Tim Reckmann CC-BY 2.0

117 werknemers van een medisch bedrijf in de Amerikaanse staat Texas willen zich niet laten inenten tegen COVID-19 ondanks de dreiging van schorsing en klagen hun werkgever aan. Zij zien de vaccinatieregeling als een schending van de Neurenbergse Code van Medische Ethiek.

Meer dan honderd medische werknemers hebben een rechtszaak aangespannen tegen hun werkgever in de Amerikaanse stad Houston in de staat Texas, meldt RT.de. Zij voeren aan dat zij niet gedwongen willen worden om een “experimenteel” COVID-19 vaccin te ontvangen – alleen uit angst om ontslagen te worden. De eisers zijn de werknemers van Houston Methodist, een medisch bedrijf met acht ziekenhuizen en meer dan 26.000 werknemers.

Marc Boom, algemeen directeur van het bedrijf, stelde 7 juni als uiterste datum vast waarop het personeel zich moest laten vaccineren. Gevolgen van het niet krijgen van de vaccinatie zijn onder meer “schorsing en mogelijk ontslag”, schreef hij in een brief aan artsen en verpleegkundigen in april, die in de vrijdag ingediende rechtszaak wordt aangehaald.

In totaal 117 eisers zien het als het schaamteloos opdringen van vaccinaties. Het ziekenhuis, zei hij, dwingt zijn werknemers “illegaal” om zich te laten vaccineren met een experimenteel vaccin. Zij worden daardoor gedwongen om “menselijke proefkonijnen” te zijn – als “voorwaarde voor hun verdere tewerkstelling”, aldus de aanklacht.

“Het is een ernstige en flagrante schending van de Neurenberg Code en de openbare orde van de staat Texas,” vertelde advocaat Jared Woodfill, die de rechtszaak indiende in Montgomery County, aan ABC News. De Code van Neurenberg, die kort na de Tweede Wereldoorlog werd opgesteld, bevatte reeds de ethische grondbeginselen voor medische experimenten op mensen.

                                                                                                        160 artsen waarschuwen in open brief tegen vaccinaties: “Onnodig, ondoeltreffend, onveilig”

Onenigheid over de kwestie van een anti-Corona vaccinatie leidde reeds op 22 mei tot een protest van Methodist verpleegsters buiten het Texas Medical Center. “Dit is mijn lichaam, dit is mijn beslissing, en ik denk niet dat een werkgever of iemand anders een mandaat heeft om beslissingen te nemen over mijn lichaam,” vertelde verpleegster Kim Mikeska aan de Houston Chronicle in een reactie.

Haar collega Jennifer Bridges, de hoofdaanklager in de zaak, vertelde de Washington Post dat zij in het verleden “elk vaccin dat de mens kent” heeft gekregen, maar dat de huidige coronavirusvaccins verder moeten worden bestudeerd.

De rechtszaak verwees naar de vaccins als “experimentele COVID-19 mRNA genmodificatie injecties”. De Food and Drug Administration (FDA), de Amerikaanse regelgevende instantie voor voedingsstoffen en geneesmiddelen, heeft het gebruik in noodgevallen van de vaccins van Pfizer/BioNTech, Moderna en Johnson & Johnson goedgekeurd nadat de vereiste studies waren voltooid. Volledige goedkeuringen, die meer rigoureuze tests vereisen, zijn in afwachting.

                                                                                                  Kunnen mRNA-vaccins het DNA permanent veranderen? Recente wetenschap suggereert dat ze dat kunnen

De Centers for Disease Control and Prevention van de VS verklaarden dat de op mRNA gebaseerde vaccins van Pfizer en Moderna het menselijk DNA op geen enkele wijze zouden aantasten of zelfs maar beïnvloeden.

Marc Boom zei in een persbericht dat 99 procent van de werknemers van zijn ziekenhuisnetwerk was gevaccineerd. “Het is legaal voor zorginstellingen om vaccins voor te schrijven, zoals we sinds 2009 hebben gedaan met het griepvaccin,” zei de directeur-generaal, eraan toevoegend dat de COVID-19-vaccins “zeer veilig, zeer effectief en niet experimenteel” zijn gebleken.

Boom zei dat meer dan 165 miljoen mensen in de VS zijn gevaccineerd, wat heeft geleid tot “de laagste infectiecijfers in ons land en de regio Houston in meer dan een jaar”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


VK voorspelt derde golf van Covid: de gevaccineerden zullen de voornaamste slachtoffers zijn!

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties