Een incidentie van minder dan 20 is het nieuwe doel voor Jens Spahn om een zorgeloze zomer mogelijk te maken. De federale regering plant ook een verdere verlenging van de “epidemische noodsituatie” na 30 juni.

Een incidentie van minder dan 20 is de nieuwe doelstelling, zei hij, zodat er in de zomer verregaande versoepelingen van de Coronaregels kunnen worden doorgevoerd. Deze doelstelling is vastgesteld door de federale minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU). Hij zei tegen Bild am Sonntag: “Afgelopen zomer was het onder de 20. Daar moeten we weer naar streven. Voorzichtigheid blijft geboden”. Alleen dan zou een zorgeloze zomer mogelijk zijn, voegde hij eraan toe.

Uitbreiding van “noodsituatie”

SPD en CDU willen de noodtoestand na 30 juni verlengen, schrijft die Welt. SPD vice-fractieleider Dirk Wiese zei tegen het medium: “Het is onbetwistbaar dat we de noodtoestand opnieuw verlengen. Er zijn vele decreten aan verbonden, onder meer betreffende de bescherming van de ziekenhuiscapaciteiten”.

Het uitroepen van een “epidemische noodsituatie” geeft de federale minister van Volksgezondheid verregaande bevoegdheden. Avondklok, contactbeperkingen, sluiting van gebouwen en nog veel meer zouden onmiddellijk moeten worden opgeheven – als de noodtoestand niet wordt verlengd. Sommige politici in de Bundestag vinden dat voorbarig, meldt Epoch Times.

Rudolf Henke, CDU-politicus voor volksgezondheid, waarschuwt voor een jojo-effect als men te vroeg verslapt. Janosch Dahmen, gezondheidspoliticus van Bündnis 90/Die Grünen, wil ook een verlenging van de “epidemische noodtoestand”, aangezien ongeveer 50 miljoen mensen in Duitsland ongevaccineerd zijn.

De FDP-parlementariërs willen daarentegen dat er een einde komt aan de “noodsituatie”. Christine Aschenberg-Dugnus, woordvoerster gezondheidsbeleid, zei: “Het aantal met COVID-19 besmette patiënten neemt dagelijks af, de incidentie onder 60-plussers is 35 en het aantal sterfgevallen neemt af. Als deze trend aanhoudt, wordt niet langer voldaan aan de criteria voor de status van epidemie.”

Politici debatteren nu over de vraag hoe lang de regel moet worden verlengd. De SPD had het over een maximum van vier weken, Henke over drie maanden. Volksgezondheidsfunctionarissen willen de afkondiging van de “epidemische noodtoestand” verlengen tot laat in de herfst. Bovendien zou er sprake zijn van stabiliteit “voor de tijd na de federale verkiezingen” indien hiertoe nu zou worden besloten.

Kosten: 300 miljard euro

De Corona-crisis heeft de Duitse economie bijna 300 miljard euro gekost. Dit blijkt uit berekeningen van het Keulse Instituut voor de Duitse Economie (IW) voor de “Welt am Sonntag”. “Het zal jaren duren om de verliezen en de structurele verstoringen te compenseren”, zei IW-chef Michael Hüther tegen de krant.

Voor hun berekeningen hebben de economen de feitelijke en voorspelde groei vergeleken met de zogenaamde potentiële groei. Dit geeft aan hoe sterk de Duitse economie in de afgelopen zes kwartalen zou zijn gegroeid zonder de pandemie.

Daarvan zijn de afgelopen drie kwartalen (Q4 2020 tot en met Q2 2021) goed voor iets minder dan 140 miljard euro. Bijna een derde van dit verlies aan toegevoegde waarde was te wijten aan de hernieuwde lockdown als gevolg van de tweede golf, die nu pas wordt afgezwakt door de vooruitgang op het gebied van vaccinatie en de dalende incidenties, aldus de heer Flynn.

“De vaccinatiegraad trekt eindelijk aan, wat een niet te onderschatten signaal is voor de economie”, aldus IW-chef Hüther. “Toch mogen we niet toegeven aan de illusie dat de crisis geen sporen meer nalaat. Zonder Corona zou de economie aanzienlijk zijn gegroeid.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


WEF bedreigt ongevaccineerden: “Haal je Covid-prik of anders…!”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties