Een initiatief in Mexico Stad om ivermectine voor te schrijven aan COVID-19 positieve patiënten heeft geleid tot een vermindering van het aantal ziekenhuisopnames met 52-76 procent.

Een stadsbreed initiatief in Mexico’s bruisende hoofdstad om ivermectine voor te schrijven aan COVID-19 positieve patiënten heeft geleid tot een vermindering van het aantal ziekenhuisopnames met 52 tot 76 procent, zo blijkt uit onderzoek van het Mexicaanse digitale agentschap voor overheidsinnovatie (DAPI), Mexico’s ministerie van Volksgezondheid en het Mexicaanse instituut voor sociale zekerheid (IMSS), meldt LifeSiteNews.

Bezorgd over de ziekenhuiscapaciteit in de zomer van 2020, bedacht de Mexicaanse regering een agressief testregime, oplopend van 3.000 tests per dag in juni tot ongeveer 24.000 antigeentests per dag tegen die november, volgens TrialSiteNews. Oliva López, hoofd van het Ministerie van Volksgezondheid van Mexico Stad, kondigde later aan dat dokters ivermectine en azithromycine zullen geven om COVID-19 te behandelen.

“Het ministerie van Volksgezondheid heeft vastgesteld dat er voldoende bewijs is om bij mensen die positief zijn voor SARS-CoV-2, zelfs zonder symptomen, sommige geneesmiddelen zoals ivermectine en azithromycine te gebruiken,” bevestigde López in een persconferentie.

De lokale autoriteiten hebben op 28 december een thuisbehandelingskit, met inbegrip van ivermectine, samengesteld voor de 22 miljoen inwoners van het land, na een piek van gevallen van COVID-19.

Personen die aan de hand van een antigeentest positief op COVID testten en ten minste lichte symptomen vertoonden, kregen vanaf 29 december een van de behandelingskits van de overheid op basis van ivermectine.

Als onderdeel van het programma van testen en vroegtijdige behandeling is de Mexicaanse regering een onderzoek gestart om na te gaan welk effect een vroegtijdige behandeling van COVID met ivermectine heeft op de bevolking van de stad. Het Mexicaanse Ministerie van Volksgezondheid, het DAPI en de IMSS hielden via een telefonisch controleprogramma de gezondheidstoestand bij van mensen die positief testten op COVID met een antigeentest. De studie volgde twee cohorten – zij die ivermectine kregen en zij die dit niet kregen – en omvatte 200.000 mensen, onthulde TrialSiteNews.

Met behulp van de gegevens van het monitoringsysteem op basis van telefoongesprekken en ziekenhuisgegevens over opnames voor COVID-19, ontdekten de onderzoekers een aanzienlijke vermindering van het aantal ziekenhuisopnames voor de groep die ivermectine kreeg toegediend versus de groep die dat niet kreeg, in totaal tussen 52 en 76 procent effectief in het voorkomen van ziekenhuisopnames.

Dr. Juan J. Chamie-Quintero, een senior gegevensanalist aan de Colombiaanse privé-universiteit EAFIT, volgde de trends in het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen in Mexico Stad voor en na de invoering van het behandelingsprogramma met ivermectine door de regering.

De bevindingen van Chamie-Quintero bevestigden de waarnemingen van de Mexicaanse regering. De grafieken hieronder, geplaatst op Chamie-Quintero’s Twitter-pagina, tonen een piek in het aantal COVID-ziekenhuisopnames en -sterfgevallen rond midden januari 2021, ongeveer twee weken nadat op 29 december was begonnen met de distributie van ivermectine.

In de daaropvolgende maand werden meer dan 50.000 behandelingen gegeven, wat samenviel met een sterke daling van zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal sterfgevallen in verband met COVID-19 in Mexico-Stad.

Een nieuwe studie over de werkzaamheid van ivermectine, gepubliceerd in het American Journal of Therapeutics, analyseerde “18 gerandomiseerde gecontroleerde behandelingsproeven,” en ontdekte “significant verminderde risico’s van het oplopen van COVID-19 bij regelmatig gebruik van ivermectine” als een profylaxe. Bovendien ontdekten de onderzoekers dat het geneesmiddel “grote, statistisch significante verminderingen teweegbracht in mortaliteit, tijd tot klinisch herstel, en tijd tot virale eliminatie” bij COVID-patiënten.

De studie concludeerde dat “de vele voorbeelden van distributiecampagnes met ivermectine die leidden tot een snelle afname van morbiditeit en mortaliteit in de hele populatie, erop wijzen dat een oraal middel dat effectief is in alle fasen van COVID-19 is geïdentificeerd”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


India beveelt weer officieel Ivermectine aan nadat dodentallen oplopen na vaccinatiecampagne

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties