kan mensen die op zijn grondgebied aankomen niet het recht ontzeggen om asiel aan te vragen en hen zonder de nodige garanties overdragen aan een derde land”, aldus Amnesty International op 5 mei.

                                                                                                  Mette Frederiksen, premier van Denemarken: Het doel is nul asielzoekers naar Denemarken

In januari had premier Mette Frederiksen haar doel herhaald om het aantal asielzoekers in Denemarken “tot nul terug te brengen” en het aantal “niet-westerse” inwoners van bepaalde wijken te beperken.

De internationale vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, die nog steeds vastgeroest zit in haar multiculturele ideologie, distantieert zich van Denemarken: zij vreest een “erosie van het internationale beschermingssysteem” indien meer landen het voorbeeld van Denemarken volgen.

Naar aanleiding van de goedkeuring van dit wetsontwerp heeft ook de Europese Commissie haar “bezorgdheid” geuit. Het wetsvoorstel “werpt fundamentele vragen op over zowel de toegang tot asielprocedures als de daadwerkelijke toegang tot bescherming”, aldus Adalbert Jahnz, woordvoerder van de Commissie. “Een dergelijke externaliseringsprocedure is volgens de EU-regels niet mogelijk,” voegde hij eraan toe, maar hij merkte op dat het Deense besluit nader moet worden geanalyseerd in het licht van de uitzonderingen – of opt-outs – die het land geniet met betrekking tot migratiekwesties.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Denemarken: Syriërs krijgen € 30.000 om vrijwillig op te rotten – Anders worden ze gedeporteerd

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties