De oprichter van het Wereld Economisch Forum (WEF), Klaus Schwab, spreekt over het zogenaamde transhumanisme in het kielzog van de “Vierde Industriële Revolutie”. Een instelling van de Canadese regering houdt zich bezig met de fusie van biologische en digitale systemen. De directeur is op zijn beurt ook verbonden aan het WEF.

De kwestie van het transhumanisme kreeg onlangs nieuwe aandacht nadat het hoofd van het Economisch Wereldforum (WEF), Klaus Schwab, zich met de zaak ging bezighouden. Tegelijkertijd is het Schwab die de “Great Reset” propageert.

In zijn lezing zijn de twee van elkaar afhankelijk. De Vierde Industriële Revolutie zal “leiden tot een samensmelting van onze fysieke, digitale en biologische identiteit”, voorspelde de éminence grise van het WEF enige tijd geleden voor de Chicago Council on Global Affairs.

En de visie van de Duitse econoom is allang niet meer weg te denken uit de politieke besluitvorming. Een voorbeeld is het Canadese Policy Horizon Institute.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een instituut voor beleidsadvies dat verbonden is aan het Canadese Ministerie van Arbeid, en dat zich vooral bezighoudt met toekomstvoorspellingen.

“Wij zijn een prognoseorgaan van de overheid.”

In een gedetailleerd document hebben deskundigen daar meer dan een jaar geleden de kwestie van de zogenaamde biodigitale convergentie behandeld, meldt RT.de.

In de komende jaren, zo staat in het voorwoord, zouden biodigitale technologieën even gangbaar kunnen zijn “als digitale technologieën dat vandaag zijn”.

“Biologische en digitale systemen groeien naar elkaar toe en kunnen de manier veranderen waarop wij werken, leven en zelfs evolueren als soort.”

Dit kan ertoe leiden dat de mensheid zich moet herbezinnen op wat het betekent om mens te zijn. Voor de Canadese toekomstanalisten is de biodigitale convergentie geenszins een dystopische visie van verschrikking. Wat nu veeleer nodig is, is een bereidheid om datgene wat duidelijk onvermijdelijk is, te “steunen” en tegelijkertijd “zorgvuldig en tactvol” om te gaan met de bijbehorende risico’s. Het is nu zaak een brede uitwisseling op gang te brengen met “partners en belanghebbenden” over “hoe onze biodigitale toekomst eruit zou kunnen zien”.

Schwab gebruikt ook vaak en graag het anglicisme “stakeholder”, dat zijn oorsprong vindt in de economie. Belanghebbenden worden gedefinieerd als alle interne en externe groepen van mensen die nu of in de toekomst direct of indirect door de bedrijfsactiviteiten worden geraakt.

Voor de oprichter van het WEF zijn het de sociale en politieke “stakeholders” die aan boord moeten worden gehaald om “actief vorm te geven aan de toekomst van de vierde industriële revolutie”.

De definitie van biodigitale convergentie wordt gegeven in de Canadese analyse. Volgens deze opvatting is het de “interactieve combinatie, soms tot het punt van samensmelting, van digitale en biologische technologieën en systemen”.

In dit geval ligt het niet ver van de Schwab’s visie van transhumanisme naar biodigitale convergentie. Dit wordt onder meer duidelijk gemaakt door de auteur van het voorwoord van de Canadese studie over de toekomst – de directeur van Policy Horizons Canada Kristel Van der Elst.

                                                                                              Schwab bevestigt complottheorie – We krijgen allemaal een chip in onze hersenen (Video)

Zij is afgestudeerd aan de Yale School of Management en is voormalig hoofd van Strategic Foresight, een adviesorgaan van het Economisch Wereldforum, en lid van het uitvoerend comité van het WEF. Verder is zij lid van de zogeheten Governmental Foresight Community van de OESO en maakt zij onder meer deel uit van de deskundigengroep van de Europese Commissie genaamd Strategic Foresight for Research & Innovation Policy in Horizon 2020 (SFRI).

In een fictief voorbeeld (“Good Morning Biodigital”) illustreren Van der Elst en haar team de nieuwe wereld van digitale convergentie. Daarin staat, onder andere:

“Ik stuur een hersenboodschap om de app te openen die mijn insulineniveaus regelt en ervoor zorgt dat mijn alvleesklier optimaal wordt ondersteund. Ik kan me niet voorstellen mezelf te injecteren met naalden zoals mijn moeder deed als kind. Nu is het een microbe implantaat dat automatisch mijn niveau aanpast en rapporteert.”

Aangezien alles er tot dusver goed uitziet, “controleert het fictieve personage vervolgens de digitale interface van mijn hersenen om de droomgegevens te lezen die afgelopen nacht in real time werden geregistreerd en verwerkt.” Een “therapie app” analyseert dan “de emotionele reacties die ik uitte tijdens de slaap. Het stelt voor dat ik deze week de tijd neem om in de natuur te zijn”.

“Mijn AI beveelt een ‘bosdag’ aan. Ik denk ‘oké’ en mijn AI en neurale implantaat doen de rest.”

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Wereld Economisch Forum: De transhumane toekomst – versmelting van fysieke en digitale identiteit

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties