Het Oostenrijkse Ministerie van Volksgezondheid heeft een wijziging van de Wet Epidemie- en Covid 19 Maatregelen voor overleg toegezonden, waardoor het “Groene Paspoort” zal worden ingevoerd. Het platform voor grondrechten epicenter.works ziet dit als een groot probleem op het gebied van gegevensbescherming. FPÖ en NEOS zien een “ramp voor de gegevensbescherming”.

De wet voorziet namelijk in de koppeling van actuele en historische gegevens over het arbeidsleven, het inkomensniveau, eventuele werkloosheid, het opleidingsniveau en het ziekteverzuim van alle gevaccineerde en herstelde personen, bericht Orf.

Het is de bedoeling dat vaccinaties die in de ELGA-infrastructuur zijn verricht, worden gekopieerd naar een ander register, het Epidemiological Reporting System (EMS). In deze gegevensbank zullen Covid 19-patiënten worden samengebracht met gevaccineerden, wat betekent dat bijna de gehele Oostenrijkse bevolking erin vertegenwoordigd zal zijn.

“Bijna alle gebieden van ons leven”

Maar daar blijft het niet bij: in dit register moet een verband worden gelegd met actuele en historische gegevens over iemands arbeidsleven, inkomen, eventuele werkloosheid, opleidingstraject, revalidatieverblijven en ziekteverzuim.

“Bijna alle gebieden van ons leven zullen in deze databank worden doorgelicht,” waarschuwt epicenter.works, dat dreigt met een grondwettelijke betwisting als deze wet wordt aangenomen.

De wet bepaalt letterlijk dat de minister van Volksgezondheid gegevens met betrekking tot gezondheids-, sociale, werkgelegenheids- en onderwijsstatistieken mag verwerken “met het oog op epidemiologische surveillance en het toezicht op de doeltreffendheid” van CoV-maatregelen, dat hij de hem door ELGA GmbH toegezonden gegevens aan het register mag koppelen en dat hij deze gegevens mag verwerken “met het oog op uitbraak- en crisisbeheer, zoals voor de identificatie van doorbraken op het gebied van vaccinatie, uitbraakclusters of de tracering van contacten”.

Anonimisering “volkomen ondoeltreffend”

Gezien deze overvloed aan gegevens is de beoogde anonimisering “volstrekt ondoeltreffend, aangezien mensen op basis van de combinatie van kenmerken in deze gegevensbank uniek identificeerbaar worden”.

“Deze gegevensverwerking valt niet onder het doel van het register en is evenmin evenredig. Als dit niet wordt rechtgezet, overwegen wij deze gegevensverwerking aan het hooggerechtshof voor te leggen”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


De EU plant al vanaf 2014 het Vaccinatiedwang-Paspoort dat het demissionaire Rutte-regime nu snel doordrukt voor de verkiezingen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties