Uit nieuwe documenten blijkt dat het Britse leger van plan is om soldaten die hun Covid-19 prik weigeren discipline bij te brengen. Militairen die weigeren zich te laten vaccineren tegen het virus zullen worden gestraft volgens de Daily Mail, nu de media en de regering de druk op Britten blijven opvoeren om de prik te halen.

RT bericht: Orders die naar verluidt zijn uitgevaardigd aan de Royal Artillery en de Royal Electrical and Mechanical Engineers stellen dat soldaten die weigeren zich te laten vaccineren tegen het coronavirus zullen worden “voorgelicht” door hun commandanten.

Als ze nog steeds weigeren kunnen ze worden beschouwd als ongeschikt om soldaat te zijn en dienovereenkomstig worden behandeld omdat de CV-19 prik een vereiste kan zijn om te worden ingezet op operaties/oefeningen, net als gele koorts,” volgens officiële documenten verkregen door de krant.

De richtlijn werd in de afgelopen week uitgevaardigd, aldus de Daily Mail.

Het leger kan soldaten niet dwingen het vaccin te krijgen, maar op grond van de Armed Forces Act kunnen dienstleden “ongeschikt voor de strijd” worden geacht.

In een verklaring zei het ministerie van Defensie dat het zich inzet om al het personeel en hun gezinnen veilig te houden, zowel thuis als in het buitenland, en dat militairen worden gevaccineerd “in overeenstemming met nationale prioriteitsrichtlijnen”.

Het is evenmin toegestaan dat particuliere bedrijven het vaccin verplicht stellen voor hun huidige werknemers. Sommigen hebben echter betoogd dat het legaal kan zijn om nieuwe werknemers te verplichten de prik te krijgen, meldt Newspunch.

Downing Street heeft zich eerder verzet tegen het idee om mensen te dwingen zich te laten vaccineren om hun baan te behouden, en omschreef een dergelijk beleid als “discriminerend”.

Hoewel de vaccinatie nog niet verplicht is, worden er speciale “privileges” gegeven aan degenen die volledig gevaccineerd zijn. Net als veel andere landen in de wereld is het Verenigd Koninkrijk bezig met de invoering van een “paspoort” voor Covid-vaccins, dat kan worden gebruikt voor internationale reizen. Verwacht wordt dat de EU een voorstel zal goedkeuren dat de inreisbeperkingen en procedures, zoals quarantaine, zal versoepelen voor Britten die kunnen aantonen dat zij de vaccinatie hebben gekregen.

Ondertussen hebben de regering en de media hun inspanningen opgevoerd om mensen aan te sporen zich te laten vaccineren. De afgelopen weken hebben media het gemunt op “vaccinweigeraars” en degenen die de vaccinatie weigeren ervan beschuldigd dat zij de plannen om de lockdownmaatregelen op te heffen in gevaar brengen.

Een anonieme minister die door de media werd geciteerd, suggereerde dat het Verenigd Koninkrijk “opgesloten” zou kunnen blijven vanwege “de acties van een kleine minderheid”, en waarschuwde dat een dergelijk scenario zou kunnen leiden tot “een aantal echt nare sentimenten”.

Lees hier meer over vaccinatieplicht.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:


Voormalig Vice-President Pfizer waarschuwt dat vaccinatiepaspoorten leiden tot absoluut totalitaire controle over elk aspect van je leven

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties